Når MSM i USA diskuterer «kulturkrigere», refererer de nesten alltid til republikanske politikere som Florida-guvernør Ron DeSantis, eller til foreldregrupper som protesterer mot «Drag Queen Story Hour». I virkeligheten er den største kulturkrigeren Joe Biden.

His latest ‘equity’ scheme will usher in a grim new era of woke discrimination.

Dette skriver Sean Collins, som er USA-korrespondent for Spiked.

Dette ser man godt ved Bidens nye «racial equity»-prosjekt, som ble annonsert som et dekret av presidenten i februar under tittelen: Further Advancing Racial Equity and Support for Underserved Communities Through the Federal Government.

For ordens skyld: «Equity» betyr ikke like rettigheter, men likt resultat, uavhengig av innsats, evner og tilfeldigheter.

Målet er å overhale den amerikanske regjeringen slik at all politikk og praksis blir woke og følger prinsippene «diversity, equity and inclusion» (DEI).

Google oversetter «equity» til rettferdighet. De er nok engasjert i DEI selv. DEI betyr mangfold, utfallslikhet og inkludering.

«Mangfold »betyr ikke et mangfold av ideer, men at en arbeidsstokk eller et styre (eller en film som ønsker å nomineres til Oscar) representerer så mange legninger, hudfarger, kjønn og religioner som mulig.

«Inkludering» betyr at over 99 prosent av befolkningen ekskluderes, og må gjøre som noen få promille krever (som f.eks. trans-tyrannene).

Bidens nye presidentordre er utrolig bred og transformerende. Dermed må det skapes en ny hær av byråkrater for å infiltrere alle offentlige etater og sørge for at ideologien følges, skriver Collins.

Biden’s policy is ‘to advance an ambitious, whole-of-government approach to racial equity’ and to ‘continuously embed equity into all aspects of federal decision-making’.

Biden følger sitt gamle script. Da han skulle utnevne ny dommer til Høyesterett var kravene spesifisert: Det måtte være en mørkhudet kvinne. Så utnevnte han den ubrukelige pressesekretæren Karine Jean-Pierre. Hun hadde riktig hudfarge, var kvinne og i tillegg LGBTQ, som en ekstra bonus.

Ingen hvite menn blant Bidens nye dommere

Visepresident Kamala Harris var totalt mislykket som presidentkandidat, og har vært en katastrofe som visepresident. Men hun er jo mørk i huden og kvinne, så who cares?

Dette nye dekretet ble lansert i stillhet, uten at så mange merket det. Det ble ikke avholdt noen pressekonferanse. Den lave profilen tyder på at Biden-regimet viderefører kulturkrigen i stillhet, for å ikke bli oppdaget. Som om de befinner seg bak fiendens linje, for å bruke et militært begrep.

Det er nokså radikale tanker som fremmes, skriver Collins.

Unlike the longstanding affirmative-action policy, Biden’s new initiative would not be limited to certain areas of public life. Nor would it be temporary. As the executive order states, Biden views the scheme as ‘a multi-generational commitment’.

Men meningsmålinger viser at et flertall av amerikanerne, uansett hudfarge, er motstander av slike tiltak som «affirmative-action», som f.eks. sørger for at svarte med lave karakterer ble prioritert av toppuniversiteter, mens asiatiske søkere med klart bedre karakterer ikke kom inn.

Given this public dislike of treating people differently according to race, Biden and his party must be hoping that the American people do not discover what they actually mean when they talk about ‘equity’.

Harvards opptakspraksis basert på rase skal vurderes av høyesterett

Dette minner om maset om «likelønn». Mange forstår ikke hva ordet betyr, jeg har møtt mange som tror likelønn er det samme som lik lønn for likt arbeid. Men slik er det jo ikke.

Equity er grov og statsstøttet diskriminering basert på rase, kjønn, legning og hudfarge. Forfatteren Ibram X Kendi, som er en av stjernene blant de nye rasistene, sier det rett ut.

The only remedy to past discrimination is present discrimination.

Blodhevn på samfunnsnivå, altså.

I presidentordren ramses de prioriterte gruppene opp på sedvanlig vis.

Black, Latino, indigenous and Native American, Asian American, Native Hawaiian and Pacific Islander persons and other persons of colour; members of religious minorities; women and girls; LGBTQI+ persons.

Hvite, heteroseksuelle menn får ingen oppmerksomhet, men de blir tilsendt en god del av regningen for sirkuset. Med dette evige fokuset på alt annet enn hvite, normale menn, så øker man sjansen for rasisme, og da mener jeg i begge retninger.

Hele Bidens periode har vært preget av slike tanker. Hans første presidentordre var Advancing Racial Equity and Support for Underserved Communities Through the Federal Government.

Under pandemien etablerte han fond til støtte for forretningsfolk som tapte penger på nedstengningene, men kun hvis de var kvinner eller minoriteter.

Amerikanske bønder ble også lovt støtte, men kun hvis de hadde riktig hudfarge. Dette forslaget er foreløpig stanset av rettsvesenet.

Og etter orkanen Ian i Florida, antydet Kamala Harris at nødhjelp skulle baseres på «equity», fordi hun mente at kvinner med mørk hud led mest etter orkanen.

Slik fortsetter det, og regimemediene støtter det, stort sett. Klasseskille er uinteressant for Biden-gjengen, kun gruppetilhørighet betyr noe. Det er identitetspolitikk på speed.

En slik politikk er dypt urettferdig og ekstremt splittende. Biden bare kjører på i det samme sporet, og indoktrineringen starter allerede i barneskolen, med kritisk raseteori og LGBTQ-porno.

Det totalitære aspektet er umulig å overse, hvis man ikke selv er indoktrinert. Selv kunstig intelligens må utformes slik at det tilpasser seg woke, ifølge det nye dekretet.

I tillegg skal dette spres ut gjennom såkalt offentlig-privat samarbeid, og forslaget vil som nevnt føre til et ukjent antall nye byråkrater og koste milliarder av dollar.

Det å bekjempe denne galskapen vil kreve stor innsats, skriver Collins til slutt.

The de-wokification of government will be a monumental task, and whoever undertakes it will be labelled an authoritarian culture warrior.

Men skal man bevare demokratiet, rettferdigheten og fornuften, og samtidig unngå en enorm splittelse mellom rasser, kjønn og folk med diverse legninger, så har man nesten ikke noe annet valg enn å kjempe imot, uansett hva det vil koste.

Norge er ikke like ille, men følger de samme prinsippene. Vi må seriøst begynne å presse slike krefter tilbake i forsvar.

Les også:

Mark Steyn frykter at det amerikanske hegemoniet allerede er historie

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.