Representanten Matt Gaetz har stilt forslag om at Speaker of the House Kevin McCarthy skal miste jobben fordi han inngår avtaler med Demokratene bak ryggen på Republikanerne. Det er full splid mellom Republikanerne og Demokratene fryder seg.

Demokrater lo åpenlyst da Gaetz gikk ned av talerstolen. Gaetz må ha støtte fra dem for å få fjernet McCarthy.

Gaetz har en sak gående mot seg som stammer fra hjemstavnen Florida, som gjaldt utpressing og kryssing av delstatsgrenser med en mindreårig. Gaetz påstår at McCarthy bruker denne saken mot ham.

Samtidig sies det at Gaetz har lovet Demokratene stevningsrett i riksrettssgranskningen av Biden, hvis de stemmer for hans forslag. Men som Breitbart skriver: Det er uklart hvilken myndighet Gaetz har til å avgi et slikt løfte.

Lederne av riksrettsgranskningen, Jim Jordan og Comer, har ikke blandet seg i striden. Det er frykt for at en tom Speaker of the House-stol kan parkere granskningen. Det vil være vinn-vinn for Demokratene og Biden.

Hvis det er utfallet kan Gaetz standing lide uopprettelig skade.

The motion will require widespread Democrat support to succeed. Gaetz has reportedly offered Democrats subpoena power in the impeachment inquiry into President Joe Biden in exchange for their support, although it is uncertain what authority Gaetz would have to make such promises.

 

https://www.breitbart.com/politics/2023/10/02/rep-matt-gaetz-formally-makes-his-move-to-oust-speaker-kevin-mccarthy/

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.