Er det ikke merkelig hvordan de på venstresiden som tidligere fordømte «amerikansk imperialisme» nå fremstår som de største imperialistene av alle? Dette spørsmålet stiller historiker Victor Davis Hanson i en artikkel i American Greatness.

I gamle dager vant USA verden med en kulturell imperialisme, hvor selskaper som Coca Cola og Disney vant hjertene hos frivillige forbrukere i store deler av verden.

I tillegg har USA med sin militære makt selvsagt involvert seg i en rekke kriger etter 2. verdenskrig, men USA har aldri vært kolonister som Storbritannia, Frankrike og enkelte andre europeiske land.

Men nå forsøker USA å invadere sine allierte med woke. Dessverre ser USA ut til å lykkes, og derfor står den vestlige sivilisasjonens hegemoni på kanten av stupet.

Et eksempel er hvordan USA avsluttet sin meningsløse krig i Afghanistan. Mens Biden etterlot en ambassade til en milliard dollar, og våpen til anslagsvis 80 milliarder dollar, så ble minnene bevart. Pride-flagget rakk å vaie over den amerikanske ambassaden. Et minnesmerke over George Floyd sto igjen.

And gender studies programs—to the tune of $787 million in American subsidies—were showcased at Kabul University, in one of the most conservative Islamic countries in the world.

Dette minner meg om fotball-VM, hvor europeiske lag som Tyskland var intenst opptatt av å vaie med regnbuefarger, og glemte helt å fokusere på å vinne VM-gull. Så måtte tyskerne reise hjem i skam.

Regnbuefarger og Black Lives Matter-flagg har vaiet utenfor den amerikanske ambassaden i Sør-Korea, som trolig er mer bekymret for Nord-Koreanske atomvåpen enn amerikansk woke-ideologi.

The woke Left has now weaponized the country’s diplomatic missions abroad to advance highly partisan and controversial agendas that can offend their hosts, and do not represent the majority of American voters at home.

Svært få amerikanere støtter denne ideologien, som ikke eksisterer utenfor den vestlige sfæren. Det er et angrep på vanlige folk fra en forstyrret elite som støtter alle som er bisarre, mens de forakter vanlige arbeidere, særlig hvis de har hvit hudfarge og er glad i nasjonen de er født og oppvokst i i generasjoner.

USA bruker LGBTQ-ideologi, abort, klimahysteri og hele alfabetet av woke som et utenrikspolitisk våpen. De sender ut ambassadører som spesifiserer sine selvvalgte pronomen i passet. Og Biden-regimet motarbeider noen av USAs nærmeste allierte.

The Biden Administration in January 2022 stopped the EastMed pipeline. That joint effort of our allies Cyprus, Greece, and Israel sought to bring much needed clean-burning Mediterranean natural gas to southern Europe.

Det fremstår viktigere å oppfylle utopiene i New Green Deal enn å bevare allierte og sikre tryggheten til befolkningen i Vesten. Det er viktigere å få inn transpersoner i de militære styrkene enn å sørge for at stridsevnen opprettholdes. Fat Camps for rekrutter er et eksempel på det uendelige forfallet.

Det hvite hus har faktisk utarbeidet en plan som heter «National Strategy on Gender Equity and Equality», som tilbyr en blåkopi for hvordan USA kan massere andre nasjoner til å akseptere sine forkvaklede verdier som støttes av et minimalt antall av verdens befolkning.

Den første setningen i dette dokumentet er avslørende i seg selv.

America is unique among the nations of the world because we were built on an idea: that every one of us
is equal in dignity and deserves to be treated equally.

Men dette prinsippet er forkastet. Nå er det equity som teller, og absolutt ingen er like. Alle fordeles i grupper, og din hudfarge, religion, kjønn eller legning bestemmer antall poeng du skal tildeles. Helt på bunnen av kategoriene finner man hvite heteroseksuelle amerikanske menn.

Slik splittes vi opp, og dette er splitt og hersk-praksis på speed. Derfor forfaller samfunn, fordi alle muligheter for fellesskap forvitrer.

Så utnyttet man pandemien for å øke splittelsen, nå er det klima, energikrise, inflasjon, renter og krigen i Ukraina som skaper fiendskap.

Do Americans really believe that embracing drag-queen shows at military bases, abortion to the moment of birth, transgendered men competing in women’s sports, and the promised effort to ban the internal combustion engine are effective ways to ensure good relations with the United States?

Det er ikke så merkelig at Biden-regimets kulturelle imperialisme fører til katastrofe, skriver Davis Hanson. De ble ydmyket i Afghanistan. De har militære ledere som Mark Milley og forsvarsminister Lloyd Austin som virker helt forstyrret.

Sjefen selv, Joe Biden, fremstår som en dement klovn.

Og mens Biden fornærmer Sentral-Europa og oljeleverandører i Midtøsten, så allierer Kina seg med Russland, Iran, India og muligens Tyrkia. Saudi-Arabia vurderer å droppe petrodollaren.

Å hyle om woke moral mens man samtidig fremstår som svekket er en dårlig kombinasjon, som svekker respekten ytterligere.

Logikken er totalt forkastet, som i forholdet til Saudi-Arabia.

How can we damn supposedly non-woke Saudi Arabia as we beg it pump more of its non-green oil before the 2022 midterms?

Den manglende respekten for landene i Sentral-Europa er et annet eksempel. Noen av USAs mest lojale allierte – Polen, Ungarn, Tsjekkia og Romania – har opplevd traumatiske historier i kamp mot islamsk/ottomansk ekspansjonisme, tsaristisk og sovjetisk aggresjon og tysk nazistisk mobbing og invasjon.

Dette er demokratiske og pro-amerikanske land. Allikevel er de nå mål for våre USAs woke-imperialister fordi de forblir religiøse og opptatt av å beholde sine nasjonale tradisjoner.

Polen oversvømmes av flyktninger. Men dette er flyktninger fra feil land (nabolandet Ukraina) med feil hudfarge og feil religion. Flyktninger som ikke kommer fra shithole countries i Afrika eller Midtøsten teller ikke på woke-kalkulatoren.

Men de som tilhører USAs woke-venstre stiller ikke i skyttergraven når det kreves. Der står polske og ungarske soldater, og amerikanere fra den foraktede arbeiderklassen.

Verden er ikke woke. Verdens befolkning er opptatt av å skaffe seg et sted å bo, en jobb å leve av og nok mat slik at ungene ikke må gå sultne. Overvektige amerikanere som maser om trivielle ideologier møtes derfor med forakt. Norge er om mulig enda verre.

Such abject politicalization rattles and alienates foreign nations. They do not want to be drawn into the American Left’s internal propaganda efforts that they know are bitterly controversial inside the United States.

How odd that those on the Left who in the past decried “American imperialism” are now proving the greatest imperialists of all.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.