Demokratene blir stadig mer venstrevridd og woke. Derfor burde de være overlykkelig over at de har fått en president som gir dem alt de peker på. På hvert eneste punkt har Biden oppfylt deres drømmer. Så hvorfor vil de egentlig bli kvitt ham?

Dette skriver historikeren Victor Davis Hanson i en sarkastisk og underholdende kronikk i Epoch Times.

Venstresiden liker inflasjon, siden man kan redusere verdien av gamle penger ved å trykke mange nye penger. Dermed mister pengene til de rike verdi, mens de nye pengene deles ut til sårbare grupper som så slipper å jobbe for å forsørge seg. Biden leverer, til de grader, og inflasjonen er snart tosifret.

Ikke siden Jimmy Carter kjørte amerikansk økonomi i grøfta på 70-tallet har en Demokrat vært så ivrig etter å la seddelpressen kjøre for fullt.

Venstresiden har i flere tiår drømt om drivstoffpriser på europeisk nivå, slik at usofistikerte amerikanere kunne bytte ut fossil energi med fornybar energi. Nå oppfyller Biden dette ønsket.

He canceled pipelines and warned the oil industry its days were numbered. Biden has done more than any other Democrat to ensure fossil fuels were unaffordable, forcing America’s supposedly unthinking consumers to drive less or consider ditching their gas-engine cars altogether.

Ytre venstre i amerikansk politikk har alltid ønsket ubegrenset immigrasjon. Dette ønsket er også oppfylt av Biden, som har åpnet grensen i sør på vidt gap. Resultatet er at nesten 3 millioner migranter har strømmet inn i USA i løpet av under to år. Midt i en pandemi hvor amerikanerne ble utsatt for massive nedstengninger og vaksinetvang, var reglene annerledes for migrantene.

Nearly all of them arrived unvaccinated, untested, and inadequately vetted during the height of the COVID-19 pandemic.

Frykter at Biden vil slippe inn 30.000 migranter daglig

At et rekordantall amerikanere dør av overdose, særlig av fentanyl som smugles over grensen av styrtrike karteller, det plager ikke woke-venstre. Det er jo bare «the deplorables» som rammes uansett.

Biden er historiens største narkolanger, men også historiens største hallik. Titusenvis av unge jenter smugles over grensen til et liv som sexslaver. Voldtekt er dagligdags, det er en del av prisen unge jenter må betale for å få adgang til Bidens USA.

Venstresiden har alltid vært kritisk til nyliberalisme, kolonisering og utgifter til de militære styrker. Biden innfrir, selv om det lekker litt i bunn.

Biden, without warning, simply yanked all U.S. troops from Afghanistan. There, he abandoned a $1 billion new embassy, a $300 million refitted U.S. air base, and $80 billion worth of sophisticated arms and equipment.

En venstreside som forakter sitt eget land kan se med takknemlighet på at Biden, mer enn noen annen Demokrat, har sørget for å ydmyke USA overfor resten av verden.

NATO kollapser i Afghanistan, satser på genusteori og vaksinetvang

Woke-venstre har en fetish for rase, og har derfor omfavnet den «gode» formen for diskriminering basert på hudfarge. Black Lives Matter er mantraet. All Lives Matter? Not so much. Idéen er å bekjempe rasisme med en ny form for rasisme.

To stop racial bias, one must be racially biased.

Derfor rulles kritisk raseteori ut i skolene, og selv det amerikanske forsvaret marineres i disse ødeleggende, splittende og nyrasistiske idéene. Forsvarssjefen, General Mark Milley, fokuserer selv mer på sin egen akutte «white rage» enn på soldatenes sikkerhet.

Dessuten velger Biden sine medarbeidere på politisk korrekt måte, og woke-venstre jubler. Kvalifikasjoner er uinteressant for Biden, akkurat slik kvoteringsvenstre liker det.

Biden was the first president to promise in advance that his vice presidential running mate had to be both black and female. For his Cabinet picks, Biden ignored most criteria of prior experience or specific expertise, but instead ensured that his administration was “diverse.”

Biden skrøt av at han utnevnte en svart, lesbisk kvinne som pressesekretær, selv om hun åpenbart er ubrukelig i jobben. Han lovte at neste utnevnelse til Høyesterett skulle være en svart kvinne. Han har en mann som tror han er kvinne som assisterende helseminister, endog utnevnt til firestjernes admiral.

No prior Democratic president has been so beholden to identity politics or has so consistently used de facto racial, gender, and sexual identity quotas in presidential appointees.

Venstresiden ville ha kriminalreformer. Biden lot Soros sette inn hyperprogressive statsadvokater, og kriminaliteten skjøt i været. Pentagon har blitt forkjempere for transideologi og sosial rettferdighet, alt annet enn å forsvare landet.

Biden har gjort alt det woke-venstre har bedt om. Allikevel virker det som om venstresiden vil kvitte seg med den aldrende presidenten.

So why is the left so eager to oust Biden or at least ensure he doesn’t dare seek reelection in 2024?

Det er liten tvil om at Bidens politikk er ekstremt upopulær blant vanlige amerikanere, som ikke liker en inflasjon på over 9 prosent, millioner av illegale migranter, skyhøye priser på drivstoff, og svikt i leveranser av morsmelkerstatning og andre viktige varer.

Den eksploderende kriminaliteten og det enorme narkotikaproblemet er heller ikke vinnersaker blant vanlige amerikanere.

Biden-regimet svarer enten med ren fornektelse, og later som om problemene ikke eksisterer. Når dette blir umulig skylder man på Putin.

Det snakkes om at Demokratene nå er så desperate at de vurderer å satse på yngre krefter, og en hyperradikal og ekstremt lite kunnskapsrik person som Alexandria Ocasio-Cortez er nevnt. Det hjelper dog neppe Demokratene å gå all in på en politikk basert på ekstremt upopulære idéer.

Men du verden så morsomt det hadde vært, med en presidentvalgkamp med AOC på den ene siden, og Donald Trump på den andre siden.

Da er det bare å finne fram popcorn og en kald en.

Victor Davis Hanson er en klassisist og konservativ militærhistoriker, professor emeritius ved California State University, og forfatter av en rekke bøker. Hans siste bok, The Dying Citizen: How Progressive Elites, Tribalism, and Globalization Are Destroying the Idea of America, kommer ut i norsk utgave på Document forlag i løpet av høsten.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.