Tavle

USAs president Donald Trump har fått endel kritikk blant politiske motstandere i inn- og utland for sin beslutning om å likvidere den iranske terrorgeneral Qasem Soleimani. Noen anfører at dette kan avstedkomme forferdelige konsekvenser, andre at det kan ha vært lovstridig.

Den demokratiske presidentkandidat Bernie Sanders går imidlertid ett skritt lenger: På CNN mandag kveld trakk Sanders en sammenligning mellom Trumps likvidasjon av Soleimani og Putins drap på politiske dissidenter.

Fox News siterer ham:

«This guy, you know, was, as bad as he was, an official of the Iranian government,» Sanders said of Soleimani, in the CNN interview. «And, you unleash — then, if China does that, you know, if Russia does that, you know, Russia has been implicated under Putin with assassinating dissidents.»

Det trekkes med andre ord en linje mellom snikmord på fredelig opposisjon og offisiell likvidasjon av en fiendtlig terrorist.

Demokratenes toppkandidater ser ut til å gi Trump en enkel jobb med gjenvalget.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!