En maktelite i USA hadde kronet Hillary på forhånd og var villig til å bruke alle metoder for å få henne valgt. Da Trump viste seg som en seriøs utfordrer, måtte de finne på noe. Obama og Biden oppfant Russiagate. De spente hele statsapparatet for en fiksjon. Mediene spilte villig med. Da bløffen ble avslørt, var vi kommet til våren 2019.

Amerikanerne var i tre år blitt fôret med systematiske løgner. Systematiske vil si at det dannes kretsløp der byråkratiet lekker fortrolige opplysninger som mediene gjengir og spinner videre på. De stiller ikke spørsmål, men lar seg aktivt bruke.

The New York Times vant flere Pulitzer-priser for artikler som var rent falskneri, og de som skrev dem, visste det, om ikke annet så på etterskudd. Beklaget de? Ble prisene returnert? Tvert om: New York Times’ redaksjon bestemte i full offentlighet at Trump utgjorde en så stor trussel at vanlige journalistiske normer ikke kom til anvendelse. De fortsatte som om Russiagate hadde blitt bekreftet!

I en lederartikkel før valget i 2020:

The editorial board does not lightly indict a duly elected president. During Mr. Trump’s term, we have called out his racism and his xenophobia. We have critiqued his vandalism of the postwar consensus, a system of alliances and relationships around the globe that cost a great many lives to establish and maintain. We have, again and again, deplored his divisive rhetoric and his malicious attacks on fellow Americans. Yet when the Senate refused to convict the president for obvious abuses of power and obstruction, we counseled his political opponents to focus their outrage on defeating him at the ballot box.

Nov. 3 can be a turning point. This is an election about the country’s future, and what path its citizens wish to choose.

Lederen sto på trykk 16. oktober 2020, to dager etter New York Posts artikkel om Hunters laptop. FBI hadde forberedt Big Tech på at den ville komme, og advarte om at den var russisk desinformasjon. 51 tidligere etterretningstopper rykket inn en helside i New York Post der de gikk god for at laptophistorien var plantet av russerne.

FBI hadde sittet på laptopen siden desember 2019. Etterretningstoppene løy, Joe Biden løy i debatten da han slynget deres brev i ansiktet på Trump, og New York Times visste at de løy.

Mediene hadde latt seg korrumpere.

De samme redaktørene som i lederen 16. oktober skrev at Trump var den største trusselen mot amerikansk demokrati siden 1945. Lederen heter «The Verdict»: Dommen.

Donald Trump’s re-election campaign poses the greatest threat to American democracy since World War II.

Mr. Trump’s ruinous tenure already has gravely damaged the United States at home and around the world. He has abused the power of his office and denied the legitimacy of his political opponents, shattering the norms that have bound the nation together for generations. He has subsumed the public interest to the profitability of his business and political interests. He has shown a breathtaking disregard for the lives and liberties of Americans. He is a man unworthy of the office he holds.

Hvordan kunne New York Times skrive at det var Trump som benektet legitimiteten til sine politiske motstandere når avisen utmerket godt visste om sammensvergelsen mot ham?

Ganske enkelt fordi avisen var blitt co-konspiratør med de 17 e-tjenestene, justisdepartementet, CIA og FBI. New York Times la hele sin prestisje i vektskålen for å senke Trump.

Hjemme har NTB fulgt lojalt opp.

Kupp ved høylys dag

Vi husker oberstenes kupp i Hellas i 1967. Nå er det som om usynlige oberster har overtatt Vesten og har bemektiget seg statsapparatet. Mediene er blitt lydige talerør og spyr ut propaganda 24/7. Den ene kampanjen bygger på og følger den andre. Folk har problemer med å stå oppreist.

Ett år senere innrømmet New York Times at de visste at laptopen var ekte. Innrømmelsen var begravet langt ned i en artikkel. Den fikk ingen redaksjonelle konsekvenser. Ingen revurdering av praksis.

Krigen mot Trump bare fortsatte.

Men mediene som tjente Den dype staten, begynte å lugge i forhold til publikum. De hadde merket seg at Russiagate var fake og konstruert av dem som skulle passe på lov og orden. Journalister som Rachel Maddow hadde lovet bevis. Da de uteble og Mueller-rapporten konkluderte med at det ikke var funnet noen bevis, raste korthuset sammen for de fleste.

Noe av tilliten til mediene fikk et grunnskudd. Men en minoritet var omvendt til å bli fanatiske i sitt hat overfor Trump. Norske medier deltar med liv og lyst.

De har overført noe av Trump-hatet til Putin og russere. Det er som to sirkler som overlapper. I begge tilfeller mobiliseres en emosjonell respons som er uimottagelig for motforestillinger.

Denne psykiske faktoren forklarer hvorfor mediene kappes om å forstå, begrunne og ivre for utestengelse av russere i alle økonomiske, sportslige og kulturelle sammenhenger.

Russland er utsatt for en boikott som er uten sidestykke i moderne tid.

De som er slukt av woke-krigen, merker ikke at resten av verden har funnet sammen i en allianse mot Woke-Vesten: Russland, Brasil, India, Iran og Sør-Afrika motsetter seg at Vesten kan bruke den internasjonale orden som et politisk våpen.

Det er det samme Demokratene og Den dype staten har gjort på hjemmebane: Mobilisert rettsvesenet, overvåking, lovgivning og mediene til kamp mot Trump og hans velgere.

Biden-regimet har mobilisert det internasjonale betalingssystemet Swift, de har frosset den russiske sentralbankens innskudd i utlandet, havnetillatelser, clearingssystemer på finansmarkedene, import-eksportkontroll og nå sist Den internasjonale straffedomstolen, som de ikke selv er medlem av, til å gå etter Russland.

Andre land sympatiserer ikke nødvendigvis med Russland, men de reagerer på Biden-regimets vilje til å straffe en gammel motstander med autorisasjoner som skulle vært objektive. Som om ikke USA har invadert land etter land de siste tyve år.

Og innenrikspolitisk: Andre land ser at presidenten og hans familie er korrupte. De har mottatt bestikkelser, latt seg kjøpe, og en god del av butikken har foregått i Ukraina. Det har også CIAs og Pentagons biovåpenforskning.

Det amerikanske finanstilsynet har 150 saker liggende på Biden-familien, og de har slåss med nebb og klør for at Republikanerne i Kongressen ikke skal få tak i dem.

– Ikke belær oss mer

Utlandet får også med seg at Trump denne gang skal stanses før han rekker å stille opp. De ser en klar linje. Som El Salvadors president tvitret: USA har forspilt troverdigheten og tilliten til sitt eget demokrati. USA kan aldri mer belære oss om demokratiske prinsipper. De bryter det mest fundamentale ved å reise sak mot sin viktigste motstander for å hindre ham i å stille.

Norske medier og norske politikere er helt med. De fremstiller det som at Trump er forbryteren som skulle vært hengt for lenge siden.
Når det gjelder Trump, er alle presseetiske hindre brutt. Bunnen er slått ut av systemet:

Som i «1984» blir historien hele tiden revidert for å tilpasses den siste utviklingen. Akkurat som i Moskva-prosessene er den tiltalte dømt a priori: Hvis han har grunn til sympati, taler det ikke for ham, men mot ham, og bekrefter bare hvor ond han er.

Medienes frivillige kampanje mot Trump er, som Trump sier, den største heksejakt i moderne politisk historie. Kampanjen har hele tiden pekt mot eliminering, om det så skal være et attentat. Mediene ber om at noen må rydde ham av veien.

Dette er en typisk NTB-melding, med kursiv av Red.

Donald Trump surfer på anklagene som er rettet mot ham

Tidligere president Donald Trump forsøker å snu straffeanklagene mot ham til egen politiske fordel. Han slår tilbake med krasse anklager om valginnblanding.

I forrige uke la statsadvokaten i New York fram tiltalen de har tatt ut mot Trump. Den inneholdt 34 punkter, og Trump nektet umiddelbart straffskyld for dem alle.

Juridisk sett er Trumps viktigste ord «ikke skyldig», men politisk sett er hans utsagn om valginnblanding trolig viktigere. Trump mener tiltalen er en direkte innblanding i valget, og krever at den må frafalles.

Trump er den første amerikanske ekspresidenten som er tiltalt i en straffesak. Det er en stor skandale, men han og hans tilhengere gjør nå alt de kan for å snu tiltalen til sin fordel.

Den tidligere presidenten fortsetter blant annet å gjenta påstanden om at valget i 2020 ble frarøvet ham, og han mener at tiltalen er et forsøk på hindre ham fra å bli president igjen.

Påstandene om at han urettvist tapte valget, støttes av mange republikanske toppolitikere og av store deler av den republikanske grasroten. Det finnes ingen bevis for påstandene, som også har vært prøvd i rettssystemet. Men Trump bruker stadig løgner for å samle støtte. Slik han nå prøver å snu tiltalen mot ham til sin fordel.

– Lovløst

– Vårt rettssystem er blitt lovløst. Demokratene bruker det til å vinne valg. De klarer ikke slå oss ved valgurnene, derfor prøver de nå å slå oss ved hjelp av loven, sa han i sin tale fra Mar-a-Lago, hjemmet hans i Florida, etter rettsmøtet i New York.

Trump har kommet med ulike versjoner av disse påstandene i minst 20 innlegg i sosiale medier siden 3. mars. De fleste ble publisert da det var klart at storjuryen på Manhattan i New York var i ferd med å avslutte arbeidet sitt og forberede tiltale mot ham.

Å påstå at et valg er blitt stjålet fra ham, har vært en rutinemessig Trump-taktikk, til tross for at det ikke finnes bevis som støtter påstandene hans.

Allerede da Trump tapte i en nominasjonsrunde for republikanerne i Iowa før valget i 2016, hevdet han at det skyldtes svindel. (Red.: Trump beskyldtte Ted Cruz for juks da han opplyste at Ben Carson hadde trukket seg. Folk stemte i stedet på Cruz. De ble lurt, mente Trump.)

Og flere måneder før valget gikk av stabelen i 2020, begynte Trump å argumentere for at valget ville være uredelig. Alle Trumps påstander og løgner før og etter valget var trolig sterkt medvirkende til at rasende tilhengere angrep Kongressen i Washington 6. januar 2021.

Ingen bevis

Føderale og statlige valgfunksjonærer har sagt at det ikke finnes noen troverdige bevis for at valget i 2020 var fikset. Også domstolene har avvist anklagene om valgfusk. Blant dommerne var flere som Trump i sin tid hadde utnevnt.

– Trump er absolutt ikke den første politikeren som blir tiltalt som spiller det politiske offerkortet, og hevder at de er utsatt for et politisk komplott for å hindre dem i å vinne, sier statsviter Steven Levitsky fra Harvard. Han har skrevet boken «How Democracies Die».

Det som er bemerkelsesverdig i USA, er imidlertid at så mange i Trumps eget parti har sluttet seg til hans påstander om valgfusk.

At et helt parti målbærer dette synspunktet, er uvanlig, sier Levitsky.

Trump leder nå i kampen om Republikanernes nominasjon, med 58 prosents oppslutning, ifølge en måling offentliggjort 7. april. Det var en oppgang fra 48 prosent fra en måling som ble gjort dagen før tiltalen kom.

Hysjpenger

Straffesaken mot Trump dreier seg om utbetaling av såkalte hysjpenger til pornoskuespilleren Stephanie Clifford, som går under aliaset Stormy Daniels.

De 130.000 dollarene ble utbetalt av Trumps personlige advokat Michael Cohen under valgkampen i 2016. Dette i bytte mot at Daniels ikke skulle fortelle om sin angivelige relasjon til Trump.

Den tidligere presidenten etterforskes også for en lang rekke andre forhold, som at han skal ha forsøkt å påvirke valgutfallet i 2020, og for å ha oppbevart graderte dokumenter i sitt private hus i Florida.

Komiteen i Representantenes hus som etterforsket stormingen av Kongressen vinteren 2021, har dessuten anbefalt justisdepartementet å ta ut tiltale mot Trump for flere forhold. Disse anbefalingene er imidlertid ikke bindende.

Da statsadvokat Alvin Bragg i New York ble spurt på en pressekonferanse nylig om tidspunktet for saken var politisk, svarte han: – Jeg tar en sak når den er klar.

Verken Braggs kontor eller justisdepartementet har villet kommentere Trumps uttalelser om at de driver «valginnblanding».

Kan skade demokratiet

Kritikere advarer om at Trumps påstander kan skade demokratiet.

– Vi har sett denne filmen før, sier Joanna Lydgate, administrerende direktør i States United Action, en ideell organisasjon som jobber for å beskytte valg og demokratiet i USA.

– Vi vet at Trumps påstander er farlige fordi vi så hva som skjedde 6. januar, understreker hun.

Trump selv blåser av slike advarsler og protesterer høylytt mot alle etterforskningene av ham.

– Demokratene er gale og helt ute av kontroll. De har tatt i bruk et nytt våpen for å jukse med valg, og det er å etterforske en presidentkandidat for kriminelle forhold, raser Trump.

Men samtidig som Trump altså mener at Demokratene forsøker å sverte ham, har både han selv og andre republikanere understreket at tiltalen bare vil styrke ham.

– Jeg tror du vil se at støtten til Trump vil gå opp, sier den republikanske kongressrepresentanten Elise Stefanik, som er en av presidentens mest uttalte støttespillere. Hun har karakterisert anklagene mot Trump som en «enestående valginnblanding».

– Han har aldri vært i en sterkere posisjon, mener hun.

Begynte lenge før

Direktør Aaron Scherb i organisasjonen Common Cause, som jobber for å beskytte det amerikanske demokratiet, har lenge vært kritisk til Trumps påstander om valginnblanding.

Han påpeker at alle undersøkelsene av den tidligere presidenten begynte i god tid før det var klart at han ville stille som presidentkandidat igjen.

– Ingen er hevet over loven, heller ikke tidligere presidenter. Å stille som presidentkandidat må ikke være skjold for urettmessig oppførsel, understreker Scherb.

nina haabeth

Den alvorligste påstanden er at Trumps påstander om valgfusk kan skade demokratiet. Her ber man om inngripen. Også hans velgere er farlige, for de er uimottagelige for «fakta».

6. januar var den ultimate historie som skulle felle ikke bare Trump, men også hans tilhengere. Heller ikke det har slått til. Men justisdepartementet er i ferd med å slå rettsvesenet i filler og etablere en politisering av lov og rett som savner sidestykke.

Ytringsfriheten ryker, lov og rett, frie valg. Det blir ikke mye igjen borgerne kan forsvare seg med.

Når journalisten Matt Taibbi forklarer seg for Kongressen, dukker det opp folk fra skatteetaten på hans dør.

Den jevne amerikaner har fått Demokratenes kupp med seg. Tilliten til systemet er borte.

Det er en stor ironi. På 1960-tallet snakket vi om Systemet. Nå er det 1960-tallets generasjon som har skapt et monster ingen trodde var mulig.

Derfor var krigen i Ukraina også merket med Den dype statens lange klør. Biden øste ut penger, den ene pakken avløste den andre, akkurat som under pandemien. Det virker som om det gjelder å senke den amerikanske dollaren.

Nå har en 21-åring fra Nasjonalgarden fått skylda for lekkasjene av topphemmelig materiale om krigen på Discord.

Disse brukes nå som begrunnelse for å sensurere og overvåke sosiale medier. Journalistene er helt med. De ivrer for sensur og kontroll.

Men ingen kjøper historier at face value lenger, de tar dem ikke for god fisk. Altfor ofte har det vist seg at fisken råtner fra hodet og ned.

Norge integreres

Norge er i ferd med å bli integrert i det samme systemet som ødelegger USA.

Vi behandler Russland som vår fiende.

Samtidig henger Nord Stream som en møllestein rundt myndighetenes hals.

Den som lyver og bedrar, risikerer å bli avslørt. Når det kommer flere saker etter hverandre, ser man et mønster: Dette er ikke mennesker det går an å ha tillit til.

Skaden kan bli irreparabel og kan bare heles ved at personene skiftes ut.

Der er USA, og der er Vest-Europa.

Ellers blir «oberstene» sittende.

De greske ble veltet til slutt, av studenter på den tekniske skolen.

Derfor er den nye elitens frykt et sosialt opprør. De er konstant på vakt.

Og paranoide.

 

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.