Matt Taibi begynte natt til fredag publiseringen av the Twitter Files, om sensuren av storyen om Hunter Bidens laptop. Det er et nådestøt for medienes troverdighet som løp Demokratenes ærend: Velgerne fikk ikke vite at den Demokratiske kandidaten var i lomma på Kina og solgte seg til høystbydende.

Russisk hacking, skrek 51 tidligere e-tjenestetopper. Mark Zuckerberg sto i høst frem og fortalte at FBI hadde kommet på besøk og advart om at en russisk «dump» var på vei. De burde være på vakt.

FBI intervenerte i et amerikansk valg tre uker før valget. Noe lignende har aldri skjedd før. Forskjellen fra 2016 var at FBI visste at det de sa, var løgn: De hadde sittet på laptopen siden desember 2019.

Med FBIs ryggdekning og e-sjefenes advarende brev kunne Biden gå inn i den siste debatten og anklage Trump for å spre løgner.

Akkurat dette er blitt et trekk ved Demokratene og deres støttespillere, inklusive norske medier. For å dekke over sine egne løgner beskylder de andre for å lyve.

For et snaut år siden innrømmet The New York Times at laptopen var ekte. Det er bare et par måneder siden CBS gjorde det samme.

Lisa Stahl satt på 60 Minutes og irettesatte Trump fordi han sa at laptopen var ekte.

Løgnen er blitt den offisielle versjonen. Det spiller ingen rolle om den er sann eller falsk. Den er sann fordi det er den offisielle versjonen.

Dette er som i Sovjetunionen.

Norske medier oppfører seg som om Norge er blitt et diktatur.

Matt Taibis Twitter Files vekker så stor oppmerksomhet at liberale medier blir nødt til å forsvare seg. De gjør det ved å gå til angrep.

Norske medier kommenterer ikke Hunter Bidens laptop med et ord. Derimot fortsetter de angrepene på Elon Musk og Trump; det ene angrepet mer stupid enn det andre. Shazia Majid tar kaka i VG:

Han bruker sitt eierskap i Twitter, og ikke minst sin Twitter-konto, til blant annet å systematisk undergrave tradisjonell presse, dele desinformasjon og konspirasjonsteorier og late som han driver legitime folkeavstemninger.

Det gjør Musk farlig, ikke bare for det dypt splittede USA, men også for resten av verden. For han har en ideologi og en bøllete oppførsel som øker splittelsen og omfavner hets og sjikane under dekke av ytringsfrihet.

VG fortjener å bli undergravet. Forresten: Hva vil det si å undergrave en avis? Er det å trykke sannheten hvis avisen sprer løgn? Vil ikke sannheten avgjøre hvem som fortjener å leve? Eller mener Majid at VG har en privilegert rett til å bestå? Slik uttrykker ofte norske journalister seg: De har en hevd på pressefrihet som andre ikke må anfekte.

Men man skal ikke ha surfet mye på nett for å se at folk er lei slike holdninger. Den som vil være med på leken, må tåle steken.

Den som kommer utenfra og slår seg ned i Norge, burde være ekstra opptatt av ytringsfrihet. De fleste kommer fra illiberale samfunn, og mistanken kan lett bli vakt om at folk som Majid forsøker å gjenskape forholdene fra hjemlandet. Der er ytringsfrihet et privilegium.

Er Musk en bølle – en som øker splittelsen, som sjikanerer «under dekke av ytringsfrihet»? Er det forsvaret for ytringsfriheten som er «bøllete» opptreden? Dette er med respekt å melde tullprat.

Majid anerkjenner ikke sensuren som pågår av konservative nettsteder og stemmer. Hun tilhører de privilegerte og vil ikke vedstå seg at hun er på undertrykkernes side. Dårlig informert er hun også.

Men for andre oppleves Twitter som mer eller mindre ødelagt som arena for debatt og diskusjon. Twitter kritiseres for å fremstå mer som et arnested for polemikk og bøllete oppførsel.

Ledet an av Elon Musk selv.

Derfor flykter annonsørene fra plattformen. Over halvparten er borte siden den genierklærte milliardæren tok over.

Nylig hadde Tesla-gründeren en absurd tirade mot Apple. Her påsto han at selskapet hadde sluttet å kjøpe reklameplass og hadde tenkt å slette Twitter fra sin Appstore. Dette gikk han senere tilbake på.

Med slik oppførsel er det lett å forstå at selskaper ikke ønsker å assosieres med mannen.

Jeg har over tid observert at norske journalister holder seg dårlig informert for å slippe å bli konfrontert med at de er på undertrykkernes side. De bruker en pressefrihet som de vil nekte andre.

Det kalles sensur, og det er dét norske redaksjoner går inn for.

Lørdag var skjellsettende for pressefriheten og ytringsfriheten.

På 1970-tallet ble Daniel Ellsberg en helt fordi han lekket Pentagon-papirene.

46 år senere fabrikerer Demokratene et dossier om Trump, og FBI deltar i spredningen av det. Mediene er aktive medspillere.

Norske medier nekter å erkjenne at de selv er aktive deltakere i spillet, og dermed avskaffer de pressefriheten.

Man kan ikke ha litt ytringsfrihet. Enten har man det, eller så har man det ikke.

Vi styrer mot en vestlig verden der bare de privilegerte har rett til å ytre seg.

I dag ga liberale medier beviset på det.

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli Mesteren og Margarita.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.