Demokratene har forvandlet seg selv til et woke, klimahysterisk og tilnærmet stalinistisk parti. Dette vinner ikke særlig mange velgere, og derfor sviktes Biden og hans politikk nå av tradisjonelt lojale Demokrater. Det kan bli et rent blodbad i høstens delstatsvalg.

Dette skriver Joel Kotkin om i en kronikk i Spiked. Kotkin er forfatteren av den meget skremmende og lesverdige boken The Coming of Neo-Feudalism: A Warning to the Global Middle Class. 

Demokratene har mistet sitt grunnfjell, skriver Kotkin. Dette er en situasjon vi kjenner igjen fra Europa.

 Democrats need to find a way back to their historic base of working-class and minority voters, who now seem to be heading to the GOP. Franklin D Roosevelt’s alliance between big cities, small towns, labour unions and farmers was often awkward, but it still achieved remarkable success in restoring US confidence and winning the war.

Men Biden-regimet har latt seg hypnotisere av Big Cities-radicals, og omfavnet en progressiv agenda som ikke har noen særlig støtte blant vanlige arbeidsfolk.

Så nederlaget i høstens delstatsvalg er uunngåelig, men det som er spennende er om dette vil føre til et internt oppgjør i Demokratene, mener Kotkin. Han minner om The New Democrats, som tok et oppgjør med sitt parti etter katastrofevalgene med McGovern og Michael Dukakis på 70- og 80-tallet.

‘Too many Americans’, wrote New Democrats Bill Galston and Elaine Kamarck in 1989, ‘have come to see the party as inattentive to their economic interests, indifferent if not hostile to their moral sentiments, and ineffective in defence of their national security’.

Demokratene under Biden/Harris har tatt uforståelige syvmilsteg mot ytterste woke-venstre. Vanlige, arbeidende amerikanere har blitt ignorert til fordel for snørrhovne akademikere og de mediale klasser.

Velgere som tradisjonelt liker Demokratenes økonomiske politikk, med fokus på jobbsikkerhet og sosiale programmer, er ikke like begeistret for kritisk raseteori og Green New Deal.

Men klimahysterikerne dominerer ordskiftet, godt støttet av mediene, Hollywood-stjerner og en superrik elite. Selv krigen i Ukraina virker ikke å ha noen effekt på disse kreftene.

Backed by the media and numerous celebrities, and funded generously by tech and Wall Street oligarchs, they have asserted their dominance since the very beginning of the Biden administration, and appear to have further solidified their control over energy policy, even in the wake of Russia’s invasion of Ukraine and its numerous after-effects.

To some prominent Democrats, this is the ultimate in self-delusion.

Flere ledende rådgivere for Obama reagerer, og har kritisert Biden for forsøkene på å gi Putin skylden for den stigende inflasjonen som Biden-regimet selv må bære mye av ansvaret for. Og Biden mistet tillit lenge før Putin invaderte Ukraina.

Even before the Russian invasion of Ukraine, roughly 60 per cent of all voters, notes one recent survey, disapproved of Biden’s economic leadership.

Arbeidere og minoriteter er de som lider mest i den økonomiske katastrofen. Derfor rømmer nå disse fra Demokratene i historisk høyt antall. For de merker på kroppen og lommeboka at alt har blitt verre.

Overall, when asked if they are better off now than a year ago, twice as many Americans said ‘worse’ than better in a recent poll.

Den grønne eliten mangler realitetsorientering, og drømmer om en grønn revolusjon som skal redde verden og skape en lys fremtid. Men uten energi stopper samfunnet opp, og drømmene hjelper lite når man fryser og mangler mat.

Derfor støttes de grønne utopiene av bare noen få amerikanere.

Public support for Net Zero / the Green New Deal hovers around 20 per cent.

Siden Demokratene går all inn på klima, så vil valget i høst trolig ende i et blodbad.

In February, according to Gallup, only two per cent of voters named climate or the environment as their biggest concern, one-fifth the number who named inflation and barely one-tenth the number who cited poor government leadership.

Interessant nok bruker min amerikanske fetter lignende språk, i en kommentar han skrev på min Facebook-vegg. Han er litt eldre enn meg, og har altså nesten 40 års erfaring som amerikansk voksen borger. Og han har aldri vært en typisk Republikaner, tvert imot.

If election integrity has been restored you’re going to see a bloodbath in the November elections.

Biden’s approval rating is at 35% or below.
The Democrats will loose both the house and the Senate.

Any Republicans who have been going along with the WEF agenda are also in trouble.

People in the USA are angrier than I have ever seen in my lifetime.

We are experiencing wide spread food shortages and the media won’t cover it. This has been going on for months.

This administration has halted so much American oil and gas production and now we are getting it from our enemies as well as parts of Europe and its making people here angry because it makes no sense. Not long ago we were the worlds largest producer of oil and gas and now we are begging for it from foreign countries.

Normal people who vote Democrat are angry, people who vote Republican are angry and Independents like myself are beyond angry because we’ve been trying to get people to open their eyes for years.

Gas prices are more than double what they were a year ago. Groceries are almost double what they were a year ago when you can find them. Building materials have doubled. Home goods have doubled.

The government is telling us that everything is going to get a lot more expensive.

General crime has skyrocketed. The murder rates have skyrocketed (a 40 year high).

People are seeing Trudeau’s tyranny and are freaking out that Canada is losing their freedom.

Woke

I tillegg til klimahysteriet har Biden satset på woke. Men de fleste lojale Demokrater vil ikke bli fortalt at de ikke har noen rett til å klage over at barna deres lærer at de er født rasister, og at det finnes hundre ulike kjønn.

De fleste ofrene for Black Lives Matter-pøbelen var faktisk svarte amerikanere som forsøkte å skrape sammen en inntekt midt i nedstengte samfunn hvor alle ble påført begrensninger, bortsett fra den voldelige mobben.

Den voldsomme økningen i kriminalitet går i stor grad ut over svarte amerikanere som ikke planlegger Paris-ferie neste sommer, fordi de må jobbe. Og Demokratene får skylden for utviklingen.

Voters, according to one recent survey, blame the Democrats for the current crime wave by a margin of two to one.

På denne måten fjerner Biden og hans gjeng fokuset fra sitt grunnfjell, og grunnfjellet svarer med å skifte beite.

Traditional Democrats may favour expanded medical coverage, better roads and cleaner air, but they’re less enthusiastic about having their youngsters indoctrinated in the fashionable racial theories embraced by the educational establishment.

The teachers’ unions may be arguably the Democrats’ most powerful support base, but they have become widely disdained by parents, most of whom oppose their woke ideology.

Biden åpnet grensen i sør, noe som er til størst skade for lavtlønnede amerikanere, hvor mange tilhører en eller annen minoritet.

Overall, barely 36 per cent of Hispanics nationwide, according to one recent survey, support President Biden.

Kotkin trekker frem flere eksempler, men poenget er uansett at Biden og Demokratene har satset på en liten selvutnevnt elite, og glemt de vanlige amerikanerne.

Samtidig er Biden så ute av kontroll at selv en sober avis som Wall Street Journal ber pent om at Biden forhindres fra å snakke offentlig uten manus.

Biden’s katastrofale intervju med journalister i Warszawa er dråpen som fikk begeret til å renne over for WSJ.

A good number of us will cling to the belief that the president was confused and didn’t understand what he was saying, which is all the more reason for him to avoid deviating from a prepared text in this perilous time.

Of course presidential silence is not a long-term strategy but right now the world doesn’t need more Biden misstatements on issues as consequential as weapons of mass destruction.

Bidens diplomatiske skandale i Warszawa

Se man alt i sammenheng lover det ikke bra for Demokratene i høstens valg. Men man skal kanskje ikke undervurdere viljen til å påvirke valget, med støtte fra Big Tech og muligens enda mer tvilsomme metoder.

The coming bloodbath of the Democrats

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.