Republikanerne i Representantenes hus gikk på et ydmykende nederlag tirsdag da forslaget om riksrett mot innenriksminister Alejandro Mayorkas falt. Demokratene stemmer som en blokk og når de får støtte fra tre Republikanere og tre andre mangler, faller ett års arbeid i grus.

I den første avstemningen var resultatet 215-215 og en ny måtte til. Det var klart at Ken Buck (R-CO) og Tom McClintock (R-CA) ville stemme mot, da Mike Gallagher (R-WI) svingte var utfallet gitt. Steve Scalise har kreftbehandling og gyldig frafall, Kevin McCarthy har trukket seg og George Santos er sparket ut. Dermed er Republikanernes flertall hårfint. Demokratene opptrer militant og som blokk. Republikanerne er ikke til å stole på. Det har vist seg gang på gang at noen faller fra i siste øyeblikk. De har kanskje bestemt seg for ikke å søke gjenvalg og bryr seg ikke. Ken Buck har meldt at han gjerne vil bli tv-kommentator hos MSNBC eller CNN. Han er sitert av VG som en Republikaner som tør gå mot Trump.

Blake Moore (R-UT) stemte nei i siste øyeblikk, da utfallet var gitt, av prosedyregrunner. Hans stemme gir Speaker of the House, Mike Johnson, mulighet for å tillyse en ny avstemning når han måtte ha det nødvendige flertall.

Men tapet var en ydmykelse for Johnson. Et republikansk mindretall føler ingen lojalitet til partiet etter at det ble overtatt av Trump. De bryr seg heller ikke om hvilke følger deres stemmegivning får for landet.

Under Mayorkas har rundt 10 millioner illegale strømmet inn i landet. De får en behandling som er langt bedre enn det fattige amerikanere får. De bor på fine hoteller, får flust med lommepenger og kan reise gratis hvor de vil i USA.

Neste slag i Kongressen er om den nye asylloven som har sjokkert amerikanerne. Den institusjonaliserer åpne grenser. Amerika vil ikke lenger være Amerika.

Det er ingen tvil om at Mayorkas har brutt loven ved å slippe illegale inn i landet. Reisende ble sjekket nøye for vaksine før de slapp deg inn via flyplasser, men i sør kunne illegale marsjere inn uten noen form for helsesjekk. Rundt 300 står på terrorliste. Det er en undergraving av borgernes trygghet uten sidestykke av landets egne myndigheter.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.