Den uavhengige presidentkandidaten Robert F. Kennedy jr. sa mandag at president Biden er en større trussel mot demokratiet enn tidligere president Trump, og viste til sin egen juridiske kamp mot Biden-administrasjonen om sensur av sosiale medier.

Kennedy sa i et intervju med CNNs Erin Burnett mandag at Biden er en mye verre trussel mot demokratiet enn Trump fordi den nåværende presidenten har brukt føderale byråer som våpen for å sensurere sine politiske motstandere.

Fox News skriver om saken.

– Jeg kan argumentere for at president Biden er en mye større trussel, sa RFK jr. Og grunnen til det er at presidenten er den første kandidaten i historien, den første presidenten i historien som har brukt føderale myndigheter til å sensurere politiske ytringer.

– I can make the argument that President Biden is much worse, Kennedy said. And the reason for that is President Biden is the first candidate in history, the first president in history that has used the federal agencies to censor political speech or censor his opponent.

Videre sa han at den største trusselen mot demokratiet er ikke noen som stiller spørsmål ved valgresultatet, men en amerikansk president som vil bruke sin makt til å tvinge sosiale medieselskaper som Facebook, Instagram og Twitter til å åpne en portal og gi FBI, CIA, IRS (skatteetaten) og NIH (helse- og omsorgsdepartement), tilgang til denne portalen for å sensurere sine politiske kritikere:

– The greatest threat to democracy is not somebody who questions election returns but a President of the United States who will use the power of his office to force the social media companies Facebook, Instagram, Twitter, to open a portal and give access to that portal to the FBI, CIA, the IRS, the NIH to censor his political critics, he added.

RFK jr. utfordret først Biden i kampen om å bli presidentkandidat for Demokratene, men annonserte i oktober at han stilte som en uavhengig kandidat for å ta opp kampen mot Biden og Trump i valget i 2024.

Kommentarene kommer etter at Biden gjentatte ganger har hevdet at Trump er en trussel mot demokratiet på grunn av sin rolle i stormingen av Kongressen 6. januar 2021, som den tidligere presidenten er siktet for på føderalt nivå.

Trump sa i desember at Biden er den virkelige trusselen.

Erin Burnett presset Kennedy på spørsmålet om hvordan Trumps påståtte rolle i forsøket på å omgjøre valgresultatet i 2020 ikke var en trussel mot demokratiet.

Kennedy innrømmet at anklagene mot Trump utgjør en trussel, men at Bidens forsøk på å kvele ytringsfriheten er enda verre:

– Spørsmålet [ditt] var «hvem var en verre trussel mot demokratiet?» – Ytringsfriheten, the first amendment, er viktigst, Erin.

Da RFK jr. ble bedt om å avklare om han kunne argumentere for at Biden er verre for amerikansk demokrati enn Trump, svarte Kennedy «absolutt».

RFK Jr.: How We Take Back The Power.

Facebook sensurerer Robert Kennedy jr., får ikke åpne Instagram-konto

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.