Den nye Twitter-sjefen Elon Musk. Foto: Carina Johansen / NTB

Twitters nye eier Elon Musk sier han blir selskapets administrerende direktør. I øyeblikket er han også det eneste styremedlemmet. Maktovertakelsen i selskapet er nokså total.

Den 51 år gamle milliardæren Elon Musk skaffet seg nylig kontroll over Twitter, og har gått i gang med å fjerne en rekke medlemmer av staben.

Blant dem som så langt har fått sparken, er toppsjefen Parag Agrawal, økonomisjefen Ned Segal og policysjef Vijaya Gadde. Sistnevnte hadde blant annet ansvaret for å utestenge Donald Trump fra Twitter.

NTB-TT-AP melder om saken sent mandag, og refererer til dokumenter sendt til amerikanske myndigheter mandag. Dette meldes opprinnelig av Reuters.

Musk har også kvittet seg med styret, og er nå eneste styremedlem, melder Bloomberg.

Det vil si at hele den venstreorienterte gruppen som hadde kontrollen over Twitter, nå er ute.

Mange venter i spenning på hvordan nye Twitter vil arte seg, og ikke minst hvordan de mange millioner av venstrevridde Twitter-brukere verden over vil forholde seg til den kursomleggingen som synes å være på vei.

En annen av endringene som nå er på trappene, dreier seg om systemet for verifisering av brukere med såkalt høy profil. Dette skal nå gjøres til en tjeneste som koster penger. Kjendiser, politikere, bedriftsledere og andre er blitt utstyrt med en blå hake for å vise Twitter-brukerne at personen faktisk er den vedkommende gir seg ut for.

Twitter har imidlertid tidligere også brukt den blå haken for å verifisere kontoer tilhørende personer som plutselig befinner seg i nyhetene, eller å verifisere journalister i lite kjente publikasjoner rundt om i verden. Formålet har blant annet vært å styrke kampen mot desinformasjon fra kontoer som utgir seg for å være andre.

Musk betalte 44 milliarder dollar for selskapet. En god del av pengene har han skaffet ved blant annet å selge Tesla-aksjer, men 13 milliarder dollar – rundt 135 milliarder kroner – er lånt ut av en gruppe storbanker med Morgan Stanley i spissen.

Finansieringsavtalen er ifølge Financial Times en av de største som noen gang er arrangert på Wall Street.

 

Enkelte bedrifter med woke-orientert ledelse har allerede forsøkt å posere med kritiske holdninger til endringene i Twitter, les også: 

GM suspenderer annonsering på Twitter

Viktige bøker! Bestill fra Document forlag:
Kjøp Kents bok her!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.