Trump og Biden i valgkampens første store debatt. Foto: Skjermbilde.

Donald Trump er ikke redd for et nytt møte med Joe Biden, enten debattreglene endres hit eller dit. Nå vil mange forandre formatet for debattene. Trump mener det er unødvendig, men stiller opp til debatt uansett.

Ifølge NTB-AP-AFP er USAs president Donald Trump imot endringer av reglene i presidentdebattene. Han mener det er helt unødvendig. Men selv om det skulle bli endringer, vil han fortsatt møte utfordreren Joe Biden i de neste debattene.

«Hvorfor skulle jeg la debattkommisjonen endre reglene for den andre og tredje debatten når jeg så enkelt vant siste gang?», skrev Trump på Twitter torsdag, like etter at han landet i New Jersey, der han skulle holde et valgmøte på sin private golfklubb.

Trumps valgkampstab antyder at presidenten vil delta i de gjenværende debattene, uavhengig av om reglene blir endret. Han er ikke redd for noe nytt møte.

– Vi står klar til å gå videre til andre og tredje debatt. Det burde ikke foretas endringer. Vi ønsker ingen endringer, sa valgkampanjens kommunikasjonsstrateg Jason Miller, ifølge NTB-AP-AF.

Også Joe Biden sa torsdag at han vil være med i neste debatt. Det blir en debatt der kandidatene får spørsmål fra velgere.

Varsler regelendringer

Den tverrpolitiske kommisjonen som arrangerer presidentdebattene i USA uttalte onsdag at det trengs nye verktøy for å opprettholde orden i de gjenværende debattene mellom Trump og Biden.

Det er tydelig at «ytterligere strukturer må tilføres formatet for de gjenværende debattene for å sikre en mer ryddig diskusjon», uttalte kommisjonen onsdag.

Kommisjonen og representanter fra Trumps og Bidens valgkampteam møttes onsdag for å diskutere gjennomføringen av den første debatten og mulige endringer i de kommende duellene.

En av endringene kommisjonen nå vurderer, er om ordstyreren i de kommende debattene skal ha anledning til å skru av mikrofonen for den kandidaten som ikke har ordet. Debattantene avbrøt hverandre hyppig i den første debatten.

Biden unnlot i tillegg ved flere anledninger å besvare direkte spørsmål, og snakket i stedet om helt andre ting. Kommisjonen har ikke fremlagt forslag til hvordan dette skal kunne løses i neste runde.

To debatter til

Den neste debatten mellom Trump og Biden finner sted 15. oktober i Miami i Florida, en av vippestatene der resultatet kan bli svært avgjørende for valgutfallet 3. november.

Før debatten i Florida møtes visepresident Mike Pence og Demokratenes utfordrer Kamala Harris til debatt i Salt Lake City i Utah 7. oktober.

Den tredje og siste debatten mellom Trump og Biden finner sted i Nashville, Tennessee, 22. oktober.

Her er ebok-utgaven! Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den.