En maskert aktivist trekker våpen mot en journalist. Det er lenge siden dette hadde preg av protest. Nå kommer aktivistene med våpen og vil ta over byen.

Tucker Carlson er den som har fingeren på pulsen i dagens USA. Flaggborgene og talene på Republikanernes konvent er flotte, men etterlater en bitter smak når man ser bildene av byer som brenner. I Kenosha utspiller nå de samme scenene seg som vi har sett i Seattle, Portland, San Fransisco, Los Angeles, Chicago, New York.

Nå er det tidsfaktoren som er illevarslende: George Floyd døde 25. mai. Det er tre måneder siden og en ny by brenner. Ingen gjør noe. Hvor er justisministeren spør Tucker. Trump kan ikke sammenlignes med Biden og Demokratene som aktivt backer vandalene og bruker dem til å destabilisere Trump og med det Amerika. Men tiden er kommet til å handle. Hvis by etter by faller vil USA synke ned i lovløshet. Det er et under at ingen crazy person har åpnet ild når han/hun er blitt omringet av mobben.

Folk kjøper våpen som aldri før. Var det i Denver 2.000 kvinner hadde gått på skytekurs? Kvinner, ikke menn. De har sett hva som kan skje når man blir omringet i en bil. Veisperringer har sprunget opp på utfartsårene.

Aller mest skremmende er togene av hevnlystne som begir seg ut i forstedene nattestid og roper «wake up motherfuckers, wake up». De krever å få husene folk bor i.

Scenene er som bilder fra Sørstatene i revers, der hvite omringet svarte.

Tucker nevner et viktig poeng: Da guvernører i Sørstatene nektet å oppheve raseskillet på 50-tallet, sendte Eisenhower inn føderale tropper. Hva gjør William Barr? Hvis ikke Det hvite hus gjør noe vil det i praksis være knefall.

Mange på BLM-siden snakker åpent om hevn.

Det er dette vakuumet i sentrum som Tucker frykter. Hvis folk føler det ikke er noen lov og orden lenger, vil de ta den i sine egne hender.

Da er det ingen som vet hva som skjer.

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.