James Baker var sjefsjurist i FBI da svertingen av Trump var som mest intens. Da Russiagate ble rullet opp måtte han å forlate skuta. Men han fikk en annen lukrativ jobb: Som sjefsjurist i Twitter. Der fikk han være med på enda en sammensvergelse: Mot valget i 2020.

FBI kom til Twitter og Facebook og sa de måtte være på vakt mot russisk desinformasjon. Baker hadde sittet på begge sider av bordet. Han var ikke vond å be. Twitter bannlyste omtalen av New York Post-artikkelen om Hunter Bidens laptop da den forelå 14. oktober 2020.

Etter at Musk ble eier har Bakers posisjon blitt utsatt. Da Matt Taibi begynte offentliggjøringen av Twitter Files natt til lørdag, havnet søkelyset på Baker. Han er symbolet på samrøret mellom føderale myndigheter og Demokratene.

Tirsdag ga Musk ham sparken:

“In light of concerns about Baker’s possible role in suppression of information important to the public dialogue, he was exited from Twitter today,” wrote Musk on Twitter. Musk did not offer any more details on Baker’s exit or what role he played at the firm.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.