– Politikere er ikke maskiner, men vanlige mennesker som også gjør feil, sa næringsminister Jan Christian Vestre om Kjerkol-saken. Joe Biden er en av disse «vanlige menneskene» som gjennom tidene har begått de mest alvorlige tilfeller av plagiering. I stedet for straff blir han satt på en pidestall og belønnet med presidentens frihetsmedalje. For det er en annen standard for kjeltringer på venstresiden.

Tidligere Ap-politiker Raymond Johansen ber folk unngå å forhåndsdømme helseminister Ingvild Kjerkol i saken om masteroppgaven, kunne vi lese på Document mandag.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har uttalt seg i saken om Kjerkol og understreker at politikere er ikke maskiner, men vanlige mennesker som også gjør feil:

– Så vi må også passe på terskelen i samfunnet. Det må ikke bli helt umulig å være politiker, sier Vestre.

Det kommer nok an på hvem politikeren er, og hadde det vært venstresidens favoritt-hoggestabbe Sylvi Listhaug, ville tonen sannsynligvis vært en helt annen.

Det er uten tvil en annen standard for kjeltringer på venstresiden. De skal ikke straffes, og de beskytter og støtter hverandre samme hvor alvorlig norm- eller lovbruddet er.

Joe Biden er en av de «vanlige menneskene» som i medier og av de liberale har nytt godt av å bli fremstilt som den ærlige, average Joe fra Scranton, Pennsylvania – også i Norge.

Realiteten er at Joe Biden er en korrupt og uærlig løgner og antageligvis den politikeren i USA som gjennom tidene har begått de mest alvorlige tilfeller av plagiering.

Men siden han reddet verden fra fire år til med Donald Trump, blir hans fusk og uredelighet bagatellisert og feid under teppet.

Til og med den britiske politikeren Neil Kinnock, som var en av Bidens ofre for plagiering, sa før valget i 2020 at Joe Biden er en ærlig fyr og at han fortjener å vinne:

– Joe er en ærlig fyr, sa 78-åringen på telefon fra hjemmet sitt i Nord-London. – Hvis Trump hadde gjort det, ville jeg visst at han løy.

– Joe’s an honest guy, the 78-year-old said by phone from his home in north London. – If Trump had done it, I would know that he was lying.

Vi ser på Bidens historie med plagiering. Den er lang, for USAs sittende president har plagiert helt siden han studerte jus ved Syracuse University College of Law på 1960-tallet.

Han er et vanlig menneske som også gjør feil

Washington Post skrev om Joe Bidens plagieringsskandale i 2019, da han var presidentkandidat for Demokratene og ikke blant favorittene på venstresiden. Etter at han vant valget, forsvant slike negative historier fort fra liberale medier som WP.

Bidens kopiering av berømte politikeres taler i 1987 er hans mest kjente tilfelle av plagiering. Da han den gang måtte trekke seg fra valgkampen, var han regnet som en av de sterkeste kandidatene fra Det demokratiske partiet.

I videoen under fra WP ser vi Biden bruke deler av taler fra tidligere president John F. Kennedy, senator Robert F. Kennedy og den britiske arbeiderpartilederen Neil Kinnock.

Han siterer talene ord for ord; et veldig alvorlig tilfelle av plagiering.

Joe Biden er kjent for aldri å ta ansvar for sine kontroversielle handlinger, og han forsvarte bruken av andres ord og ideer med at det var politiske temaer og dermed ikke kvalifiserte som plagiat:

– Joe Biden said he used political “themes” in several of his 1988 presidential bid speeches, which he did not qualify as plagiarism.

Plagiarism in Joe Biden’s 1988 presidential campaign.

Biden har hele sitt politiske liv klart å overbevise velgerne om at han er autentisk. Forestillingen om at han er ærlig mot seg selv og andre, og en familiemann med verdier og prinsipper, har vært en del av hans valgkampanje i alle år.

Den 23. september 1987 sto han foran en mengde journalister og jobbet hardt for å overbevise publikum om at han fortsatt var en redelig mann, skriver Washington Post.

Elleve dager tidligere var det blitt kjent at Biden hadde stjålet fraser og manerer fra en britisk arbeiderpartipolitiker under en debatt.

Eksempler dukket raskt opp som viste at Biden stjal ord og ideer fra andre politikere uten å henvise til kilden.

En mann med dårlig moral og sviktende dømmekraft

Senere ble det kjent at Biden hadde blitt anklaget for plagiat på jusstudiet ved Syracuse University på slutten av 1960-tallet.

New York Times skrev den gang at Biden insisterte på at han ikke hadde gjort noe ondsinnet, men at han rett og slett hadde misforstått reglene om å sitere kilder.

En rapport fra fakultetet ved Syracuse University College of Law konkluderte med at Biden hadde brukt fem sider fra en artikkel om lov som var publisert i  Fordham Law Review i mai 1965. Bidens egen oppgave var på 15 sider.

Fakultetet avgjorde at Biden ville få en F (stryk) i kurset, men at han ville få stryk-karakteren fratrukket når han tok faget på nytt det påfølgende året. Hvorfor han ikke ble suspendert eller utvist, er usikkert.

Biden sa at han ikke hadde til hensikt å lure noen. For hvis han hadde hatt intensjon om dét, ville han ikke latt det være så åpenlyst. På et annet tidspunkt sa den eplekjekke Biden at hvis han hadde tenkt å jukse, ville han da vært dum?

– My intent was not to deceive anyone, Mr. Biden wrote. – For if it were, I would not have been so blatant.

– At another point, the young Mr. Biden said that – if I had intended to cheat, would I have been so stupid?

Ifølge denne kampanjevideoen fra Donald Trump er han både dum og uærlig.

Man skulle tro at Joe Biden ville ha lært om følgene av å stjele andres ord og ideer etter denne alvorlige hendelsen på universitetet i Syracuse.

Men som Victor Davis Hanson har uttalt, er Biden en mann med dårlig moral og sviktende dømmekraft som hele sitt liv har sluppet unna med alt – uten en eneste konsekvens.

Victor Davis Hanson: Biden er den verste presidenten på 100 år – Document

Et tips fra bagasjerommet på en bil

Det var Michael Dukakis’ kampanje som avslørte Bidens plagiering av talen til Neil Kinnock, skriver Washington Post.

Dukakis ble av Det demokratiske partiet nominert til presidentkandidat i valget i 1988, og tapte for den republikanske nominerte, George H.W. Bush, som var visepresident under president Ronald Reagan fra 1981 til 1989.

En morgen i 1987 spiste journalist David Yepsen frokost sammen med Paul Tully, som jobbet for Dukakis på Savery Hotel i sentrum av Des Moines, Iowa. Yepsen jobbet som politisk reporter for Des Moines Register.

Da de gikk ut av hotellet, sa Tully til Yepsen at han hadde noe han ville vise ham. Så åpnet han bagasjerommet på bilen sin og ga Yepsen en videokassett.

Da Yepsen kom tilbake til kontoret, så han en sammenligning av Biden og Neil Kinnocks taler, og den forbløffende likheten gjorde stort inntrykk på journalisten. Da hadde han ingen anelse om at de ville vise seg å være så viktige for valgkampanjen.

Lørdag den 12. september publiserte NBC News videoen, og det var ingen vei tilbake for Biden og hans kampanje. Han insisterte på at dette hadde vært en engangsfeil, men det skulle vise seg at Biden hadde brukt sitater fra Kinnocks tale en annen gang som var filmet av National Education Association.

Biden måtte også erkjenne at han hadde tilegnet seg noen detaljer om Kinnocks liv som ikke stemte med hans eget.

Mens Biden var den første på familiens farsside som gikk på college, var han ikke den første i hele familien. Og hans forfedre hadde ikke vært kullgruvearbeidere; de var ingeniører som jobbet innen gruvedrift:

– While Biden was the first on his father’s side of the family to go to college, he was not the first in his whole family. And his ancestors had not been coal miners; rather, some were mining engineers.

Da New York Times var en respektert avis

Da NBC News avslørte at Biden hadde stjålet talen til Kinnock, var det ikke kjent for offentligheten at han også hadde sitert talene til John F. og Robert Kennedy uten å gi dem æren.

Jeffrey Lord, som jobbet for Ronald Reagan i Det hvite hus, så NBC News’ reportasje og husket at han noen måneder tidligere hadde sett Biden holde en tale til California-demokratene.

Lord var en stor fan av Robert Kennedy og hadde umiddelbart lagt merke til at Biden brukte lange passasjer fra Kennedys taler.

I dag er Lord fan av Trump og sa i et intervju at da han så NBC News’ sending i 1987, ble han frustrert, spesielt da det ble fremstilt som en misforståelse av Biden og at han ikke gjør noe sånt.

Lord visste at det var usant, for Biden har gjort dette gjentatte ganger:

– So then you fast-forward to . . . the Neil Kinnock situation, Lord, who today is a pro-Trump pundit, said in an interview. The response was: Oh, it was a mistake. He doesn’t do this kind of thing.’ I knew it wasn’t true.

Lord gravde frem opptakene av Kennedy-talene, ringte den kjente og respekterte journalisten Maureen Dowd i New York Times og tok med seg sine «bevis» til avisens kontor i Washington D.C.

– Lord called Maureen Dowd at the New York Times, drove to his home to dig out recordings of the Kennedy speeches and walked them over to the Times bureau in Washington.

New York Times publiserte saken, sammen med avsløringer om at Biden hadde brukt deler av en tale fra Hubert Humphrey som om det var hans egne ord.

Hubert Humphrey jr. representerte Minnesota i Senatet fra 1949 til 1964 – og fra 1971 til 1978. Hans mor var innvandrer fra Norge og het Ragnhild Kristine Sannes (1883–1973).

Som senator var han en stor leder for moderne liberalisme i USA. Han var visepresident for Lyndon B. Johnson og støttet ham i den kontroversielle Vietnam-krigen.

Et intenst splittet demokratisk parti nominerte ham i presidentvalget i 1968, skriver Wikipedia, men han tapte for den republikanske nominerte Richard Nixon.

På det demokratiske nasjonale konventet i 1976 sa Humphrey:

– Den ultimate moralske prøven for enhver regjering er måten den behandler tre grupper av sine borgere på: For det første dem som er i begynnelsen av livet, våre barn; for det andre dem som er i livets skygge, våre syke, våre trengende, våre handikappede; og for det tredje dem som er i livets skumring, våre eldre.

– The ultimate moral test of any government is the manner in which it treats three groups of its citizens: first, those who are in the dawn of life, our children; second, those who are in the shadows of life, our sick, our needy, our handicapped, and those, third, in the twilight of life, our elderly.

Biden, som var senator da han stjal Humphreys ord, sa i en forkortet versjon at en nobel nasjon behandler dem som er i begynnelsen av livet med kjærlighet, dem som er i livets skumring med omsorg, og dem som lever i livets skygge med medfølelse.

Forklaringen den gang var at han hyllet en historisk leder.

Når vi tenker oss om, er Humphreys ord veldig aktuelle i denne debatten. Hvis helseminister Ingvild Kjerkol er skyldig i plagiering, er det alvorlig. Men burde ikke både hun og andre på Løvebakken heller «straffes» for hvordan de behandler de tre gruppene i samfunnet som Humphrey nevner – spesielt dem som er i livets skumring: våre eldre?

Mike Pence beskylder Biden for plagiering

Videre skriver Washington Post at under Bidens kampanje i 2019 brukte de sitater fra forskjellige nonprofit-publikasjoner i sitt partiprogram om klima og utdanning, uten å henvise til kildene.

I ett tilfelle er en setning om karbonfangst fra Bidens klimaplan nesten identisk med ordlyden brukt av en gruppe kalt Carbon Capture Coalition.

Så snart personalet ble gjort oppmerksom på feilen, fikset de den, sa en talskvinne for Biden.

Ingen konsekvenser denne gangen heller, for de er da ikke maskiner!

Under en debatt med Kamala Harris anklaget visepresident Mike Pence Joe Biden for å ha stjålet president Trumps responsplan for koronavirus. Pence sa at Bidens plan ser ut som plagiering – noe Joe Biden vet litt om:

– Looks a little bit like plagiarism, which is something Joe Biden knows a little bit about.

Programlederen er rask med å avbryte Pence for å gi ordet til Harris, for publikum skal for all del ikke vite at vi har en presidentkandidat som er en notorisk løgner som har stjålet ord og ideer hele sitt liv.

Nok et grelt eksempel på Bidens plagiering

I denne videoen forteller Roger Severino, som var juniorredaktør ved Harvard Journal of Legislation i 2000, at han fant flere tilfeller av plagiering i et essay Joe Biden hadde skrevet som omhandlet loven om vold mot kvinner. Hans jobb var å sjekke publikasjoner for plagiering.
 

Biden brukte sitater fra den føderale dommeren Diana Gribbon Motz som sine egne. Severino var sjokkert over funnet og anbefalte redaktøren for tidsskriftet at essayet ikke burde publiseres.

I stedet fikset de plagiatet ved å oppgi kilden og lot som om ingenting hadde skjedd, fortalte Severino til Jesse Watters.

Severino jobber nå for den konservative tenketanken The Heritage Foundation og sa til Watters at dette var ingen uskyldig feil der Biden glemte et anførselstegn eller to, noe som isolert sett ville vært ille nok.

Han sa at politikeren allerede var kjent for å ha plagiert før denne artikkelen ble lagt på skrivebordet hans, men likevel var frekk nok til å prøve det igjen:

– But this was no innocent mistake where Biden ‘forgot’ a quote mark or two, which would be bad enough, Severino said, noting that the politician was already known to have plagiarized before this article crossed my desk, yet was brazen enough to try it again.

På spørsmål om hvorfor han bestemte seg for å stå frem med påstandene 23 år etter hendelsen, sa Severino at Biden har gjort dette i flere tiår, og at det amerikanske folk må vite om det. Presidenten har aldri tatt ansvar for plagiatskandalene, heller ikke når han overdriver og pynter på historier fra livet sitt:

– When asked why he decided to come forward with the claims 23 years after the fact, Severino said of Biden:

– The problem is he’s been doing this for decades, and the American people have to know. He never owned up to his plagiarism scandals and his constant embellishments.

Det har vært lett for Biden å unnlate å ta ansvar for sine handlinger fordi han – som Victor Davis Hanson sa – har sluppet unna med alt hele sitt liv, uten en eneste konsekvens.

Han er tross alt en vanlig mann som også gjør feil.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.