Riksadvokaten som «alle» snakker om: Viktor Shokin under en pressekonferanse i Kiev 2. november 2015. Hvis det stemmer at Biden presset Porosjenko til å sparke Shokin, vil det neppe la seg skjule. Det finnes nok flere bevis. Foto: Valentyn Ogirenko/Reuters/Scanpix

Et lydopptak av en samtale mellom visepresident Joe Biden og Ukrainas president Porosjenko, viser at Biden presset Porosjenko med et lån på en milliard dollar mot at riksadvokat Shokin fikk sparken.

Hvis opptaket viser seg å være ekte vil det være helt ødeleggende for Biden. Damehistorier blir småtterier mot dette.

Problemet for Biden er at han satt på podet i Council of Foreign Relations våren 2017 og skrøt av at han presset Ukraina til å presse riksadvokaten.

 

I dette noe lengre opptaket kan man ved minutt 6 høre Porosjenko si til Biden at han er glad for å kunne si at riksadvokat Shokin gikk med på å trekke seg, selv om han ikke er mistenkt for noe galt.

 

Demokratene reiste riksrett mot Donald Trump for noe de kalte quid pro quo. At han skulle krevd etterforskning av Biden mot økonomisk støtte. Demokratene klarte kunststykket ikke å snakke om det var hold i Trumps anklage mot Biden, til tross for videoen hvor Biden skryter av at han fikk sparket riksadvokaten.

Nå kommer opptaket som er gjort i sanntid av en quid quo pro.

Mediene vil forsøke å se om saken forsvinner. Men det gjør den ikke, gitt Demokratens oppførsel. De har sådd vind og vil høste storm.

Biden er koherent i denne videon. Han er bare en skygge av seg selv fire år senere.

Washington Post har en sak om videoen. Avisen påstår at parlamentarikeren som offentliggjorde den, Andrej Derkatsj, har en bakgrunn fra KGB. Ifølge journalistene Paul Sonne og Rosalind S. Helderman er det intet nytt i videoen. Men den er et nytt eksempel på at Russland forsøker å påvirke også dette valget.

For den som vil se hele videon:

 

 

 

Ukrainian lawmaker releases leaked phone calls of Biden and Poroshenko