Nytt

Morgennyhetene på BBC la ut om hvor ufølsom Trump var overfor enken til soldaten som ble drept i Niger. Skrudde man over på NRKs morgensending fortsatte Halvard Sandberg i samme dur. Det er om hvor forferdelig Trump er som ikke kan vise empati mot de etterlatte, en vri på familien Khan fra demokratenes konvent i fjor sommer.

Men ser man nærmere etter oppdager man fort at dette kommer an på øynene som ser. Den som har hørt Trumps retorikk kjenner igjen uttrykk som at «han visste hva han gikk til», og bruken av ordet «this guy». Men mediene er ikke interessert i contekst, de er interessert i galge eller gapestokk.

Selv storier enten bekrefter Trumps versjon, eller i det minste lar spørsmålene stå åpne, blir ikke nevnt.

Selv storier som er positive for Trump blir vridd til noe negativt.

Trump sa at Obama ikke ringte alle etterlatte og føyde til – «hvorfor spør dere ikke general Kelly»?

Dette får CNN til å bli at Trump skjøv Kelly frem mot hans vilje, mens det opplagte poeng er at Obama ikke ringte en general i den amerikanske hær som mistet sønnen i Afghanistan i 2010. Det skulle man ikke trodd var mulig. Det passer også dårlig med bildet av Obama, som passet på formalia. Obama den eksemplariske.

CNN får det til at Trump forrådte Kelly!, som hadde bedt om at sønnens død ikke skulle nevnes.

Trump, in defense of his own previous claim that Obama didn’t call the loved ones of fallen soldiers, floated the idea Tuesday that reporters ask Kelly, a retired general, whether Obama called him after his son died in Afghanistan.
«As far as other presidents, I don’t know, you could ask Gen. Kelly, did he get a call from Obama? I don’t know what Obama’s policy was,» Trump said during a Fox News radio interview.
Kelly’s son Robert died when he stepped on a landmine in Afghanistan in 2010. Kelly, a retired four-star Marine general, was a lieutenant general at the time.
Mediene hamrer og hamrer: Var opplysningen klarert med Kelly? Alt er ikke klarert, men betyr det at man forråder den andre? Dette har med hva slags forhold to mennesker har, graden av gjensidig tillit.
Pressetalskvinne Sarah Sanders ga tydelig uttrykk for frustrasjon og sinne over medienes vinkling:
White House press secretary Sarah Sanders said Wednesday that Kelly might not have been specifically aware Trump was going to raise his son’s death during an interview, but slammed the media for, in her words, politicizing Robert Kelly’s death.
«I know he has spoken to Gen. Kelly multiple times yesterday and today. I am not sure if he knew of that specific comment, but they had certainly spoken about it,» Sanders said. «And he is aware and they have spoken several times since then.»
But Kelly «is disgusted by the way this has been politicized and that the focus has come on the process, and not the fact that American lives were lost. I think he is disgusted and frustrated by that,» Sanders said, pointing the finger at media coverage.
«If he has any anger, it is towards that,» she said.
Hvis mediene tror at forholdet til Det hvite hus og den halvdel av befolkningen som stemte på dem, skal bli produktivt av slik rapportering, må de tro om igjen. Det later til at mediene er gått «i bane» og ikke lenger merker at de snakker til seg selv.
I forrige uke sa John Kelly at meldingene om at han nærmest satt på presidenten og at ingen slapp inn uten gjennom ham, var det rene sprøyt.
Meldingene fra galehuset gjengis med dårlig skjult skadefryd av norske medier.
Kan det være at også halvdelene av den norske befolkningen en dag får nok?
http://edition.cnn.com/2017/10/18/politics/donald-trump-john-kelly-obama-phone-call/index.html