Joe Biden liker å klemme damer og jentunger. Det er også en side ved ham, hvor ting er litt over the top. Her er det et offer for gun violence, Crystal Turner, han omfavner i Columbus, Ohio, 10 mars. Biden liker klemming og i disse corona-tider er det en usikkerhetsfaktor. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

 

Joe Biden går fra seier til seier. Eller? Er han på vei mot en personlig og nasjonal katastrofe? Alle oppegående mennesker kan se at Bidens mentale evner er svekket. Det går ikke en dag uten at det skjer noe. Tirsdag skjelte han ut en bilarbeider i Detroit for åpent kamera. Da følgere forsøkte å få ham vekk, føyset ham dem unna.

Kampanjeledelsen skjærer ned Bidens taletid. De siste ganger har han talt i syv-åtte minutter og aldri mer enn 15. Han bruker teleprompter, likevel går det galt.

Alle klippene ligger ute på nett og de settes sammen. En ting er forsnakkelser, det kan skje alle. Med Biden er det noe annet.

Han går – som en kommentator sa i natt – i den annen ungdom. Det er derfor han lett blir så hissig. Han har den indre utålmodigheten som barn har. Han tåler ikke å bli motsagt og blir lett frustrert.

Da han ble intervjuet av Chris Wallace ble han stående helt naken.

Biden forveksler ham med en annen og ble totalt forvirret da Chris Wallace korrigerte ham. Du ser fortvilelsen i Bidens ansikt. Han forstår han har lagt egget, igjen, det som alle bak ham har sagt han ikke må. Men enda dypere er fortvilelsen i øynene hans over at han forstår det er noe han ikke lenger klarer, og han klarer ikke få fatt i hva det er.

Det er hva man kaller losing one’s mind, man mister seg selv og det er det Biden er i ferd med.

Journalister sier de ser forskjell fra i fjor, da han meldte seg på valgkampen og nå. En klar forverring.

Dette er mannen Demokratenes ledelse nå støtter opp alt de kan for at han skal bli deres kandidat. Det er kynisk og hensynsløst. Mot Biden som vil begå nye feil, mot partiets velgere og mot nasjonen.

Karakterbrist

Når man blir gammel og mister grepet ser man også svakheter i karakteren som har vært der hele tiden.

Biden er en bløffmaker. Han skryter på seg resultater han ikke har oppnådd og verre for en politiker: Han dytter andre ned. Britt Hume har laget en dokumentar om valgkampen i 1987 der Biden blir spurt om hvor han studerte jus og hvordan resultatene var. Biden nøyer seg ikke med å skryte på seg resultater, han må også si at han har mye høyere IQ enn mannen som spør.

 

Enda verre blir det når det viser seg at Biden løy.

A New Hampshire voter named Frank Fahey asked Biden, «What law school did you attend and where did you place in that class?»

«Who cares?» blurted out someone in the crowd, and Biden appeared to lose his temper.

«I think I probably have a much higher IQ than you do, I suspect,» said Biden, pointing at the man. «I went to law school on a full academic scholarship.»

«I was the only one in my class to have a full academic scholarship. … The first year in law school I decided I didn’t want to be in law school and ended up in the bottom two-thirds of my class and then decided I wanted to stay and went back to law school and in fact ended up in the top half of my class,» he continued.

Biden er en type som vil være på toppen selv om han ikke har evnene og egenskapene. For å kunne være der må han bløffe. Det gjør at han konstant er i forsvarsposisjon og langer ut mot den minste kritikk. Han er på vakt mot å bli avslørt.

«I was the outstanding student in the political science department at the end of my year. I graduated with three degrees from undergraduate school and 165 credits, you only needed 125 credits. And I’d be delighted to sit down and compare my IQ to yours, if you’d like, Frank.»

Several months later Biden released his academic records revealing that many of the credentials that he cited in the rant in Claremont were not true.

In fact, Biden attended Syracuse law school on a half-scholarship and graduated near the bottom on his class.  Despite claiming that he improved his academic performance over time, the records did not indicate that he did.  And finally, he graduated with a dual major in history and political science — not «three degrees» as he stated.

Selvfølgelig blir hans rulleblad nå gransket og siden han har vært politiker hele sitt liv, finnes det et ufattelig materiale på tape.

Det hvirvler også opp hvorfor han måtte trekke seg fra det første forsøket på å bli president: Han stjal talen til Labour-lederen Neil Kinnock, og pyntet seg med klærne til sønnen av en gruvearbeider.

 

 

Plagiat er en ting, så pynte seg med andres slit er noe annet.

Folk som tyvlåner materiale og utgir det som sitt eget, gjør det til en vane. I august 1987 var begeret fullt.

On top of all this, Biden acknowledged that he had plagiarized a paper in the first year of law school. The Washington Post ran the headline, «Biden Admits Plagiarizing in Law School,» and six days later he announced that he was dropping out of the race.

Går i arv

Biden er en bløffmaker. Det er lett å se hvordan dette har gått i arv til sønnen Hunter, som har vært kokainavhengig og latt seg bestikke.

Svakhet går i arv.

Bilarbeideren som havnet i clinch med Biden blir nå intervjuet av Fox News. Selvfølgelig.

Fox kunne ha redigert vekk lapsusen med Chris Wallace. Men mediene er ikke slik lenger. De er nådeløse hvis du ikke kan styre munnen din.

Men Resistance-mediene vil ikke rulle opp Bidens historie eller fokusere på hans feil i nådtid. De ruller ham inn på scenen om han så må stives opp.

Norske medier er med på skuespillet.

«Politikk» er en stor næring i USA og kandidatene plukkes fra hverandre i de politiske showene: Trish Regan snakker med Blakeman som var rådgiver for Bush 43. Biden får sitt pass påskrevet. Ryktet går foran ham: Han er ikke sympatisk mot mennesker. Han høvler over dem. At han ikke klarer styre seg i møte med en velger for åpent kamera, forteller at han ikke har kontroll.

 

 

 

 

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!


Hvis du setter pris på Documents USA-dekning kan du gjøre den mulig ved å støtte oss:

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.