De hjemløse har inntatt subwayen, en ting er renslighet og sanitære forhold i en coronatid, noe annet og verre er voldelige elementer som går løs på reisende. Hvor mange slike opplevelser tåler folk før de slutter å reise kollektivt? Foto: Lucas Jackson/Reuters/Scanpix

Etter å ha vært preget av volden og plyndringene, har Tucker Carlson gjenvunnet sitt gode humør, og kan bekrefte for amerikanerne at de ikke er alene: Det de ser rundt seg av forfall og oppløsning er ikke innbilninger. Det er mediene som lever i et fantasiland.

Denne viljen til ærlighet er det som har gjort Tucker Carlson til et tv-fenomen. Det er takknemlighet over at noen tar jobben med å si det som det er.

Det ser ikke bra ut for USA, særlig ikke for de store byene som uten unntak er styrt av Demokrater. Galskapen vi har sett i Seattle og Portland har kommet til USAs største by, New York, og folk forlater byen i hundretusentall.

De som har midler til å komme seg ut, gjør det. Hva er det de flykter fra? Først var det plyndringen og vandaliseringen og en politisk ledelse som skar ned politibudsjettet med en milliard dollar. Med lovløsheten følger en eksplosjon av vold og ran, og en voldsom vekst i antall hjemløse. Dette er et fenomen som er særlig kjent fra San Franscisco, Seattle og Los Angeles. Nå preger det New York.

Byens borgermester Bill de Blasio er et kapittel for seg. Hver gang utviklingen tar en feil retning, øker han farten. Los Angeles har innlosjert hjemløse på hoteller. Det var en del av smittebekjempelsen. Men de har fått fri tilgang til sprøyter, tinnfolie og mye annet narkomane bruker. Det har forvandlet hotellene til junkiesentra. Nylig ble et methlaboratorium oppdaget på et av hotellene. Det samme har skjedd i New York, hvor hoteller i de gode strøkene, i Upper West og East Side med ett har fått helt nye innslag i lokalmiljøet.

I ett av hotellene var et betydelig antall straffedømte pedofile, noen med de aller mest alvorlige tilfeller. Hotellet ligger like ved en barneskole.

Hvordan reagerer foreldre når de ser et slikt nyhetsinnslag? De forstår at byens myndigheter er uansvarlige, uberegnelige og farlige.

Tucker Carlson gjengir historien om en handikappet gutt som blir overfalt bakfra i en park og slått.

Av bildene ser vi at hjemløse har flyttet inn i t-banevogner. En kvinne forteller at hun to ganger er blitt overfalt på undergrunnsbanen.

Melissa Francis er et kjent ansikt fra Fox. Hun bor i New York. Hun forteller hva som gjør at folk flytter: Det var nedlukningene.

Folk har flokket seg til Big Apple fordi det var her mulighetene var. De spennende jobbene. Men lockdown henviste dem til å være hjemme. De som kunne arbeidet fra hjemmekontor. Så kom alle ubehagelighetene: Anarkiet. Francis forteller at hun har opplevd folk uten bukser på som går nedover gaten når hun er ute med barna. Ingen griper inn. Folk ringer politiet, men får ingen svar.

Mennesker i den velstående kategorien opplever å sitte på en uterestaurant og noen kommer bort og tar maten fra dem. Stort tydeligere får du ikke demonstrert lovløsheten. Det er konkret og klar tale: Gatens løse eksistenser kan gjøre hva de vil med deg.

Folk i fasjonable strøk kan ikke gå ut etter klokken 1800. Før risikerte man å trå i hundebæsj. Nå er det menneskelige ekskrementer. Folk kommer inn i butikker og cafeer og gjør fra seg. Da skjønner du: Det er på tide å kommes seg ut.

New York opplever derfor en flukt ut av byen. Tucker nevner tallet 1 million.

Bill de Blasio skylder på Trump. Men det er bare norske medier som hører på ham. I Europa er Trump-hatet så sterkt at man tror på eventyr. Men i New York rammer forfallet og lovløsheten så mange at det er umulig å slå plater i folk.

Dette vil med tiden også sive inn i nordmenns hoder. The Big Apple er et yndet reisemål. Det som nå skjer forandrer byen til noe som ikke lar seg skjule eller ignorere.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂