Jack Dorsey er sjef for Twitter. Twitter har åpenlyst lagt seg ut med sin største bruker, Donald Trump, ved å merke hans meldinger som upålitelitelig. Det er høyt spill. Hackingen har påført Twitter et stort omdømmetap. Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Det påstås at det var en vennegjeng som hacket seg inn på Twitter-kontoene til folk som Obama, Apple, Elon Musk, Kanye West, Uber og Bill Gates.

The New York Times rapporterte fredag at angrepet ble utført av en ung vennegjeng uten bånd til en utenlandsk stat eller organisert kriminalitet. En av dem bor hos sin mor, ifølge avisa , som har intervjuet fire personer som deltok i dataangrepet. (NTB)

Lyder dette overbevisende? Twitter holder kortene tett til brystet, men blir nødt for å vise dem til FBI og Kongressen som begge har bedt om innsyn.

Hackerne fikk tilgang til personlig informasjon som epostadresser og telefonnummer fra 130 kontoer, og de kan ha fått tilgang til ytterligere informasjon fra enkelte kontoer, ifølge Twitter.

Selv om Twitter nå har bekreftet den rådende teorien om at hackerne brukte en strategi som kalles sosial manipulering, vil selskapet begrense offentliggjøring av videre informasjon arbeidet med å sikre nettstedet fortsetter.

De ansatte som var involvert i dramaet, er ikke navngitt, men selskapet sier det dreier seg om et «lite antall». (NTB)

Fremfor alt reiser hackingen spørsmål om sikkerheten til ett av verdens store sosiale medie-selskaper.

Tilbudet som gikk ut om at folk som overførte 1.000 dollar i bitcoin ville få det dobbelte igjen, var for godt til å være sant, men siden det kom fra de offisielle kontoene til kjente navn, bet mange på.

 
Kjøp billetter til foredraget her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.