Elon Musk er en original. Han har grandiose planer og klarer å lande på bena. Fredag tvitret han at «fuglen er fri» – Twitter-fuglen. Beviset var at sikkerhetsvakter loset tre Twitter-sjefer ut av hovedkvarteret i San Francisco.

Mr Musk sacked chief executive Parag Agrawal, chief financial officer Ned Segal and legal affairs and policy chief Vijaya Gadde. Sean Edgett, who has been general counsel at Twitter since 2012, was also ousted.

Mr Agrawal, Mr Segal and Mr Edgett were in Twitter’s San Francisco headquarters when the deal closed and were escorted out, according to reports.

Twitter er blitt stadig mer sekterisk med årene, og en øyentjener for Sikkerhetsstaten, som har kastet masken.

En av grunnleggerne, Biz Stone, sørget over deres exit og kalte dem «massive talents» og «beautiful humans». Agrawal har vært i Twitter i 11 år og snakket fortsatt gebrokkent amerikansk. Han havnet i klammeri med Musk og hans åpne linje.

Twitter har, i likhet med de andre Big Tech-selskapene, store problemer med å forsvare at de er blitt håndhevere av sensur, de som hevder å stå for åpenhet. De har løst det ved å fremstille motstanderne som uverdige til å delta i en offentlig samtale. Men når dette dreier seg om halvdelen av befolkningen, får de et problem. Er virkelig hele MAGA-bevegelsen høyreekstrem? Biden sier det, og det går ikke så godt med ham. Han hevdet å være den store nasjonale forener.

Men det som har tippet selskaper som Twitters renommé, er at de inngikk en allianse med FBI og CIA om å kvele informasjon som ville slått negativt ut for Biden før valget i 2020. Twitter blokkerte New York Posts historie om Hunters laptop. Det samme gjorde Facebook, og Zuckerberg blør kraftig på børsen.

Nok et symbol på Twitters makt var at de kastet ut Trump 6. januar. For ever. Men 6. januar ble ikke den triumfen for Demokratene og den dype staten som de trodde. De klarer ikke piske frem folks oppmerksomhet. Det er deres store problem.

Hvis Trump kommer tilbake på Twitter, vil sensuren og utestengelsen vise seg å ha vært en spiker i Big Techs kiste.

 

https://www.telegraph.co.uk/business/2022/10/28/elon-musk-reportedly-fires-top-executives-completes-44bn-acquisition/

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.