Folk blir irritert av å høre på Knut Arild Hareide. Han legger både ansiktet og stemmen i prestelige folder, og han later som han står der med englevinger. Det gjør ham så usigelig vondt å refse Listhaug.

Hareide har spilt denne rollen så lenge og strukket den så langt at folk begynner å bli irritert. De tåler snart ikke synet av ham.

For det Hareide sier stemmer dårlig med minen han anlegger, Folk hører en kynisk politiker som spiller på kristeligheten. På samme måte som Jonas Gahr Støre spiller på sin sosiale overlegenhet.

Men nordmenn liker ikke folk som «tror de er noe», som setter nesen i været og dytter andre ned. Dette er gamle normer som fortsatt  gjelder.

Sylvi Listhaug trenger bare sitte stille og la disse guttene overspille.

USA

Dette er den klassiske øvelsen som Demokratene og liberale medier i USA har banet vei for: De kan si hva de vil om presidenten. Også oppfordre til fysisk trakassering. De tier stille når antifa og galninger går et skritt lenger og angreper fysisk. Majoritetsleder Kevin McCarthy fikk en sten gjennom vinduet. Republikanernes kontor i New York ble vandalisert.

Verst var det da James Hodgkinson skjøt mot mot Republikanere som drev sportstrening på en bane i Alexandria, Virginia, i juni i fjor. Hodgkinson skjøt for å drepe. Innpisker i Representantenes hus, Steve Scalise, ble dødelig såret. Det var ikke vanskelig å finne ut at Hodgkinson var fan av Bernie Sanders.

Ledende Demokrater som Nancy Pelosi og Chuck Schumer rykket ut og sa det var «outrageous» å antyde at Demokratene eller mediene hadde noe som helst ansvar for skytingen.Skytingen var ikke politisk, slo de fast. Det ble da heller ikke gjort.

Men nå har vi ti rørbomber som er sendt til kjente Demokrater og anti-Trump-personer. Vi vet ikke motivet, men mediene og Demokrater slår fast at det er Trumps skyld. Språket de bruker er helt over the top: Trump er leder for hatflokken. Hans retorikk oppfordrer til vold. Bombene er det direkte resultat.

Overgi deg!

Trumps forsikringer om at borgeres sikkerhet er hans viktigste oppgave og at vold ikke må få spille noen rolle i politikken, ble møtt med forakt.  Demokrater og mediene forlanger at Trump tar avstand fra det han selv har sagt.

Som en deltaker på Fox sa i natt: De forlanger at Trump skal fordømme seg selv og erklære seg skyld i at det er sendt rørbomber mot Demokrater, kjendiser og CNN.

Venstresiden ser ingen urimelighet i dette. I virkeligheten forlanger de at Trump skal heise det hvite flagget.

Venstresiden er overbevist og tar for gitt at høyresidens ord leder til vold. Men de ser ingen slik sammenheng for sin egen del, selv ikke når det oppfordres til fysiske konfrontasjoner, eller når kjente personer sier de drømmer om å drepe presidenten.

Ta tidligere visepresident Joe Biden. Biden sa at «mange vil at jeg skal debattere med Trump, men jeg vil heller gjøre som vi gjorde under skoletiden, ta ham med bak huset».

Når venstresiden sier noe, betyr ikke ordene noen ting. Hvis høyresiden sier noe er de medskyldige i massedrap.

22. juli

Samme tilnærming har Støre og Hareide: De har mer enn rørbomber å slå i bordet med. De har 22. juli.

De anklager Sylvi Listhaug for å tilhøre samme meningsunivers som Breivik og for å nøre opp under det «samme hatet». Stort tettere er det ikke mulig å klistre Listhaug til den verste massemorderen i nyere norsk historie.

De gjør det med en suffisanse som om de var i deres fulle rett.

Listhaug har guts nok til å stå imot. Det gjør dem enda mer indignert.

Mediene er på Støre og Hareides side. De later som de ikke husker hva disse karene har sagt og de vrir på Listhaugs ord.

Men spillet er ved å vendes mot dem. Akkurat som med Demokratene og liberale medier USA.

Symmetri

Som historikeren Victor Davis Hansen sa til Laura Ingraham i natt: Folk savner fairness og symmetri. Er det slik at den ene part kan si akkurat hva den vil om den andre, mens det gjelder helt andre regler for dem? Ingen kan anklage dem for noe som helst, men de kan anklage motparten for medansvar for massemord.

Hareide og Støres reservasjon om at bare en person er ansvarlig for Utøya, klinger hult når de i samme åndedrett sier at Listhaug nører opp under det samme hatet.

Hvis norsk politikk hadde vært normal ville disse politikerne blitt utvist, parkert, avsatt.

Men norsk politikk er ikke lenger normal, slik den amerikanske heller ikke er det og det er venstresiden som fører an.

Tilraner seg demokratiet

Politikken kan ikke overleve hvis den ene part kan definere alle reglene. Da er det ikke regler, men overgrep.

Venstresiden forlanger en slik rett, både i USA og Norge.

Når man i tillegg gjør det med et overlegent ansikt, som om man forbarmer seg over Listhaug når man sparker henne, får folk nok.

Hareide har lenge spilt på venstresidens banehalvdel. Nå vil han at partiet aktivt skal gå inn og velte Solbergs regjering og slippe til Støre.

Da er Listhaug og 22. juli effektive redskap. Eller som NRK kaller det: «Listhaug-fløyen».

Ingen bør være i tvil om hvor humant Norge blir med disse to ved rattet, som skal styre Norge sammen med mediene.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂