Twitter kastet ut en av de mest profilerte Republikanske kongressrepresentantene, Marjorie Taylor Greene, i helgen. Nå følger Facebook opp og utestenger henne også. Taylor Greene sier at dette ikke bare handler om henne, men om alle hun representerer. Det er deres stemme som blir kvalt.

Greene representerer 700.000 velgere i Georgia. Hun er en av de mest populære Republikanerne på sosiale medier, med 500.000 følgere.

“This is beyond censorship of speech,” said Rep. Greene. “I’m an elected Member of Congress representing over 700,000 US tax paying citizens and I represent their voices, values, defend their freedoms, and protect the Constitution.”

Hvem ga disse private selskapene rett til å sensurere hva en politiker vil kommunisere til sine velgere? spør MTG som hun omtales som.

“Who appointed Twitter and Facebook to be the authorities of information and misinformation? When Big Tech decides what political speech of elected Members is accepted and what’s not then they are working against our government and against the interest of our people.”
Det er bare konservative som kastes ut av sosiale medier. Henvisningen til at regler er brutt, blir derfor ikke trodd. Det er en politisk sensur som foregår. I MTGs tilfelle var det en post om vår tidsregning som ble for mye for Facebook:
In the Facebook post that resulted in her suspension, Rep. Greene drew attention to the radical changes that have occurred across society since 2020.

“After 2020, we crossed into a new time dating method. BC and AC. Before Covid. After Covid,” Greene wrote. “We are moving into the third year AC.”

Til å begynne med forsøkte Big Tech om forkle sensuren. Det gjør de ikke lenger. Nå er det rett ut, i full offentlighet. Big Techs åpenlyse sensur av såkalt misinformation om covid har rammet hundretusener, deriblant mange innen helsesektoren. Det har fått det til å gå opp for mange at ytringsfriheten ikke lenger er reell.

Facebook Blacklists Reps. Marjorie Taylor Greene Following Twitter Ban

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.