Den demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders sier han forsnakket seg da han varslet at han ville trappe ned på tempoet i valgkampen. Nå er han tilbake i full fart. Foto: AP / NTB scanpix

Presidentkandidat Bernie Sanders sier han forsnakket seg da han varslet et lavere tempo i valgkampen etter hjerteinfarktet.

Senatoren fra Vermont trakk tilbake sin uttalelse i et intervju med NBC bare dagen etter at han viste til helsesituasjonen og behovet en viss justering av valgkampanjens forløp.

– Vi går tilbake i en aktiv og pågående valgkamp med fynd og klem, forsikrer den 78 år gamle demokratiske kandidaten.

Sanders ble i forrige uke innlagt med brystsmerter mens han var i Las Vegas. Først fikk han innsatt to stenter for å blokke ut en åre til hjertet. To dager senere ble det sagt at han hadde hatt et hjerteinfarkt.

I intervjuet avviste Sanders alle påstander om at hans medarbeidere hadde dekket over alvoret i det som hendte. Han innrømmet at hans fortsatt konsulterer leger for å få full kunnskap om hva som skjer med kroppen.

Helse og alder er et ømtålig tema i Sanders’ valgkamp. Skulle han bli valgt i 2020, blir han den eldste demokratiske presidentkandidaten noensinne. Men det vil også rivalen Joe Biden bli med sine 76 år, skulle det være han som trekker det lengste strået.