Denne uken har Frances Haugen blitt hyllet for sitt mot, etter at hun gikk ut som «varsler» med interne dokumenter hun hadde skaffet seg tilgang til mens hun var ansatt i Facebook.

Dokumentene ble så gjort tilgjengelig for Wall Street Journal (WSJ), som skrev en serie av saker om hva de fant i de interne dokumentene.

The Journal series, based in part on the documents as well as interviews with current and former employees, describes how the company’s rules favor elites; how its algorithms foster discord; and how drug cartels and human traffickers use its services openly.

Den kjente journalisten Glenn Greenwald har sett nærmere på saken. Haugen sluttet i mai, etter to år hos Facebook. Men er hun egentlig en heltinne? Hva ønsker hun å oppnå?

Det Haugen etterlyser, er at Facebook sensurerer mer innhold, ikke mindre!

Motivasjonen synes tilsynelatende å være et ønske om å beskytte «sårbare» grupper, særlig barn.

Skal vi foreldre virkelig sette vår lit til Zuckerberg for å sørge for våre barn? Teknologien eksisterer, det får vi vel ikke gjort noe med. Da må man heller fokusere på å lære barna å håndtere informasjonsstrømmen, og tenke kritisk.

Det er ingen tvil om at Big Tech, med Facebook og Google i spissen, utgjør en stor trussel mot samfunnet. Monopolsituasjonen gjør det umulig å bygge opp konkurrerende virksomheter, de som lykkes blir stort sett bare kjøpt opp av gigantene.

Vi vet allerede hvordan Big Tech påvirker demokratiske valg, påpeker Greenwald.

Facebook and Twitter both suppressed reporting on the authentic documents about Joe Biden’s business activities reported by The New York Post just weeks before the 2020 election.

These social media giants also united to effectively remove the sitting elected President of the United States from the internet, prompting grave warnings from leaders across the democratic world about how anti-democratic their consolidated censorship power has become.

Men det er ikke disse alvorlige truslene mot demokratiet som har gjort Haugen til en superstjerne hos Demokratene og de venstreliberale mediene.

Haugen herself, now guided by long-time Obama operative Bill Burton, has made explicitly clear that her grievance with her former employer is its refusal to censor more of what she regards as “hate, violence and misinformation.”

Og hvem skal definere hva er hat, vold og feilinformasjon? Her ser nok både Demokratene og gammelmediene en stor mulighet.

Agitating for more online censorship has been a leading priority for the Democratic Party ever since they blamed social media platforms (along with WikiLeaks, Russia, Jill Stein, James Comey, The New York Times, and Bernie Bros) for the 2016 defeat of the rightful heir to the White House throne, Hillary Clinton.

De venstreorienterte mediene har de samme interessene. Disse mediene tjener på at Facebook sensurerer konservative stemmer, og dermed ødelegger for en rettferdige konkurranse. Målet for både Big Tech, Demokratene og MSM er å dominere sine områder ved å ødelegge og/eller ta kontroll over sine konkurrenter.

Slik utgjør disse kreftene en giftig og svært farlig troika.

Congressional Democrats have summoned the CEO’s of Google, Facebook and Twitter four times in the last year to demand they censor more political speech.

En fersk Pew-undersøkelse viser at Demokratene med klart flertall støtter sensur av internett, ikke bare når Big Tech sensurerer: De ønsker i tillegg at staten, som Demokratene planlegger å kontrollere for all framtid, også skal bedrive sensur. For de som støtter Republikanerne er tallene helt annerledes, slik tallene nedenfor viser.

 

For begge typer sensur er andelen som er positive over dobbelt så høy blant Demokratene som bland de som støtter Republikanerne. Hva kan årsaken være? De argumenterer gjerne om det de kaller «safety». Som Mark Steyn elegant sa det for lenge siden:

– Safety is just the new shut up.

Eller handler det egentlig om en frykt for at alle løgnene skal bli avslørt?

Les også: Venstresidens frykt for ytringsfrihet truer demokratiet

Demokratene legger ikke skjul på at de elsker sensur, de snakker helt åpent om at de ønsker en slik utvikling, skriver Green Greenwald.

At the end of 2020, Sen. Ed Markey (D-MA), newly elected after young leftist activists worked tirelessly on his behalf to fend off a primary challenge from the more centrist Rep. Joseph Kennedy III (D-MA), told Facebook’s Zuckerberg exactly what the Democratic Party wanted. In sum, they demand more censorship:
Dette er forklaringen på at Haugen hylles.

What she provides, above all else, is a telegenic and seemingly informed “insider” face to tell Americans that Facebook is destroying their country and their world by allowing too much content to go uncensored, by permitting too many conversations among ordinary people that are, in the immortal worlds of the NYT’s tech reporter Taylor Lorenz, “unfettered.”

De vil altså bruke Haugen som et vitne fra innsiden slik at de kan overbevise amerikanere at de bør la Facebook ødelegge landet deres ved å akseptere at det som beskrives som uhindret samtale blir sterkere sensurert, med myndighetene og medienes støtte, kanskje under full kontroll fra en ettpartistat, ledet av Demokratene selvsagt.

De henviser til menneskesmugling og prostitusjon for å motivere sine ønsker om mer sensur. Men dette er kun en dekkoperasjon. Målet er selvsagt å forsterke kontrollen over egne borgere, særlig de som ønsker en annen politikk enn det Biden-regimet tilbyr.

Dette er et kategorisk brudd på, og i praksis en avskaffelse av, det første grunnlovstillegget, som sikrer at enhver amerikansk borger har ytringsfrihet og forsamlingsrett.

Forsamlingsretten virker allerede å være avskaffet for Trump-tilhengere, slik den groteske saken om Thomas Caldwell (og mange andre som han) viser.

Les også: En amerikansk horrorstory

Demokratene turer frem som de verste bøller, vennlige medier (inkludert her hjemme) ser ingen problemer. Målet synes åpenbart, skriver Greenwald. Demokratene vil ha kontrollen.

But whatever else is true, this pressure is very real and stark and reveals that the real goal of Democrats is not to weaken Facebook but to capture its vast power for their own nefarious ends.

Den enorme makten til selskaper som Facebook og Google er svært skremmende i seg selv. Mer skremmende er det at myndighetene og mediene ønsker mer sensur.

Men hvis regimet i Washington og deres lydige lakeier i media får kontrollen over sensuren, med full støtte fra en superrik woke-mafia og så og si et samlet akademia, så er situasjonen langt verre, faktisk dramatisk.

I en sånn situasjon finnes det ikke lenger noen tvil: Da er den amerikanske republikken, verdenshistoriens mest fremgangsrike nasjon, ikke lenger et faktum.

Frances Haugen er bare en liten Ludo-brikke i et gigantisk spill, som omfatter ytringsfriheten, grunnloven og framtiden for demokratiet i den amerikanske republikken.

Democrats and Media Do Not Want to Weaken Facebook, Just Commandeer its Power to Censor

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.