Kellyanne Conway ble latterliggjort da hun som rådgiver for president Trump sa at pressesekretær Sean Spicer brukte «alternative fakta». Twitter-filene avslører at de såkalte elitene er langt verre.

Selv etablerte fakta kan stemples som “feilinformasjon” hvis de forstyrrer den offisielle fortellingen, skriver Jenny Holland i Spiked.

Forrige uke viste Matt Taibbi hvordan Stanford Universitys Virality Project (VP), som var etablert for å oppdage og motsi «falske og misledende fortellinger» om covid-19, samarbeidet tett med toppledere i Twitter.

Taibbi kaster lys over hvordan dette samarbeidet forsøkte å sensurere legitim informasjon i debatten om covid. Dette bekrefter mistanken som har eksistert siden mars 2020: at den politiske eliten og Big Tech aktivt jobbet for å blokkere og sensurere sann informasjon.

Han beskriver det han har oppdaget som «The Great Covid-19 Lie Machine».

Eliten valgte å lyve til folket for å beholde makten, skriver Holland. Sean Spicer ble anklaget for å overdrive antall tilskuere på innvielsen av Trump. Her avdekkes en elite som lyver i fellesskap på en måte som ødela verdensøkonomien.

Disse løgnene spredte seg over hele den vestlige verden.

Man kan lese i tråden til Taibbi at VP kategoriserte ulike typer innhold som skulle blokkeres på Twitter.

This included ‘standard vaccine misinformation’, ‘well-known repeat offenders’ (for example, anti-vaccine activist Robert F Kennedy Jr) and ‘true content, which might promote vaccine hesitancy’ (my emphasis).

«Sant innhold» om bivirkningene til vaksinen, som blodpropp, nevnes spesifikt. I tillegg nevnes en sak i The New York Times om vaksinerte som opplevde andre forstyrrelser i blodet (trombocytopeni).

Begge disse bivirkningene ble definert som feilinformasjon. Å sensurere sanne historier om bivirkninger fra en vaksine er utilgivelig. Det viser en arroganse som er skrikende, og en ekstrem mangel på respekt for individuelle rettigheter.

Tross alt ble milliarder av mennesker helt eller delvis tvunget til å ta en vaksine som vi nå vet heller ikke beskyttet mot smitte. Og overdødeligheten i land med høy vaksinegrad er en tikkende bombe.

Vi trenger en troverdig forklaring på over­dødeligheten

Her hjemme avviser Preben Aavitsland fra FHI at covid-vaksine er årsak til overdødelighet i Norge. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet avviste en rapport fra to forskere.

Professor Jarle Aarstad og Olav Andreas Kvitastein fra Høyskolen på Vestlandet har forsket på overdødelighet og mulig sammenheng mellom overdødelighet og fullvaksinasjon mot covid 19 de ni første månedene i 2022. Konklusjonene deres vil ikke Nakstad ha noe av.

Men kan vi stole på folk som ikke fortalte folket klart og tydelig at vaksinen til Pfizer ikke kunne forhindre smitte? Ingen nevnte dette da uvaksinerte ble trakassert og folket splittet.

Taibbi avslører også hvordan e-poster fra Antony Fauci i 2020 om at viruset kanskje stammet fra en lekkasje fra en lab, også ble forsøkt holdt unna offentligheten.

I en orientering i 2021 advarte VP om at disse ekte e-postene kunne føre til «økt mistillit til Faucis ekspertveiledning og til amerikanske offentlige helsetjenestemenn og institusjoner».

I nesten tre år ble en soleklar og sannsynlig hypotese om hvor viruset stammet fra, beskrevet som en konspirasjonsteori.

Det er to ekstremt viktige leksjoner de siste avsløringene fra Twitter-filene vi bør lære noe av, skriver Holland.

Firstly, the word ‘misinformation’ does not mean anything other than ‘information the elites don’t like’. The word’s only function is to smear.

I et demokrati får folket tilgang til den informasjonen de ønsker, og tillates å ta egne avgjørelser om helsemessige spørsmål.

Men de samme folkene som skriker My body, my choice, begynte plutselig å skrike Your body, my choice.

Journalisten Michael Shellenberger, som også jobber med Twitter-filene, sa noe lignende i kongresshøringen nylig. Han beskrev USA som grepet av et «sensur-industrielt kompleks», som utgir seg for å motvirke feilinformasjon, ellers kjent som «feil» meninger på internett.

– CIA, NSA, FBI, akademia og Big Tech har skapt et sensur-industrielt kompleks

Tucker Carlsons sendinger om 6. januar er nok et eksempel på hvor mye elitene lyver og skjuler sannheten. Russia-collusion følger det samme scriptet.

The second important takeaway from the Twitter Files is the dubious nature of a lot of what is passed off as ‘evidence’ in mainstream media.

Så å si alle medier behandlet resirkulerte meninger, hypoteser og insinuasjoner som udiskutable bevis. Først var det helt sant at munnbind ikke beskyttet mot smitte. Så var det plutselig viktig å tvinge små barn til å gå med munnbind. Mediene fulgte opp, og fikk støtte fra Big Tech og såkalte faktasjekkere (som Faktisk.no).

At forskere fra Stanford deltok i dette falske spillet, er beskrivende for hvor lite vi kan stole på akademia, akkurat som i klimasaken.

Holland tror denne formen for løgner, hvor Big Tech ble lydige lakeier for den ønskede politiske eliten, eksploderte etter at Trump vant valget i 2016.

At Trump ble valgt, sjokkerte venstresiden i USA. Ledere i Big Tech sa at de aldri ville la dette hende igjen, og i 2020 lyktes de på mistenkelig vis.

De fryktet at Trump ville innføre et fascistisk diktaturstyre, og etiske regler og profesjonalitet ble forkastet.

Men frykten baserte seg på rent snobberi og en ekkel avsky for den vanlige amerikaner. Allikevel fortsatte angrepene mot Trump og hans tilhengere, selv etter at hans presidentperiode var over.

Elitenes opptreden under pandemien er forkastelig, og hører ikke hjemme i et demokrati. Man må derfor erkjenne at demokratiet i Vesten er sterkt svekket.

Our educated, liberal elites systematically failed us during the biggest public crisis of our lifetimes.

Journalistene, som med få unntak lot seg utnytte og lojalt videreførte elitenes løgner, bør føle dyp skam resten av livet, skriver Holland avslutningsvis.

Det er ikke vanskelig å si seg enig. Med en samlet elite som har erklært krig mot sannheten, er demokratiet sterkt svekket.

Les også:

De uvaksinerte fortjener erstatning etter undertrykkelsen de har vært utsatt for

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.