President Xi Jinping besøker USA 24. september 2015 og mottas av visepresident Joe Biden. Kineserne forsto at en visepresident med en sønn som var junkie ga en innfallsport til Det hvite hus, og det var ikke nei i Bidens munn. Han hadde allerede gjort forretninger i Ukraina og Russland. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Tidligere New York-ordfører Rudy Giuliani har en timelang video om Biden-familien som man blir trist av å se. Den knuser alle forestillinger vi har hatt om at det liberale USA fortsatt står for noe godt. Et helt annet ansikt trer frem: en korrupt elite ofrer sitt land for makt og penger.

Biden vet å spille på våre lengsler og ønsker om at verden igjen skal bli «normal». Demokratene har brukt covid som brekkstang: De har hengt alle de døde rundt Trumps hals. De snakker ikke om Kina, som bevisst sendte viruset til USA. Grunnen er enkel: De har gått til sengs med Kinas elite. Det er kun én mann som hindrer denne korrupte eliten i å nå sitt mål om å dominere verden sammen med Kina: Donald J. Trump.

Slik har Trump en churchilliansk rolle: CIA er korrupt, FBI har vist seg korrupt, justisdepartementet er lammet, mange Republikanere har løpt Googles og Den dype statens ærend.

Trump har på fire år vist en næmest overmenneskelig styrke: Han har både klart å slå tilbake sammensvergelsen mot ham og samtidig klart å utrette mye: Muren, Kina, militæret, sysselsetting, kriminalreform, slanking av lover og regler, skattereform. Men oppgjøret med Den dype staten har uteblitt. Det har ikke Trump hatt makt til. Hvis han skulle vinne valget, vil dét være hans prioritet.

Bidens korrupsjon kan være det som åpner øynene til mange velgere: Deres land er i ferd med å bli tatt fra dem.

Hunters laptop

Historien har det med å overraske. Hunter Bidens laptop kan komme til å forandre amerikansk historie. Innholdet på den vil, uansett utfall, endre amerikanernes syn på Biden. Det kan ta tid, men det vil komme.

Rudy Giuliani gir et sterkt bidrag i den timelange videoen.

Han åpner med en e-post flere har festet seg ved. Den er skrevet av Hunter. Joe Biden ofret sin narkomane sønn for sin egen vinnings skyld.

Joe Biden ligner ikke mye på Don Corleone i «Gudfaren», men det er en slik rolle han har. Det begynte helt tilbake da han startet som politiker; han og brødrene gjorde hverandre tjenester. Men det var småskala-korrupsjon.

Det som nå rulles opp, er på et globalt nivå. Bidens har gjort business med noen av verdens verste kriminelle. De er tilfeldigvis ledere for stormaktene Russland og Kina, og forretningsmetodene deres sier noe om hvem de er.

– Hvis du vil snakke med Ye Jianming, som var med på å stifte CEfC China Energy, så ligger han på bunnen av Jangtse-elven. Han var en gang en av Kinas rikeste, sier Giuliani, og med dette bildet får han deg til å forstå Kina.

“Ye was once portrayed as one of China’s greatest rags-to-riches stories, a humble park ranger who began making successful oil investments in his twenties and became a billionaire before he hit 40. He was marketed as an affable businessman foreigners could feel safe making deals with, well-connected but not an obvious tool of the Chinese Communist Party (CCP).”

Kina er bygget opp av mafiafamilier, og president Xi er capo di tutti capi: den øverste og største. I et mafiasystem er du «expendable», du kan elimineres.

I «Gudfaren» får Corleone en fisk levert hjem til seg med en hilsen fra Luca Brasi, en av deres egne. – Hva betyr dét? spør Michael Corleone. – Det betyr at Luca Brasi sover blant fiskene, svarer Don Corleone.

Kina er et megastort land med en megastor økonomi, men det fungerer på mange måter som en mafiastat. Når Norges utenriksminister sier at hun ikke kjenner noen som ser på Kina som en militær trussel, så sier hun samtidig at hun ikke aner noe om hvordan verden fungerer. For den korrupsjonen vi ser i Kina og Russland, gjenfinnes i nesten alle ikke-vestlige land, det er bare et spørsmål om grader og omfang. Om muligheter.

Historien om den grenseløse verden er historien om hvordan eliten i Vesten ble infisert av den samme korrupsjon som har ødelagt andre land. Norge tømmer bistand inn i disse landene og vil ikke ta inn over seg at det er sløsing. Det samme gjelder importen av titusener av fremmede som tror de er kommet til Gosen: landet som flyter av melk og honning. Forestillingen om at andre vil det samme som oss, gjør at vi forstår mindre og mindre av hva som foregår rundt oss, selv i vårt eget land.

Velgerne må ikke forstå at deres eget land er i ferd med å bli tatt fra dem, fra flere kanter samtidig: ved å avgi suverenitet til overnasjonale organ som EU, til traktater som Marrakesh og gjennom befolkningsendringer. Til slutt er det ingen nasjon.

Det er dette Trump gjorde opprør mot. Han vekket amerikanernes patriotisme.

Tony Bobulinski var sjef for Sinohawk, som var et joint venture mellom Bidens og kineserne. Han kommer fra en slekt med yrkesmilitære. Når The Atlantic finner på en story om at presidenten skulle ha pisset på gravene til døde soldater, er det mange patrioter som blir provosert.

The Atlantic eies av enken til Steve Jobs, Apples grunnlegger. Hun er et typisk eksempel på en elite som er styrtrik og ikke har noen skrupler med å bruke formuen til å få det resultat de vil, selv i valg. De respekterer bare prosesser som får det utfall de selv ønsker. Det er den klassiske definisjon på en elite som forakter demokratiet.

Den liberale eliten liker å selge seg inn som den lille manns forsvarer. Men mange amerikanere har oppdaget at dette er en stor løgn. Denne eliten og selskapene de styrer har outsourcet jobbene til Kina. Selv sitter de igjen med overdosedødsfall.

Det har tatt tid før denne erkjennelsen har sunket inn, men fire år med Trump har styrket den.

Trumps innfrielse av løfter, til tross for sammensvergelsen mot ham, har demonstrert at han er en fighter.

At han får utnevnt sin tredje høyesterettsdommer en uke før valget, viser amerikanerne at han er en leder. Han får ting gjort.

Laura Ingraham sa det glimrende natt til lørdag: – I 2016 lo de av oss. De foraktet oss. I 2020 frykter de oss.

Derfor investerer norske medier så mye i at vi ikke skal forstå hva som skjer i USA og hvem Trump kjemper mot.

Videoen begynner med en svært trist e-post fra Hunter. Han er kjæreste med kona til broren Beau, som døde av hjernesvulst. Samtidig har han et forhold til en 14–15-åring. Han snakker med henne på FaceTime og går rundt i leiligheten naken mens han røyker crack. Også enken etter Beau er hektet på crack. Det kommer frem at dette ikke er noe godt miljø for barn.

Giuliani sitter med harddisken til Hunter. Den rommer 28.000 bilder. Noen av dem er svært belastende/foruroligende. Én ting er alle sex-bildene. Noe annet er bilder av jenter som er i den seksuelle lavalder. Det er noen bilder her som er barnepornografiske, sier Giuliani. Han vet hva han snakker om. Han var statsadvokat i New York i en årrekke.

FBI har sittet på denne laptopen siden desember 2019. De har ikke sagt eller gjort noe som ville påvirke Bidens sjanser. De har beskyttet ham, akkurat som de beskyttet Hillary i 2016.

Norske velgere forstår ikke at amerikanerne får anskuelsesundervisning: Hillary var utenriksminister, hun solgte tilgang til seg og administrasjonen for penger. Systemet kalles pay to play. Norge spyttet over 600 millioner inn i dette systemet. Vi var med på å finansiere Clintons korrupsjon, men vi kaller det selvsagt noe annet. Noe humanitært. At det humanitære kan være systemisk korrupsjon, er ikke på den norske elitens radar. Dermed kan en ansatt i Norad som ble degradert for uetisk oppførsel i Indonesia, bli forfremmet av Solhjell til å forvalte 3,5 milliarder kroner i bistandsmidler.

Den norske eliten har en egeninteresse i at nordmenn ikke blir klar over at korrupsjonen for lengst har infiltrert også vårt samfunn.

Men vi vet en god del. Vi vet nok til at når vi ser bildet av Helena Baturina, kona til Juri Lusjkov, borgermester av Moskva, så ser vi en gudfar.

Moscow mayor Yuri Luzhkov, right, speaks to his billionaire wife Yelena Baturina, left, during the Davis Cup Final tennis match between Russia’s Nikolay Davydenko and Aregntina’s David Nalbandian in Moscow, Sunday, Dec. 3, 2006. (AP Photo/Ivan Sekretarev)

Baturina var verdens tredje rikeste kvinne, men hun kunne ikke få en bankkonto i USA, hvilket forteller deg hvor pengene hennes kom fra. Men hun fikk hjelp av Hunter Biden og kameratene hans Devon Archer og Chris Heinz (stesønn til John Kerry) og nevøen til Whitey Bulger til å overføre pengene til Vesten. For det fikk Hunter 3,5 millioner dollar, ifølge finansdepartementets egen oversikt.

Det at anti-Trump-mediene ikke vil røre Biden-skandalene, er ikke bevis på at de ikke  er verifisert. Det er det motsatte: Hvis de gjøres allment kjent, vil de rive ikke bare en av USAs fremste familier ned fra pidestallen, men også Obama og Clintons. Hva blir det da av det liberale USA?

Big Tech har gjort seg til beskyttere av den liberale elitens hegemoni. Hvis de politiske mafiafamiliene faller, faller også Google, Facebook og Twitter.

Mange amerikanere har fått ferten av hvor stort dette er. Kennedy-attentatet fascinerte amerikanere i årtier. Dette er mye større. Ikke noe Hollywood kan prestere er større. Det er som om «Gudfaren» er blitt virkelighet – med hele USA som innsats.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.