Hvis mediene siterer eller omtaler noen fra høyresiden er det alltid med noen belastende adjektiver. Hvis de siterer en kilde fra venstresiden er det uten, for at publikum skal tro dette er en tilfeldig, en i mengden. Mediene er klar over at stikkord hjelper leserne til å forstå hvem de siterer. De ville f.eks. forstått mer av hva Lene Martinsen sa hvis de fikk opplyst at hun er åpent bifil og studerer  tverrfaglige kjønnsstudier ved Universitetet i Bergen. Hun er medlem av SU og fra valgplakaten ser vi Antifa-tegnet, en organisasjon som mediene sier er en myte. Foto: Facebook.

Når noe skjer står medier og aktivister klar med scriptet. Det er likevel interessant å se hvordan de forskjellige posisjonerer seg.

Vold har en spesiell virkning i offentligheten. Den polariserer. De som glatter over eller unnskylder vold blir fellow travellers. Det gjelder også selv om de forsøker seg med at det var andre som «begynte».

Det mest positive ved hendelsen i Bergen, var alle som klart så at vold er farlig og må fordømmes. De spenner fra Sylo Taraku, Espen Goffeng, Shakeel Rahman med flere. De kvalifiserer deres reservasjon, men havner likevel på riktig side. De relativiserer ikke med at siden SIAN er så ille, er vold berettiget. Dette er viktig.

Verre er det med VG, SV og Aps byråd. De gjør politiets handlemåte til problemet. Dette må kalles en radikalisering. Der hvor en part tar seg friheten til å opptre som vigilante – bedrive selvtekt, noe venstresiden alltid har fordømt når det kom fra høyre – tar VG, SV og Ap deres parti. De velger å gjøre voldelige demonstranter til ofre og anklager politiet.

Vi kjenner dette scriptet svært godt fra USA, der politiet gjøres til syndebukk som om vi levde på 60-tallet. Politiet kan aldri bøye nakken dypt nok.

Politiet opptrådte defensivt, det kunne alle se. Likevel ble de hengt ut, også av egen politisk myndighet. Ap-byråden valgte å fokusere på om det var riktig voldsbruk og ikke demonstrantenes angrep på en fredelig ytring.

Også retorikken er den samme som i USA.

– Hvorfor bruker dere kjemikalier mot demonstrantene, spurte Demokratene justisminister William Barr da han stilte til høring i Kongressen.

– Du mener pepperspray, svarte Barr og punkterte dermed spørsmålet.

Bruken av ordet «kjemisk» er helt klart ment å fremkalle assosiasjoner til noe mørkt.

Enda tydeligere ble det da speaker of the House, Nancy Pelosi, kalte føderalt politi i Portland for «stormtroopers». Demokraten Clayburn tok den helt ut da han kalte politiet for «Gestapo».

Dette er den gamle politihatende retorikken fra 60-tallet i ny tapning, men nå kommer den ikke fra studentradikale i SDS eller svarte militante. Nå lyder den fra medlemmer av landets lovgivende forsamling.

Det markerer en radikalisering og polarisering som er uten sidestykke i fredstid. Å kalle føderalt politi for Gestapo er på grensen til subversjon, det vil si oppfordring til opprør.

Samtidig tier Trump-hatende medier om volden som Antifa og BLM bruker og den rene plyndringen. Folk som kun ser CNN eller MSNBC vil ikke vite hva som foregår.

Men denne gruppen er blitt mindre.

Den store endringen i USA de siste årene er egentlig ikke Trump. Trump er talerør for Middle America. Det er normale patriotiske hardtarbeidende mennesker.

Den store forskjellen er at liberale er blitt splittet. Liberale er blitt erobret innenfra av venstresiden. Sanne liberale er det få igjen av.

Venstresiden har vokst seg sterke på Trump. Men det er ikke hva Trump står for, det er hva de gjør ham til som virker radikaliserende på dem.

Den samme dynamikken ser vi utspille seg i Norge. NRK er helt klart radikalisert på samme måte som VG. Det finnes nesten ikke motstand blant de såkalte «ekspertene» og mediene. De kjører Trump-hat 24/7.

Dette gjør selvsagt noe med hodene til folk.

Volden vi så i Bergen kommer derfor ikke out of the blue, den er blitt dyrket frem.

Hvis alt du hører døgnet rundt er en fortelling om at mannen i Det hvite hus sprer mørke over landet – slik Joe Biden sa under sin aksepttale – og volden i gatene ikke blir fordømt, så er det ikke vanskelig å oppfatte hvem det er som fremmer vold.

Venstresidens og medienes hamring på det farlige «tankegodset» og forestillingen om at ord=handling, rammer nå dem selv.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.