Dette bildet sier mye om hvor glissent det er på Bidens møter. Det er tatt bakfra, og ikke en publikummer er synlig. Bildene av publikum er tatt i motlys, så det ikke er mulig å se hvor mange som er til stede. Lørdag var det til sammenligning 30.000 som deltok i en bilkortesje i Florida for Trump. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Joe Biden og Kamala er på en busstur som de har døpt Soul of the Nation-tour. Et kobbel pressefolk følger med, men de får ikke noe å tygge på. Biden nekter å svare på om han vil utvide høyesterett hvis han skulle bli valgt. Torsdag var han dum nok til å si at hvis han svarte på det, kom mediene til å slå det stort opp, og det ønsket han ikke. Dét kan ikke en kandidat til landets mektigste embete si. Det var avtalebrudd.

Biden provoserte selv vennligsinnede medier da han avslørte at han ikke kunne si noe om høyesterett fordi det ville skape store overskrifter. Han sa indirekte at «ja, vi lurer dere, og dere skal hjelpe oss med det». Spørsmålet om høyesterett er det mest brennbare og konkrete eksempel på at Demokratene ønsker å forandre USA fundamentalt. Å si at man ikke vil svare fordi det vil skape overskrifter, er å gi pressen fingeren.

Hans motvilje mot å tone flagg kommer samtidig med at mediene har gravd frem klipp av Biden som sier at det å utvide høyesterett, er en dårlig ide. Det har vært hans standpunkt. Harris har derimot sagt at hun kan tenke seg å se på en utvidelse. Tausheten tolkes derfor som at det er hun som er toneangivende. Å skyve velgerne foran seg er derfor uredelig: De vet ikke hva de får.

Patriot skutt

En sikkerhetsvakt for en lokal tv-stasjon i Denver, Colorado, skjøt i natt en «patriot» som deltok i en pro-politi-demonstrasjon. Patrioten hadde sprayet ham, og vakten skjøt tilbake. Sikkerhetsvakten er nå pågrepet. Kommunister, sosialister, BLM og Antifa hadde mobilisert til motdemonstrasjon. Ved disse konfrontasjonene er faren for eskalering alltid til stede, men det var altså en privat vakt som var «løs» på avtrekkeren.

Kommisjonen i søkelyset

Det blir ikke noe av debatten mellom Biden og Trump som skulle gått av stabelen 15. oktober. Kommisjonen ville ha virtuell debatt og viste til at staben var sint på Trump, som utsatte dem for smitte under første debatt i Cleveland. Dette ble ikke tatt seriøst av Trump-leiren, som sa at det ikke var noe problem å skaffe teknikere, hvis dét var problemet.

Tidligere presidentkandidat og senator Bob Dole sa at han kjenner Republikanerne i kommisjonen, og det er ikke en eneste av dem som er for Trump, hevdet han.

Ordstyrerne hittil har tydelig vært anti-Trump: Chris Wallace provoserte Trump-siden kraftig med sine spørsmål. Susan Page stilte spørsmål etter den liberale boka. Det kommer ikke som noen overraskelse at hun skriver biografi om Nancy Pelosi.

Mannen som skulle vært moderator den 15. oktober, Steve Scully, har jobbet for både Ted Kennedy og Joe Biden. Republikanerne har selvsagt kommentert dette. Scully sendte en tweet til Scaramucci, som var pressetalsmann i Det hvise hus i ti dager og nå er en rabiat anti-Trumper: – Skal jeg svare Trump? lød tweeten. Men bare det at Scully kommuniserer med Mooch, som han kalles, var nok til å kompromittere ham.

Scully gjorde det ikke bedre ved å si at kontoen var hacket. Det viser seg at den unnskyldningen har han brukt flere ganger.

Partisk

Trump-tilhengerne får demonstrert igjen og igjen at spillet er rigget i deres disfavør. Det er på en måte en fortsettelse av Hillarys karakteristikk av dem som deplorables. Trumps velgere fortjener ikke bedre.

Nå føler Trumps velgere at systemet, det liberale Amerika, sier at de heller ikke fortjener å vinne. Man har forsøkt å ta seieren fra dem i fire år. Dette er den underliggende kampen som anti-Trump-mediene ikke kommenterer. De anerkjenner ikke at de fører krig mot presidenten og hans velgere. Men alle kan se hva som foregår.

Det kommer meldinger om at det er tynt med folk på Biden/Harris’ møter, både fysisk og online. Det foregår ikke noe der. Alt er nøye planlagt og går etter skjema. Ingen overraskelser. Ingenting å skrive hjem om. Det blir ikke presse av slikt.

Er det derfor troverdig at Biden har økt forspranget på nasjonale meningsmålinger? Demokratene tror det, og anti-Trump-mediene utbasunerer det. Men er det hele en stor, varm ballong de selv har blåst opp?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.