Parler-sjef John Matze. Stillbilde: Fox News.

Parler gikk ikke uventet ned over hele verden etter midnatt søndag, etter Amazons kunngjøring av at teknologigiganten ikke lenger ville yte Parler tjenester som var nødvendig for å holde det sosiale mediet oppe.

I et intervju med Maria Bartiromo hos Fox News sier Parler-sjef John Matze at det ikke bare er Google, Apple og Amazon som har stukket kjepper i hjulene for hans nettsted. Også leverandører som advokater og e-posttjenester har snudd ryggen til Parler fordi Big Tech har gjort det først, og dermed er hele selskapets eksistens truet, sier Matze.

Denne formen for koordinert aksjon kan ødelegge en hvilken som helst virksomhet, sier Matze, som imidlertid lover at han skal gjøre hva han kan for å redde Parler.

Bakgrunnen for boikotten av Parler er at selskapet angivelig unnlater å fjerne oppfordringer til vold, men dette er kun vikarierende grunner for å undertrykke konkurransen og ytringsfriheten, hevder Matze.

Etter at USAs president Donald Trump ble fjernet fra Facebook og Twitter, ble Parler den mest nedlastede appen hos Apple, inntil både Apple og Google besluttet ikke lenger å tilby den.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.