Shazia Majid er kommentator i VG, en av de høytlønnede menneskene som skriver noen saker i uka i et forsøk på å heve nivået på avisa. Hun beskriver Elon Musks overtagelse av Twitter som en ren trussel for begrensningen av hva man kan ytre.

Etter at Elon Musk tar over det Majid beskriver som «en av verdens viktigste politiske plattformer … er det bare å feste setebeltene», skriver hun i en kommentar i VG.

Frykten for at noen skal få ytre noe som faller utenfor meningskorridoren er altså skyhøy.

«Fuglen er sluppet fri», tvitret Elon Musk med henvisning til Twitter-logoen, da han tok over sosiale medier-selskapet 28. oktober.

Men det ser ut til at det snarere er trollet som er sluppet fri.

Etter at Musk tok over Twitter, har man opplevd både antisemittiske og rasistiske ord og uttrykk. Noen har til og med brukt ordet N-ordet! Oh, the horror!

At svarte amerikanske rappere bruker N-ordet konstant, er selvsagt helt greit. Denne loven rammer kun hvite mennesker.

Elon Musk er faktisk fundamentalist, skriver Majid. Han er en «selverklært ytringsfrihetfundamentalist» som byr «nettrollene opp til dans», skriver hun.

For det er selvsagt bare troll som ønsker å ytre seg fritt i dagens klamme klima.

Musk er ikke bare et troll, han er et tohodet troll. For han er både et geni og en pøbel, ifølge Majid.

For ordens skyld putter hun inn noen setninger om hva Musk har prestert gjennom livet, noe som faktisk er ekstremt imponerende. Folk på hans nivå er vel egentlig nødt til å være litt smågale, det kan man blant annet se på hans valg av kjærester, som inkluderer skandaledama Amber Heard og en slags sverdhuggende popstjerne fra Canada, Grimes.

De sistnevnte fikk et barn sammen, som fikk det merkelige navnet X Æ A-12. Sinnssykt? Ja da. Men hvordan er dette noe som plager oss andre?

Majid må, tilsynelatende motvillig, innrømme at Musk fremstår som et geni i all galskapen.

Dette er mannen som leder an i overgangen til fornybar energi, og i så måte er med på å redde verden fra klimakatastrofen. Han har også gitt ukrainere i krig tilgang til internett gjennom Starlink.

Han er utvilsomt en av vår tids aller viktigste og mektigste menn.

Nok en gang understreker Majid hovedproblemet: Musk er dessverre for ytringsfrihet! Og derfor jubler nettrollene, det vil si andre vanlige folk som også liker ytringsfrihet. Dette kan ikke tåles av en kommentator i VG. Fordi Musk «blant annet sprer desinformasjon og løgn til sine 112 millioner følgere».

Hva med våre myndigheter, og store deler av verdens myndigheter, som spredte løgner og falske nyheter til hele sin befolkning under pandemien? Over 80 prosent av norske foreldre ga sine barn en vaksine for å «gi en for laget», selv om produsenten av vaksinen ikke visste om den beskyttet mot smitte. Barna ble sendt i krigen for å redde de gamle, noe jeg anser som helt forkastelig.

Pfizer synes å avkrefte at vaksinens effektivitet mot smitte ble testet

Min egen far fikk tidlig i pandemien spørsmål om han fortsatt ville se barnebarna, eller om han ville unngå å bli smittet. Han var da over 80 år gammel, men selvsagt fortsatt i tilnærmet full jobb. Han sa noe slikt:

– Jeg vil heller daue om en uke enn å miste kontakten med barnebarna i en måned.

Fattern overlevde glatt denne pandemien, og er fortsatt i tilnærmet full jobb, 82 år gammel.

Men Majid frykter at Trump skal returnere til Twitter. En tidligere president som får lov til å ytre seg er utålelig for denne kommentatoren. For Trump er jo så farlig.

Slik Donald Trump sine tweets var farligere. De som kulminerte til slutt i stormingen av kongressen 6. januar i fjor. Hvorpå Trump ble permanent bannlyst fra Twitter.

En mann man nå frykter Musk vil slippe inn igjen på Twitter.

Musk er som Trump, skriver Majid.

Musk er ikke tøff og morsom. Han fremstår stadig mer som en Donald Trump in spe.

Ikke en amerikansk president, men mektig nok.

En konspirasjonsteoretikernes forlengende arm. En mann som fremstår som talerør for Republikanere.

I et USA som er alvorlig splittet. Hvor selve demokratiet står på spill. Hvor sannheten, pressen og demokratiske institusjoner undergraves.

Man blir helt matt av å lese slik politisk korrekthet. Musk er ikke morsom? Let that sink in!

Nok en gang defineres demokrati som noe kun PK-venstre kan håndtere. Å være et talerør for motparten, Republikanerne, er å være fiende av demokratiet, slik woke-mafiaen har definert det.

Splittelsen skyldes at ikke alle amerikanere lar seg underkaste bølgen av LGBTQ-hysteri, kritisk raseteori, klimagalskap, BLM-opptøyer og massivt økende kriminalitet. 4–5 millioner illegale migranter? Hvis man protesterer, er man splittende.

Sannheten er ikke-eksisterende i de mediene hvor Majid finner sin informasjon. Det er så mange løgner som blir avslørt at man blir helt svett.

Som en klassisk liberal konservativ er man selvsagt klar over at feil informasjon også dukker opp i medier man selv foretrekker. Oppgaven for en skribent er å forsøke å tolke, og helst oppdage, de store bløffene litt før resten av verden.

Majid har ikke denne evnen. Hun skrev for en tid tilbake om innvandrerne til Norge, som i større grad ble rammet av covid-19. Derfor måtte alle nordmenn ta ansvar.

Den britiske mutanten har endret spillereglene. Smittesporingssystemet vakler. De innvandrertette bydelene er i større fare enn noen gang. Nå må vi alle ta ansvar! skrev Majid.

Min kollega Øyvind Thuestad kommenterte:

Nå må «vi alle» ta ansvar, fordi innvandrertette bydeler er i fare ..? Unnskyld, Majid, men Norge har tatt ansvar. Vi har hatt dugnad til krampa tok oss. Nordmenn har bitt tennene sammen og ofret svært mye i over ett år. Problemet er at visse grupper av befolkningen har vist suveren forakt for allehånde råd og pålegg.

Selvsagt har også nordmenn brutt råd og regler. Men noen bryter reglene mer systematisk enn andre.

Skal vi akseptere at hele Norge må stenge fordi innvandrere gir blaffen i smittevern?

Majid klager på at Musk spredte konspirasjonsteorier om angrepet på Paul Pelosi. Vel, det er ikke Musk som er dommer i saken, og han har slettet tweeten, hvor han antydet at Pelosi både var full og homofil. Ikke særlig elegant, kanskje. Men om det stemmer, det vet man jo ikke, uansett hva politiet sier.

Dessuten har Musk gjort noe helt hårreisende: Han har forsøkt å oppfordre Ukraina til å inngå en fredsavtale med Russland! Dette anser Majid som Putin-vennlig.

Har hun glemt at det sjelden er nødvendig å inngå en fredsavtale med sine beste venner? Har hun oversett dette hun selv skriver om Starlink, at Musk har brukt enorme beløp for å støtte Ukrainas kamp? Dette førte bare til at han ble kjeftet på da han antydet at han personlig ikke kunne fortsette å sponse Ukraina gjennom Starlink med 20 millioner dollar i måneden til evig tid.

Musk våget å komme med et utspill om Taiwans forhold til Kina også, et utspill også jeg mislikte sterkt. Men folk må da få lov til å ytre seg? Alternativet er kanskje å holde kjeft til Kina har invadert Taiwan. Er dét virkelig bedre?

Dette betyr ikke, som Majid skriver, at Musk har «fremtidige politiske ambisjoner». Musk er litt gal og mye geni. Hvorfor i all verden skulle han velge idiotenes løpebane, altså politikken?

Majid håper Musk har kjøpt katta i sekken og vil tape penger på oppkjøpet av et synkende Twitter-skip. Hva om det er den hårreisende sensuren og woke-idiotiet som førte til at Twitter mistet følgere? Musk har klart å bygge el-biler og romskip, et sosialt medium er nok ikke hans livs største utfordring.

Majid virker skrekkslagen, og frykter alvorlige konsekvenser, som at valget neste uke ikke kan kontrolleres godt nok av Big Tech. Hun foretrekker altså merotikratiet, hvor makt og autoritet er fordelt blant medlemmene etter de evnene og ferdighetene de har. Evner og ferdigheter defineres i vår tid av hvor woke du er.

Det er i tillegg få om noen annonsører som har lyst til å bruke en plattform som blir en pøl av hatprat, antisemittisme og N-ordet.

Det vet Musk, snart finner også de andre nettrollene det ut.

Og da kan det snu fort for Musk – fra Messias til Judas. Men i mellomtiden er det fare for store skade. Særlig rett i forkant av mellomvalget i USA.

Her avslører Majid sin agenda. Stor skade hvis ikke Biden og Pelosi får fortsette sin kamp for å bringe USA utfor stupet, skriver hun egentlig. Er Demokratene Messias og Republikanerne Judas? Det fremstår slik, selv om hun bruker begrepene om Musk.

Twitter bidro sterkt til at Biden slo Trump i 2020, ved å sperre ute New York Post med sine avsløringer om Hunter Biden. Det var nok akkurat slik demokratiet skulle bevares, hvis man er enig med Majid.

Majid får kose seg med Facebook, som har innrømmet å ha samarbeidet med FBI, og som utestenger svenske tilhengere av Trump fra sin plattform. Tyranniet fortsetter, Majid, du har ingenting å frykte.

At løgnene vinner, er greit, så lenge de tjener woke og venstre. For som alle vet: Kun de politisk korrekte har demokratiske holdninger.

Er det virkelig slik? Jeg tviler sterkt, for å si det forsiktig.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som e-bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.