Biden kan klemme til, men noen ganger treffer han sin egen munn, og skyter den av i stedet. 

Joe Biden meldte seg torsdag på kampen om å bli Demokratenes kandidat ved presidentvalget i 2020.

Former Vice President Joe Biden formally declared his candidacy for president Thursday, launching his third bid for the Democratic nomination.

“We are in the battle for the soul of this nation,” he said in the video announcement. “If we give Donald Trump eight years in the White House he will forever and fundamentally alter the character of this nation. And I cannot stand by and watch that happen.”

Biden møter flere hindre på veien: Han er hvit, mann og gammel. Alle tre faktorer taler mot ham. Særlig når de andre hovedkandidaten, Bernie Sanders, er det samme. Det rimer veldig dårlig med den identitetspolitikken Demokratene fører.

Det andre er at flere kvinner har stått frem og klaget over at han er klåete: Han liker å ta på kvinner og flere har opplevd det ubehagelig. Dette passer dårlig i #metoo-tider.

Det tredje er korrupsjon: Bidens sønn Hunter har fulgt faren på statsbesøk til Kina og Ukraina. Begge steder har Hunter fått kontrakter som han ellers aldri ville fått.

Det sies at Biden la press på Ukraina for å hindre at det ble kjent at Hillary-vennlige krefter hadde lekket Paul Manaforts lobbyvirksomhet for det Moskva-vennlige partiet til Janukovitsj.

Det er tredje gang Biden stiller som president.

The Delaware politician also pursued a bid for the presidency in 2008, 20 years after his first attempt. Unlike his first go, Biden was overshadowed by his high-profile challengers such as former President Barack Obama and former Secretary of State Hillary Clinton.(RELATED: Obama’s Flirtation With Potential 2020 Presidential Challengers Is Upsetting Biden: Report)

He withdrew from the 2008 race after a poor performance at the Iowa caucuses, however, months later he confirmed he would be Obama’s running mate. After Obama won the presidency, Biden was sworn in as the 47th vice president to the United States.

Biden skal være skuffet over at Obama ikke har gått ut og varslet at han vil støtte ham.

De to er nært forbundet og Biden vil også måtte svare for åtte år med Obama. Han var del av teamet. Det gjelder også hva som måtte komme frem om forsøk på å bruke statens organer til å hindre en kandidat fra å bli valgt.

 

 

 

 

JOE BIDEN LAUNCHES 2020 PRESIDENTIAL CAMPAIGN