Den republikanske presidentkandidaten Nikki Haley sier at president Biden sannsynligvis vil dø innen fem år hvis han blir gjenvalgt, skriver New York Post. Hun advarer støttespillerne hans om at de må klare seg med Kamala Harris i det ovale kontoret.

Haley kritiserte Bidens beslutning om å stille opp igjen etter at 80-åringen annonserte sin gjenvalgkampanje tirsdag. Han er den eldste presidenten i nasjonens historie. Hun mener det er ganske sannsynlig at Biden ikke vil klare det til sine 86 år:

– I think that we can all be very clear and say with a matter of fact that if you vote for Joe Biden you really are counting on a President Harris, because the idea that he would make it until 86 years old is not something that I think is likely, Haley, 51, told Fox News.

Haley har tidligere hevdet at kandidater over 75 bør ta kognitive tester – noe som betyr at Donald Trump, som er 76, må ta testen hvis han blir den utvalgte presidentkandidaten.


Biden ser imidlertid ikke på alderen som et problem til tross for angrep fra høyresiden, og erklærte at han er partiets beste kandidat mot Trump. Han fortalte journalister at han ikke engang kunne si hvor gammel han er, for det betyr ingenting. Han tenkte nøye på om han skulle stille før han bestemte seg og føler seg frisk:

– I can’t even say — I guess, how old I am. I can’t even say the number, Biden told reporters Tuesday.

– It doesn’t — it doesn’t register with me. …I took a hard look at it before I decided to run. And I feel good. he said

Selv om Biden prøver å gjøre alderen hans til et ikke-problem, har kritikere pekt på utallige feilsteg under hans presidentperiode som et tegn på sviktende mental helse, skriver Ronny Reyes i New York Post.

Joe Biden ‘top ten’ gaffes and bloopers from 2022

Haley har vært blant de mange republikanerne som har rettet oppmerksomheten mot Bidens mange blundere, og utpekt seg selv som en del av en ny generasjon av amerikansk lederskap.

Den tidligere amerikanske ambassadøren til FN fortsetter imidlertid å ligge bak Trump og Floridas guvernør Ron DeSantis, som ennå ikke har erklært at han har til hensikt å stille i 2024.

Den eldste amerikanske presidenten var Ronald Reagan, som var 77 år da han fullførte sin andre periode i januar 1989. Biden vil nå ha den rekorden uansett om han vinner gjenvalg eller ikke.

The Daily Show produces ‘hilarious compilation’ of Kamala Harris gaffes.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.\

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.