Mike Johnson har denne uken søkt støtte hos Demokratene og overkjørt et flertall i sitt eget parti for å fremme utenlandspakken og reautorisering av overvåking. Han er ikke lenger Republikansk Speaker of the House, sier senator Rand Paul.

Det alvorligste punktet var da Johnson trosset et flertall i sitt eget parti og søkte støtte hos Demokratene i stedet for å fremme utenlandspakken.

Torsdag: Johnson skrev historie ved å stole på Demokratene i husets regelkomité for å overvinne innvendinger fra flertallet og fremme et regelforslag i Representantenes hus.

Fredag: Demokratene overtok makten i Representantenes hus og hjalp Johnson med å overvinne en viktig prosedyrehindring i regelforslaget, slik at det kunne stemmes over det på lørdag. Det var 165 Demokrater og bare 151 Republikanere som stemte «ja».

Målet var å overvinne motstanden i eget parti slik at Ukraina-pakken kommer til avstemning lørdag kveld. I pakken er det 300 millioner dollar til sikring av Ukrainas grenser, men ingenting til sikring av Amerikas. De står vidåpne. I Ukraina vil man hindre unge menn å flykte fra militærtjenste.

Selv liberale medier som PBS bemerket det oppsiktsvekkende i at en Republikansk Speaker krysser partigrensen får søke støtte og sikre et flertall. Det er åpen desavouering av eget parti.

«Demokratene stemmer nå massivt for å godkjenne den republikanske regelen», skrev PBS-reporter Lisa Desjardins på X. «En støtteerklæring til Ukraina og Johnson. Og utrolig sjeldent. Kan ikke huske å ha sett noe lignende før.»

Mike Johnson er ikke lenger vår Speaker, han er Speaker for Unipartiet, tvitret Rand Paul, betegnelsen for maktblokken som overkjører hva publikum måtte mene for å sikre interessene til sikkerhetsstaten og de store selskapene.

Breitbart har gransket staben til Johnson og oppdaget at hans stab er infiltrert av mennesker som er anti-Trump og pro-krig og pro-overvåking. De har hatt jobber i mektige lobbyselskaper og har hatt klienter som er interessert i fortsatt krig.

Det er et krigsparti i Washington og det er dette som viser sin makt. De bryr seg ikke om at det fører til splittelse i det Republikanske partiet.

Johnsons politiske direktør, Dan Ziegler, var – inntil han ble ansatt på speakerens kontor som hans øverste politiske rådgiver da Johnson vant speakerposten i fjor – lobbyist i firmaet Williams & Jensen. Han hadde tidligere jobbet for Johnson i andre sammenhenger, men forlot Johnson for å bli lobbyist og opparbeidet seg en kundeliste som inkluderte flere toppselskaper – hvorav noen ser ut til å ha en økonomisk interesse i at Kongressen vedtar Ukraina-hjelpen. Lobbyfirmaet han jobbet for, representerer en rekke toppselskaper. Lobbyvirksomhet avslører at Ziegler representerte mange av disse selskapene, deriblant flere som har kommet med uttalelser om krigen i Ukraina, eller som har sendt ut pressemeldinger eller andre offentlige retningslinjer om at den kan påvirke forretningsvirksomheten deres.

Ziegler er ikke den eneste i Johnsons indre sirkel som har problemer. Flere andre av Johnsons medarbeidere har en rekke urovekkende forhold på samvittigheten, og det er foreløpig uklart om talsmannen selv er klar over alt dette. Uansett reiser dette alvorlige spørsmål om Johnsons ledelse av det Republikaske plenum og hans håndtering av store lovforslag, som f.eks. bistandsplanen som skal behandles i Kongressen denne uken – og det undergraver den forklaringen som flere av Johnsons forsvarere har kommet med, nemlig at han bare har problemer med å håndtere et flertall med bare ett sete, og at ting ikke ville vært annerledes om han gikk av og republikanerne valgte en ny speaker.

Breitbart News’ etterforskning er et resultat av undersøkelser av lobbyvirksomhet, intervjuer med en rekke innsidere med gode forbindelser – de fleste av dem ville ikke uttale seg offisielt av frykt for represalier – og aggressive avhør av speakerens kontor og stab, inkludert avhør av toppmedarbeidere. Her er for første gang historien om hvordan globalistene undergravde America First-bevegelsen fra innsiden av Speaker Johnsons kontor, og hvordan Speaker Johnson selv nå har gitt dem fullmakt til å gå til angrep på alle konservative og tilhengere av tidligere president Donald Trump som forsøker å holde ham ansvarlig og blokkere den firestrengede utenlandsbistandsplanen han skisserte mandag kveld og introduserte onsdag. Presidenten har til hensikt å legge opp til en avstemning i Representantenes hus lørdag kveld om planen, som fullstendig dropper grensesikkerhet og i stedet går ut på å kanalisere flere titalls milliarder amerikanske skattekroner til land som Ukraina, Israel og Taiwan. I rekken av forræderier som talsmannen har begått den siste tiden – den nylige planen for statlig finansiering og forrige ukes reautorisering av paragraf 702 i Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) uten krav om fullmakt for overvåking av amerikanske borgere – svir dette enda mer for America First-konservative. Til tross for at ledende konservative republikanere som Reps. Marjorie Taylor Greene (R-GA) og Thomas Massie (R-KY) – som sier at de er villige til å stemme for å fjerne Johnson med makt om nødvendig – har Johnson tredoblet innsatsen i denne saken, ikke bare ved å ignorere konservative på linje med tidligere president Donald Trump som åpent kritiserer arbeidet, men også ved å gi ansatte og allierte som lederen for utenrikskomiteen i Representantenes hus, Michael McCaul (R-TX), fullmakt til å angripe dem for å få kongressen til å vedta denne radikale agendaen. Som Breitbart News rapporterte tidligere onsdag, gikk McCaul til angrep på senator J.D. Vance (R-OH) på grunn av Ukraina-hjelpen. McCaul er en av Johnsons viktigste allierte og ga raskt sin støtte til Johnsons rammeverk for utenlandsk bistand uten engang å ha lest planen, fordi den ennå ikke var lagt fram da han offentlig støttet den. En dag senere offentliggjorde speakerens kontor endelig lovteksten.

 

https://www.breitbart.com/politics/2024/04/19/rand-paul-mike-johnson-officially-no-longer-republican-speaker-but-uniparty-speaker/

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.