Gasselskapet Burisma ville inn på det amerikanske markedet, men det kunne de ikke så lenge de hadde en granskning gående mot seg. Løsningen var å bestikke Biden, slik at han presset Porosjenko til å sparke riksadvokat Viktor Sjokhin.

Til å begynne med nektet FBI-sjef Christopher Wray for at det fantes noe referat av en fortrolig kilde som fortalte om Bidens korrupsjon. Omsider kom det frem at det fantes et slikt 1023-dokument. Samme dag kontrollkomiteen får lese det, går spesialetterforsker Jack Smith ut med tiltalen mot Trump. Republikanerne tror ikke at dét var tilfeldig.

Leder av kontrollkomiteen, James Comer, sier Wray har fortalt at det finnes ytterligere to 1023-dokumenter. Det vil komme flere avsløringer.

De har identifisert 20 såkalte stråselskaper som kun brukes til å sluse penger, ellers kjent som hvitvasking. De har identifisert ti medlemmer av Biden-familien som fikk penger. Seks banker var involvert, og komiteen har foreløpig bare fått utskrifter fra en av dem. Comer tror det er mer å finne hos de fem andre.

Kongressen og publikum vil sammenligne behandlingen av Trump med Biden. Spesialetterforsker Jack Smith sier de sitter på et opptak med Trump som er brukt i tiltalen. Men opptaket er ikke offentliggjort.

Republikanerne vil ha transparens. De vil høre opptakene både med Trump og Bidens.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.