Stillbilde: Fox News.

Twitter suspenderte tirsdag kveld amerikansk tid kontoen til Tucker Carlson i 12 timer, etter at den kjente Fox News-journalisten hadde kommentert at Twitter hadde bannlyst Charlie Kirk og Babylon Bee for å ha hevdet at transseksuelle Rachel Levine er en mann.

Det er jo sant, twitret Carlson, som kommenterer at Twitter-sjefen er mindre opptatt av ytringsfrihet enn av å kontrollere den offentlige samtalen. Posten ble fjernet, og Twitter gav beskjed om at han hadde gjort seg skyldig i hatefull adferd:

Stillbilde: Fox News.

Den populære TV-personligheten kommenterte naturligvis det hele under sitt eget show «Tucker Carlson Tonight» dagen etter.

Carlson fremhevet under sendingen at Twitter-sjef Parag Agrawal er mindre opptatt av ytringsfrihet enn av å kontrollere den offentlige samtalen. Han viste i den forbindelse til en tidligere uttalelse fra Agrawal:

Vår rolle er ikke å være bundet av første grunnlovstillegg, men vår rolle er å tjene en sunn offentlig samtale, og våre tiltak gjenspeiler ting vi tror fører til en sunnere offentlig samtale. Den typen ting som vi gjør for å jobbe med dette, er å fokusere mindre på å tenke på ytringsfriheten, men tenke på hvordan tidene har forandret seg.

Stillbilde: Fox News.

Første tillegg til USAs grunnlov garanterer at ytringsfriheten ikke skal innskrenkes.

Så hva er egentlig en sunn offentlig samtale? spurte Carlson. Han hadde også rettet spørsmålet til Agrawal, som ikke svarte. Vi må anta at en sunn offentlig samtale er sånn som Parag Agrawal vil ha den, konkluderte Carlson.

 

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.