Oslo-politiet får for øyeblikket ikke brukt sin Twitter-konto. Det er usikkert om det har noe å gjøre med det store hackerangrepet mot kjendiskontoer i USA.

Oslo-politiets Twitter-konto er den eneste av de forskjellige politidistriktenes kontoer som har teknisk trøbbel natt til torsdag.

– Vi får ikke benyttet den i det hele tatt, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Twitter skal ha stengt ned en god del verifiserte kontorer i forsøket på å bukt med hackerangrepet, og siden oslopolitiets konto har en god del flere følgere enn landets øvrige politidistrikter med over 380.000 følgere, så kan dette være årsaken.

Politiet bruker Twitter til å informere om aktuelle hendelser og operasjoner gjennom hele døgnet. I Oslo har det uansett vært en stille natt. Også Vest politidistrikt og Nordland politidistrikt har ikke brukt kontoen på flere timer, men det skyldes også at det har vært en stille natt uten hendelser, ikke tekniske problemer, får NTB opplyst.

Bitcoin-svindel
Kontoene til blant annet tidligere president Barack Obama, Joe Biden og Bill Gates ble i går kveld norsk tid hacket i det som tilsynelatende er en bitcoin-svindel.

Falske meldinger ble lagt ut på kontoene til Barack Obama, Joe Biden, Mike Bloomberg og flere andre teknologimilliardærer, som Tesla-sjef Elon Musk, Microsoft-gründer Bill Gates og Amazon-sjef Jeff Bezos.

I den falske meldingen sto det at personene bak de rammende kontoene ville donere 2.000 dollar for hver 1.000 dollar som ble sendt til en bitcoin-adresse.

Innen få timer hadde nærmere 300 personer falt for svindelforsøket og over 100.000 dollar ble sendt til den falske adressen, skriver The New York Times.

Også selskapene Apple og Uber og artisten Kanye West ble rammet av svindelforsøket.

Twitter bekrefter at selskapet jobber med å løse det som omtales som en «sikkerhetshendelse». De rammede kontoene ble stengt og vil bli gjenopprettet først når Twitter er sikker på at det er trygt

I en oppdatering natt til torsdag skriver selskapet at det mistenker et koordinert angrep.

– Vi har avdekket det vi mener er et koordinert og sosialt manipulerende angrep av personer som målrettet og vellykket utpekte noen av våre ansatte med tilgang til interne systemer og verktøy, skriver selskapet i en melding.

Twitter har bekreftet at selskapet jobber med å løse det som omtales som en «sikkerhetshendelse».

Ifølge VG har Twitter meldt at brukere vil kunne ha problemer med å poste meldinger eller endre passord mens de jobber med hendelsen. Problemene skal først og fremst gjelde for såkalte verifiserte kontoer.

 

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.