Biden og Harris på flyplassen i Phoenix torsdag 8. oktober. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

NTB spyr ut anti-Trump-meldinger i et rasende tempo. Det er umulig å forholde seg til alle. De forteller at NTB anser det for livsviktig å hamre inn i nordmenn at USAs president er en farlig mann som må fjernes for enhver pris.

Biden vil holde townhallmøte neste onsdag, 15. oktober, alene. Da blir det velregisserte spørsmål. Ingenting overlatt til tilfeldighetene. Det er søvndyssende og drar ikke seere.

Her er et lite knippe bare de siste timene:

Facebook har fjernet 276 kontoer med falske profiler som hyllet Trump

Facebook har stanset en kampanje som brukte falske profiler til å hylle president Donald Trump, opplyser mediegiganten.

Bakgrunnen er en artikkel i Washington Post i september om at en Trump-vennlig gruppe kjent som Turning Point Action betalte tenåringer for å publisere koordinerte støtteerklæringer, noe som er brudd på Facebooks regler.

Kommunikasjonsselskapet som koordinerte innsatsen på vegne av gruppen, er permanent utestengt fra nettverket, ifølge Facebook.

Aktiviteten fra de falske kontoene besto mer i å kommentere nyhetsartikler enn å poste eget innhold, ifølge Facebook. Foruten å hylle Trump og Republikanerne gikk kampanjen også ut på å kritisere Demokratene og presidentkandidat Joe Biden.

I alt ble 200 Facebook-kontoer, 55 sider og 76 Instagram-kontoer fjernet. Nettverket hadde over 370.000 følgere på Facebook og 22.000 på Instagram.

Både Facebook og Twitter fjerner med jevne mellomrom falske kontoer, både amerikanske og utenlandske, som forsøker å påvirke den politiske debatten og valgkampen.

Nettverket som Facebook nå har stanset, ble aktivt før mellomvalget i 2018. Deretter ble det stille fram til juni i år, da kontoene igjen begynte å publisere synspunkter om blant annet koronapandemien. Personene som styrte kontoene, brukte arkivbilder for å lage falske profiler, hvorav mange ble fjernet av Facebooks automatiserte programvare.

Turning Point Action, en uavhengig lobbygruppe, sier de vil samarbeide med Facebook for «å korrigere enhver misforståelse» om gruppens innhold.

En tynn historie.

En av Trumps pengeinnsamlere siktet for ulovlig lobbyvirksomhet

Elliot Broidy, som har samlet inn penger til Donald Trump, er siktet for å ha drevet ulovlig lobbyvirksomhet for å få stanset en korrupsjonsetterforskning.

Broidy anklages for å ha forsøkt å få Trump-administrasjonen til å henlegge en etterforskning av underslag for milliarder av dollar fra et statlig malaysisk investeringsfond.

Han er den foreløpig siste personen som justisdepartementet mener har deltatt i lobbyvirksomhet som tok sikte på å dekke over den storstilte svindelen. Kampanjen forsøkte også å få en USA-bosatt kinesisk dissident tilbake til USA.

En konsulent, Nickie Lum Davis, erkjente seg skyldig i den samme saken i en føderal domstol i Hawaii i august.

Men dette er egentlig ikke en story om Trump. Tittelen er fiffig, men misvisende. Men den etterlater inntrykket av at innsamleren er en skurk på vegne av Trump.

Enda mer negativ er historien om sanksjoner mot iranske banker.

Trump innfører sanksjoner mot Irans bankerID: 17453789

Donald Trumps administrasjon innfører omfattende sanksjoner mot 18 iranske banker, et tiltak som er ment å lamme Irans økonomi få uker før valget i USA.

Sanksjonene innebærer at så å si hele Irans finanssektor svartelistes av USA. Utenlandske, ikke-iranske finansforetak vil bli straffet dersom de handler med de iranske bankene.

Dermed blir Iran og dets 80 millioner innbyggere nærmest avskåret fra det globale finanssystemet i en tid der landet kjemper mot koronaviruset.

Da de nye sanksjonene mot 18 større banker ble kunngjort av finansdepartementet torsdag, var det ingen konkrete anklager mot de fleste av dem. I stedet erklærer USA at hele Irans banksektor kan bli brukt til å støtte landets atomprogram og «ondsinnede regionale innflytelse».

Trump er ondsinnet mot iranerne under covid. Ingen spørsmål om hva regimet bruker pengene på. Går de til befolkningen? Regimet uskyldiggjøres, og USA/Trump demoniseres.

Dekningen av de neste debattene faller ut til Bidens fordel. Trump er «vanskelig».

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.