To ting skjer samtidig som begge er tunge av symbolikk: Joe Biden er innhentet av sin fortid. Selv Demokrater krever nå at han svarer på anmeldelsen som Tara Reade har innlevert mot ham.

Selv NTB har nå laget sin første sak om sex-anklagen mot ham.

Den andre tunge hendelse er dokumentene som viser at FBI-ledelsen diskuterte hvordan de skulle «ta» presidentens nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn. FBI som diskuterer hvordan de skal «ta» nasjonal sikkerhetsrådgiver? Det kan ikke bli større enn det. Men ikke ett ord i norske medier.

De to sakene har en fellesnevner: Korrupsjon. Det handler om 68’ernes dobbeltmoral: Si én ting og gjør noe annet. Dernest handler den om denne generasjonens reaksjon i det øyeblikk den føler seg truet: Da forsvinner  alle skrupler, for det dreier seg om deres overlevelse og de ser ingen forskjell på deres personlige interesser og de statlige rollene de fyller. Derfor føler de seg berettiget til å bruke statens midler som politiske våpen.

En narsissistisk generasjon tror alt handler om dem.

Det amerikanske folk er ved å oppdage hvem som har styrt dem de siste femti år og de liker ikke det de ser.

En video viser Barack Obama som mandag ble kjørt med offentlig betalt sjåfør til sin country club for å golfe. Obama smiler og storkoser seg. Det er helt tomt på det grønne teppet. De andre er innestengt i karantene. Omtrent samtidig går det ut en tweet til alle innbyggerne hvor Michelle Obama sier det kun er lov å bevege seg ut for å handle eller i nødsituasjoner.

Det har vært flere slike tilfeller: Borgermester i Chicago ble oppdaget mens hun fikk stelt håret. Frisørsalonger er stengt for andre. Hun forsvarte seg med at hun som offentlig representant måtte opptre på TV.

Disse privilegiene bevilger Demokratiske ledere seg samtidig som de er de mest hissige på karantene og lockdowns. Guvernøren av Michigan Gretchen Whitmer er av de de som har gjort seg mest og verst bemerket: Hun nektet folk å besøke hytta eller bolig nummer to. Folk skulle ikke få kjøpt hagemøbler eller våpen, men marijuana og sprit. Dette er gjennomgående i alle delstater hvor Demokrater styrer: De synes det er greit at folk «røyker», da holder de seg i ro.

Folk oppfatter signalene: Demokratene vil ha sløve, likegyldige borgere som finner seg i å bli kommendert og kontrollert.

Denne utviklingen blir hverken referert eller kommentert i norske medier, av den enkle grunn at de står for den samme utviklingen.

Hytteforbudet handlet ikke bare om helsekapasitet. Det forsto folk.

At Demokratene overhodet har kunnet finne på å nominere en kandidat som viser åpenbare tegn på demens viser at det er et regime foran undergangen.

Tucker Carlson kunne i natt fortelle at visepresident Biden fikk seg overdratt ansvaret for seksuelle overgrep ved landets 4.000 colleger/universiteter. Hva gjorde Biden? Han senket kravene til anmeldelse, slik at folk ble utvist fra universitetet selv om de var blitt angitt på falsk grunnlag. Samtidig utbetalte Kongresseen 17 millioner dollar i skadeerstatning til kvinner som påsto seg krenket eller trakassert av kongressrepresentanter. Saken er underlagt klausul så vi vet ikke om Biden er blant dem.

Joseph Paul Watson har satt sammen klipp av Biden og jenter, og det er særlig bemerkningen «no dating before 30» som gjør at han fortjener tilnavnet «creepy». 

Tara Reades sak er blitt styrket etter at flere vitner har stått frem. Derfor forstår nå flere Demokrater at Bidens taushet ikke er holdbar. Men hva skal han si? Tør kampanjestaben slippe han løs overfor journalister? Det er et stort usikkerhetselement.

Amerikanerne har ikke glemt anklagene mot Brett Kavanaugh og hysteriet rundt ham. Da gikk feministene amok. Men de er tause når anklagene rammer deres egne. Dvs Alyssa Milano som var en av de som gikk først i krigen mot Kavanaugh, har nå snudd etter først å ha støttet Biden.

Det norsk publikum snytes for er den akkumulerte kunnskapen amerikanerne får gjennom drypp-drypp-informasjon:

Hillary Clinton gikk denne uken ut og støttet Biden og roste ham opp i skyene som legemliggjøringen av hederlighet. Når disse ordene kommer fra henne har de nesten motsatt effekt på halve Amerika.

Disse amerikanerne «ser» Bill Clinton og Monica Lewinsky og alle de andre kvinnene Bill hadde forgrepet seg på før han havnet i Det hvite hus. De husker Jeffrey Epstein og hans fly, hvor Bill hadde fast sete.

Amerikanerne kjenner lukten av korrupsjon og grådighet, dobbeltmoral og maktsyke. En elite som aldri får nok og synes de har rett til alt. Derfor valgte de Trump. Ved å nekte å ta det signalet inn over seg, gjør Demokratene samme feil om igjen og måten Demokratene håndterer sex-anklagene mot Biden på, viser at de har ingenting lært.

Tara Reade-saken kommer på toppen av økonomiske korrupsjonssaker: Joe Biden satt og skrøt av at han fikk stanset etterforskningen av selskapet sønnen Hunter satt i styret for. Hunter fikk 1,5 milliard dollar til sitt eget hedgefond etter at han var med på Air Force Two til Kina. Og slik fortsetter det.

Donald Trump har aldri sagt at han var et dydsmønster, men Demokratene har stått frem som kvinners forkjempere. De har mye større fallhøyde.

Amerikanerne har fått med seg hvem Harvey Weinstein var venn med: Hillary og statsadvokat og senere senator fra New York, Kirstin Gilibrand. Gilibrand kommenterte nylig anklagene mot Biden og sa hun trodde ham.

På toppen av det hele kommer misbruket av statsmakten for å stanse en presidentkandidat på vegne av den andre. Noe slikt har aldri skjedd før i amerikansk historie.

Vi husker Nixons justisminister John Mitchell og hans kokkelimonke. Men det er ingenting mot det som nå rulles opp. De andre «operasjonene» av typen Iran-gate under Reagan var «sideshows», bi-operasjoner. Det vi snakker om under Obama kan kun beskrives med uttrykket: Fisken råtner fra hodet og ned.

Det amerikanske demokratiets redning forutsetter at Trump blir gjenvalgt. Så langt har forråtnelsen kommet.

Norske medier har ikke en gang klart å røre ved denne korrumperingen. De er del av samme prosess selv.

68’erne har styrt Norge de siste 40 år og vi kan velge å følge fornyelsen i USA eller gå nedenom.

 

 

Hvis du ønsker fair dekning av USA:

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.