Tucker Carlson har laget en ny videosnutt for sin Twitter-konto, og her sier han at han snart vil være tilbake med sitt show og at det vil foregå på Twitter. Twitter er den eneste store plattformen hvor det foregår fri debatt, sier Tucker, men det er oftest som reaksjon på noe som publiseres andre steder. Det vil han ha slutt på. Han vil publisere originalmateriale på Twitter. Sitt eget show.

Tucker bruker uttrykket «vi» om Twitter. Det kan tyde på at han har innledet et samarbeid med Elon Musk. Det ville ikke overraske. Musk er en sterk tilhenger av ytringsfrihet, og han fikk en unik innsikt i hvor langt USA har kommet mot et totalitært samfunn da han undersøkte hvor dypt FBI, CIA og andre e-tjenester har penetrert og infiltrert Twitter.

Det har gått så langt at spiontjenestene selv har besatt de viktigste jobbene i Twitter. Derfra styrer de ikke bare samtalen. De kan også spionere på sine fiender, det vil si dem som er tilhengere av presse- og ytringsfrihet.

Det har vært spekulert mye over om Tucker står fritt til å gjøre hva han vil. Megyn Kelly sier at han er bundet av kontrakten med Fox frem til januar 2025. Fox betaler ham 20 millioner dollar i året for ikke å gjøre noe. Men det er tvilsomt om Tucker lar seg styre av penger. Det virker som om det problemet er løst.

Sammen med Musk er det neppe et problem.

Det er ikke lenge siden Tucker intervjuet Musk.

Hvis Tucker kommer tilbake på Twitter, kan det sette i gang en hel ny dynamikk i valgkampen og medielandskapet. Han vil da være sin egen herre og kunne fortelle hva som virkelig skjedde f.eks. med de 43.000 timene med videomateriale fra 6. januar som han fikk av Speaker of the House, Kevin McCarthy.

Amerikanerne er lei av å bli løyet for. De vil gjerne ha hele sannheten, ikke bare halve eller den kvarte, som er et annet ord for løgn.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.