Amy Coney Barrett har det man kaller star power. Hun skinner. Det er dermed risikabelt av Demokratene å angripe hennes karakter. Men de kan angripe presidenten. Foto: Erin Schaff/AP/Scanpix

I Amy Coney Barrett har Trump og Republikanerne funnet en stjerne som overgår de fleste. Hvis Demokratene hadde vært opptatt av kvalifikasjoner, ville de med en gang sett at dette er en som fyller Ruth Bader Ginsburgs sko. Men de klarer ikke det. De er forhekset av ideologi. De angriper alle som ikke deler den rette tro, og spesielt en konservativ kristen.

Våkne borgere oppfatter ironien i at Demokratene virker mer rettroende enn en konservativ katolikk.

Den som ser Barrett, ser en moderne kvinne som klarer å være mor til syv barn og samtidig yrkesaktiv. Hun er den første på høyesterettsbenken som har barn hjemme. Hva mener Demokratene med å angripe henne? spør folk seg.

Faren for Demokratene er at de fremstår som anti-kristelige. De har angrepet Barrett for hennes tro da hun var til høring i forbindelse med nominasjon til en lavere domstol. Da fikk hun høre at «dogmene lever kraftig i deg».

Som det ble sagt i dag: Ingen troende jøde eller muslim ville blitt behandlet på en slik måte.

Det er 60 millioner katolikker i USA. Alle er ikke konservative. Men å angripe Barretts tro er en dumhet Demokratene kan komme til å angre. Slik de tapte stort på tilsviningen av Brett Cavanaugh. Senatorer oppfører seg ikke som pøbel. Det var pøbel både utenfor Senatet og innenfor. En uverdig forestilling.

Høringen i justiskomiteen ble innledet i dag. Republikanerne har flere stjerner: Ted Cruz har et grep om temaet som gjør ham overlegen. Han har en bok ute, «One Vote Away»: Ett valg, én stemme kan avgjøre USAs skjebne. Hvis Trump ikke klarer å besette den 9. plassen i høyesterett, er det duket for kaos etter valget.

Demokratene og mediene gjentar og gjentar at Trump har sagt at han ikke vil respektere valgutfallet og ikke vil gå av. Nei, Trump har aldri sagt det, men Hillary har sagt det: Biden må ikke under noen omstendighet godta resultatet. De står klar med 600 advokater til å reise sak over lokale resultat. Prosessen kan dermed kjøre seg fast og intet resultat foreligge. I en slik situasjon blir høyesterett avgjørende. Men det forutsetter at det finnes mulighet for et flertall. Det gjør det ikke med 4–4. Når Demokratene så hissig motsetter seg en ny dommer, er det fordi de satser på kaos.

Saboteringen av den demokratiske prosessen er systematisk.

Senator Josh Hawley var den som mest kraftfullt spiddet Demokratene. Han påpekte noe som en ikke-amerikaner ikke er klar over: Ved å fokusere på Coney Barretts tro bryter Demokratene med paragraf seks i grunnloven. Den sier at ingen skal være forhindret fra å bekle et offentlig embete på grunn av sin tro.

Religionsfriheten var faktisk grunnlaget for de første koloniene. Immigrantene flyktet fra religiøs undertrykkelse i Europa. Retten til å tro var det mest dyrebare, og med dén ytringsfriheten. De to henger tett sammen.

Med sin motstand viser Demokratene at de er motstandere av begge deler.

Mediene hjelper dem ved å henge ut Barrett-familiens menighet People of Praise, som har flere millioner medlemmer. Liberale medier blander det sammen med en annen og fremstiller den som en live-utgave av romanen «Handmaid’s Tale» av Margaret Atwood. Man projiserer fiksjon på dagens virkelighet, og HBO har spilt inn serien så folk tror det er virkelighet. Makten over mediene er blitt venstresidens viktigste instrument. Det skapes et bilde av det konservative USA som tegnes i svært mørke farger.

Hawley fikk frem at det i virkeligheten er Demokratene som er imot USAs viktigste verdier.

Demokratene har vanskelig for å forestille seg at en konservativ kan stå på egne ben. Selv går de i flokk og tror andre gjør det samme. Men alle som ser Amy Coney Barrett, ser en person som ikke lar seg diktere. Omtalen av henne som en «ekstrem ideolog» og «aktivist» passer dårlig på henne, men den passer utmerket på Demokratene.

Barrett kaller seg selv «tekstualist», dvs. en som bruker forfatningen som den autoritative kilden. Hun forsøker ikke å tøye loven i en annen retning. Demokratene har vært aktivister i lang tid. Nå beskylder de Barrett og Trump for å være aktivister. De skremmer folk med at de er en måned unna å miste sykeforsikringen.

Jane Fonda har gjort et intervju der hun sier at pandemien er Guds gave til venstresiden. Det er drøyt, men hun mener det: Venstresiden ville ikke klare å beseire Trump på egen hånd, men covid kan klare det. Derfor snakker Demokratene uavlatelig om covid. CNN sendte bare Lindsey Grahams og Dianne Feinsteins åpningstaler, og brøt deretter for å snakke om covid.

Det har tippet helt over. Det samme skjer i europeiske medier. Det hjelper ikke publikum at mediene rapporterer alle smittetilfeller. De burde konsentrere seg om å få hjulene i gang og gjenopprette mest mulig normalitet. Folk er trette av sykdommen. Mediene er blitt en del av sykdomsbildet.

Justiskomiteen skal nå ha to dagers drilling av Barrett. I mellomtiden skal Trump og Biden drive valgkamp. Biden pusler rundt i kontrollerte omgivelser. Trump drar i gang de store møtene igjen. Han når titusener. Han er nå smittefri og kan bevege seg fritt.

Spørsmålet om hvorvidt Demokratene vil «pack» høyesterett, er blitt brysomt for Biden og Harris. Det aktualiseres av høringen i justiskomiteen. Å si at velgerne skal bestemme når man ikke vil si hva de skal stemme over, er meningsløst. Kandidatene kan ikke overlate ansvaret til velgerne når de ikke vet hva kandidatene vil.

Dette er i ferd med å utvikle seg til en skikkelig kattepine for Biden/Harris.

Samtidig har Nancy Pelosi rotet det til for dem med sitt forslag om en kommisjon som skal kunne vedta å umyndiggjøre presidenten. Pelosi begrunnet det med at Trump har fått steroider mot covid og derfor ikke er ved sine fulle fem. Men alle tror at den virkelige grunnen er at hun vil ha grunnlaget i orden for å kunne skifte ut Biden med Harris.

Meningsmålinger blant uavhengige velgere viser at 59 prosent ikke tror Biden kommer til å sitte en hel periode ut. Ergo er det Trump mot Harris. Dét faller ikke heldig ut for Demokratene, sies det. Harris kalte Biden rasist i primærvalgene, og sa hun trodde på overgrepshistoriene om ham.

 

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Nytt opplag er kommet. Kjøp Kents bok her!