Kyiv la alle eggene i samme kurv for at Hillary skulle vinne. De hadde samarbeidet med henne som utenriksminister under Obama, og de var overbevist om at hun ville vinne. Den ukrainske ambassaden i Washington gikk derfor all in for å sverte Trump.

Dette er brudd både på føderal lov og Genève-konvensjonene: Et fremmed land kan ikke intervenere i et annet lands valg. Men det var dét ukrainerne gjorde, med god hjelp av Det hvite hus, Utenriksdepartementet, Finansdepartementet og amerikanske medier.

Ukrainerne var utakknemlige. Det var Trump som ga dem panserbrytende Javelin-raketter. Obama ga dem bare ulltepper. De deltok likevel i bakvaskelsen av Trump som Putin-vennlig.

Dette var et narrativ som stammet fra Demokratene: De bestemte seg tidlig for å kjøre et løp om Trump som russervennlig.

Dette har dyp resonans i amerikansk opinion under den kalde krigen. Det dabbet av etter at Muren falt, men den Republikanske utfordreren i 2011, Mitt Romney, var den første som kritiserte Obama for ikke å ta trusselen fra Russland alvorlig. Han dro Russland-kortet og reaktiverte det.

Obama hadde vist seg ettergivende overfor Putin. Han lovte Medvedev at han ville ha større manøvreringsrom etter at han hadde vunnet i 2011. Da hadde Putin allerede angrepet Georgia i 2008 og skaffet seg kontroll over to enklaver: Abkhasia og Sør-Ossetia.

Det som tirret Putin, var den oransje revolusjonen i Kyiv i 2014. Der var amerikanerne direkte involvert. Janukovitsj var Moskva-vennlig. Han snudde ryggen til et tilbud fra EU. Det brøt ut demonstrasjoner, og disse fyrte amerikanerne opp under.

Viseutenriksminister Victoria Nuland og ambassadøren i Kyiv, Geoffrey Pyatt, var begge aktive i å velte Janukovitsj og innsette vest-vennlige Porosjenko.

Reporter for realclearinvestigations.com, Paul Sperry, har gravd dypt og lenge i arkivene:

On Jan. 27, U.S. Ambassador to Ukraine Geoffrey Pyatt phoned Assistant Secretary of State Victoria Nuland at her home in Washington to discuss picking opposition leaders to check the power of Ukrainian President Viktor Yanukovych, whom they believed was too cozy with Putin. “We’ve got to do something to make it stick together,” Pyatt said of a planned coalition government, adding that they needed “somebody with an international personality to come out here and help to midwife this thing.”

Nuland responded that Biden’s security adviser Jake Sullivan had just told her that the vice president – who was acting as Obama’s point man in Ukraine – would give his blessing to the deal. “Biden’s willing,” she said. But they agreed they had to “move fast” and bypass the European Union. “Fuck the EU,” Nuland told the ambassador, according to a leaked transcript of their call.

Den 27. januar ringte USAs ambassadør i Ukraina Geoffrey Pyatt assisterende utenriksminister Victoria Nuland i hennes hjem i Washington for å diskutere valg av opposisjonsledere for å sjekke makten til Ukrainas president Viktor Janukovitsj, som de mente var for koselig med Putin. «Vi må gjøre noe for å få det til å henge sammen,» sa Pyatt om en planlagt koalisjonsregjering, og la til at de trengte «noen med en internasjonal personlighet til å komme ut hit og hjelpe til med å forløse dette.»

Nuland svarte at Bidens sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan nettopp hadde fortalt henne at visepresidenten – som fungerte som Obamas frontfigur overfor Ukraina – ville gi sin velsignelse til avtalen. «Biden er villig», sa hun. Men de ble enige om at de måtte «handle raskt» og omgå EU. «Fuck EU», sa Nuland til ambassadøren, ifølge en lekket utskrift av samtalen deres.

Det som gjør disse opplysningene ekstra interessante, er at de åpner for forståelsen for hvorfor president Joe Biden har engasjert seg så sterkt i krigen. Samtidig som det kan stilles spørsmål ved om det var han som utløste den.

Visepresident Joe Biden var Obamas frontfigur overfor Ukraina.

Først orkestrerte amerikanerne en revolusjon. Deretter ble Ukraina en lekeplass for amerikanerne, fra Hunter Biden, som satt i styret for gasselskapet Burisma og fikk 83.000 dollar i måneden, til pappa Joe, som fikk riksadvokaten sparket da han begynte å interessere seg for Burisma.

– You owe me, sier de i amerikanske mafiafilmer. Porosjenko sto i gjeld til Biden fordi Biden sørget for at han ble innsatt som president. Han sparket riksadvokaten.

Amerikanerne blandet seg direkte inn i et regimeskifte på Russlands dørstokk, i et land som Russland har et spesielt historisk forhold til.

Putin var rasende og invaderte Krim. Dette er en del av bakgrunnen for forholdet mellom Bidens og Putin.

Jake Sullivan jobbet for Hillary og senere for Biden i Biden Penn Center. Da Biden hadde sørget for et regimeskifte på hjemmebane, ble Jake Sullivan hans nasjonale sikkerhetsrådgiver.

Man må ikke glemme Putins bakgrunn som KGB-offiser. It takes one to know one: Bidens og Nuland hadde sørget for regimeskifte i Kyiv. Nå var han blitt president ved å bruke de samme dirty tricks. Dette er et spill Putin kjenner.

Kanskje dét var en av grunnene til at han invaderte under Biden, og ikke under Trump. Biden hadde vist at han var svak.

Generalprøven på valgmanipulasjon var valget i 2016.

Demokratene diktet opp en historie om at det var Putin som lå bak Trumps seier. Her krysser Demokratene igjen Putins spor.

Putin gjenkjente den psykologiske krigføringen som Vesten drev mot sin egen befolkning. Han kunne se at Demokratiene ikke lenger var hva de utga seg for.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.