Kollapsen av verdens største kryptobørs FTX ryster USA. Mistanken om tvilsomt samarbeid med Demokratene, samt påstander om hvitvasking av midler til Ukraina, virker som ren energi for spekulasjonene. Kryptovalutaen Tether kan skape en enda større skandale. Men siden Biden-regimet utnytter svindelen, kan undergangen muligens forhindres.

Sam Bankman-Fried (SBF), den 30 år gamle «mannen» som sto bak FTX, mikset seg med superkjendiser, Demokratene og internasjonale ikoner som Zelenskyj. Han har en finger med i spillet som nå utbroderes. For FTX var en viktig aktør i spillet rundt Tether.

Sjefen i Alameda, Caroline Ellison, virket enda mer umoden enn SBF. Hun skrøt blant annet av at hun ikke behøvde mattekunnskaper for å kontrollere selskapets gigantiske investeringer. Hun var kun interessert i gruppesex og fantaserte om å kontrollere de største regjeringene i verden. Slik tenker den styrtrike eliten anno 2022.

Kryptomarkedet er i fritt fall etter at FTX tapte over 300 milliarder dollar i verdi i løpet av noen uker. Wall Street Journal melder nå at også kryptoforhandleren BlockFi erklærer seg konkurs, som en direkte følge av store tap knyttet til FTX.

Dette var forventet, men det setter allikevel søkelyset på smitteeffektene som FTX-kollapsen har utløst.

Men det er altså en annen kryptovaluta som nå får søkelyset rettet mot seg. Revolver News stiller spørsmålet i en lang artikkel om Tether, som de beskriver som FTX på steroider:

Is «Tether‘ the Biden World’s Crypto BCCI?

BCCI er en forkortelse for Bank of Credit and Commercial International. 

Tether: Gullstandard uten gull

Tether er en spesiell kryptovaluta, siden de garanterer at 1 Tether = 1 US dollar. Tether stiller altså med en slags gullstandard, men har byttet ut gull med amerikanske dollar.

Tether is a USD stablecoin — each Tether is supposed to be equal in value to one U.S. dollar.

Denne garantien har ført til at Tether nå er verdens tredje største kryptovaluta. Problemet er bare at Tether ikke har tilgang til nok dollar til å garantere for det som eksisterer av Tether. Tether er som en gullstandard uten tilgang til gull.

Allikevel har Tether virket som en slags garanti for hele kryptomarkedet.

Without stablecoins like Tether, the current crypto ecosystem simply would not exist.

Tether verdsettes til opp mot 70 milliarder dollar.  Men en stor andel av disse verdiene var kontrollert av Alameda, som nå har falt utenfor stupet.

Det er vanskelig å få innsyn i hvordan Tether opererer. Allerede i 2017 skrev WSJ om hvordan Tether manglet revisjon.

I 2017 var verdien av Tether anslått til å være 1 milliard dollar, men selskapet trengte overføringer på 382 millioner dollar fra søsterselskapet Bitfinex for å tilfredsstille noen undersøkelser av revisorer og regnskapsførere.

Med en verdi sytti ganger så høy er fortsatt ikke selskapets verdi revidert skikkelig. Dermed eksisterer Tether uten et solid rekkverk. En kommende kollaps vil ikke overraske dem som er informerte.

Situasjonen i Tether er skremmende lik de falske sub prime-lånene som innledet finanskrisen i 2008.

Tether har blitt bøtelagt flere ganger for manglende dokumentasjon i forhold til selskapets verdier.

That 2017 attestation, incidentally, led the Commodity Futures Trading Commission to fine Tether $41 million last year, without the company admitting any wrongdoing. Tether also paid an $18.5 million fine to New York state to settle claims that it misrepresented its reserves.

Siden Tether ikke har tilgang til de dollarene som de bruker til å gi sine investorer garantier, fungerer kryptovalutaen som en helt privat form for pengetrykking, så lenge det varer.

Just manufacture new Tethers, pump them into a crypto exchange, use them to buy bitcoin, then sell the bitcoin for real U.S. dollars.

That would be, in the words of Dire Straits, “Money For Nothing”.

I oktober 2021 lanserte Hindenburg Research-grunnlegger Nathan Anderson «The Hindenburg Tether Bounty Program», som lovte en premie på 1.000.000 dollar til alle som kunne gi detaljer om Tethers antatte reserver.

Selskapet bak Tether beskrev utspillet som et «stunt», og «et patetisk rop om oppmerksomhet».

Selv Jordan Belfort, som er bedre kjent som Wolf of Wall Street, beskriver Tether som en ren svindel.

Merkelig nok er dette sirkuset arrangert av blant annet den tidligere Hollywood-barnestjernen Brock Pierce, som har et mildt sagt frynsete rykte. Han har vært anklaget for seksuelle overgrep mot sine ansatte, og har vært engasjert i samarbeid med forretningsmannen Marc Collins-Rector, som ble anklaget for pedofile overgrep.

“Wait, is there somehow an Epstein connection here?” you might be wondering. Oh, you bet there is an Epstein connection here.

Brock Pierce besøkte Jomfruøyene i 2011 for å delta på konferansen Mindshift, som hadde Jeffrey Epstein som vertskap. Selv om det ikke er dokumentert at Pierce deltok i noen Epstein-relaterte overgrep, er det allikevel litt merkelig at en tidligere barnestjerne blir invitert til en konferanse av verdens mest berømte pedofile overgriper.

FTX-investorer ruineres, snart er det «vanlige folks tur»

Utnyttet av Demokratene 

Myndighetene i USA ser dog en fordel i Tether-systemet. Sporløse penger er benyttet for å finansiere ulike aktiviteter internasjonalt. Blant annet ble Tether brukt da amerikanske myndigheter støttet opprørere i Myanmar.

So it looks like US-backed paramilitary resistance funding is routed through Tether, causing pundits to ask: can stablecoins bankroll democracy?

Også al-Qaida-tilknyttede sunni-opprørere i Syria ble støttet ved hjelp av Tether og Bitcoin.

WikiLeaks avslørte jo at Hillary Clinton og hennes team (merk navnet Jake Sullivan, som i dag er Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver) i 2012 anså al-Qaida som USAs allierte i Syria-krigen.

Wikileaks

Tether er også en populær valuta for narkokartellene, som vokser eksplosivt etter at «verdens største narkolanger», Joe Biden, åpnet grensene i sør. I tillegg er det flere journalister som påstår at også CIA benytter Tether i sin virksomhet, som angivelig inkluderer samarbeid med narkokartellene.

Selvsagt er Tether dypt involvert i strømmen av milliarder fra USA til Ukraina. Etterspørselen etter Tether eksploderte i Ukraina da russerne invaderte. Ukrainske veldedige organisasjonen ba om at Tether skulle benyttes til donasjoner.

Dette fikk bred støtte, siden Tether ga store fordeler for dem som ønsket å hvitvaske pengene som ble overført, ifølge Bloomberg.

Tether … brøt omtrent alle regler for bankvirksomhet. Banker holder styr på alle som har en konto og hvor de sender pengene sine, slik at rettsapparatet kan spore transaksjoner fra kriminelle.

Tether Holdings sjekker identiteten til personer som kjøper mynter direkte fra selskapet, men når valutaen først er ute i verden, kan den overføres anonymt ved bare å sende en kode.

En narkobaron kan ha millioner av Tethers i en digital lommebok og sende midler til en terrorist uten at noen vet det. Det samme gjelder selvsagt for hemmelige virksomheter i regi av myndigheter.

Konkursen til FTX fører til spekulasjoner om tilknytningen til Ukraina og Demokratene

Holdes Tether i live av myndighetene?

Dermed kan Tether overleve, til tross for at det er en ren svindel, siden deler av det amerikanske regimet utnytter kryptovalutaen til sin fordel.

For Biden-regjeringen er det til nytte å beholde Tether som en mulighet som kan benyttes i etterretningsvirksomhet og geopolitiske tiltak man vil holde skjult for allmennheten. Dette kan være noe av det som forklarer hvordan Tether fortsatt overlever etter alle avsløringene.

Blueprinten er nettopp Bank of Credit and Commerce International (BCCI), som ble opprettet av pakistaneren Agha Hasan Abedi og i en periode var den syvende største privateide banken i verden.

Men i 1991 kollapset BCCI i en spektakulær skandale som involverte bestikkelser, våpenhandel, narko, terrorisme og tyveri av kundenes verdier.

Det som er verdt å merke seg, er at BCCI i 1991 var en internasjonal svindel av historiske dimensjoner, som ble merkbart ignorert av myndighetene i USA.

Jack Blum, en tidligere etterforsker for Senatet, forsøkte å skape oppmerksomhet rundt BCCI-skandalen. CIA var dypt involvert, noe som ble dokumentert av Newsweek.

The scandal, Blum said, was obvious to many government officials but never mentioned-something like “a cesspool overflowing on the front lawn.”

And the CIA was in the middle of it.

Det antydes at CIA forsinket BCCIs kollaps, og at CIA var tilknyttet BCCI helt fra starten.

Derfor stilles nå spørsmålet: Er Tether det nye BCCI? Kryptovalutaen ser åpenbart ut til å være bygget på ren svindel, og utnyttes av «the usual suspects», som har vokst i omfang.

Det kan virke latterlig å stille et slikt spørsmål om en fungerende valuta, men husk at FTX fungerte fint for bare kort tid siden, skriver Revolver News.

That may all sound too ridiculous to be real. Surely the best argument that Tether is legitimate is simply that it has continued for years without collapsing. But until two weeks ago, that was the best argument for FTX as well.

I dag fremstår det som åpenbart at FTX var en gigantisk svindel, et pyramidespill med tilknytning til maktens korridorer.

FTX-sjefen Sam Bankman-Fried har spilt en ikke ubetydelig rolle i Tethers økosystem, blant annet via sitt selskap Alameda.

At SBF var så nært tilknyttet Tether, burde føre til at alarmen går.

Was Sam Bankman-Fried’s relationship with Tether partially to reputationally whitewash Tether before the money reached critical elements of the Democrat machine?

And given all of this, should we expect Tether to go the way of its smaller cousin FTX?

Kan føre til at hele kryptomarkedet kollapser

Flere aktører sier at hvis Tether kollapser, vil hele kryptomarkedet falle sammen. 16. november, i en tweet som han senere har slettet, skrev skaperen av kryptovalutaen Dogecoin, Billy Markus (med alter egoet Shibetoshi Nakamoto), at hvis Binance eller Tether faller, så er det game over.

to anyone worrying about binance and/or tether collapsing, if either does it’s pretty much game over

it’s good that more of y’all are finally figuring out what this whole thing is and how the centralized stuff is a big ol’ weakness, but also, it was like this when ya bought too

Han fikk et bekreftende svar av tidligere Twitter-sjef Jack Dorsey.

Dermed sitter vi igjen med muligheten for en slags mørk komedie der Biden-regimets korrupsjon er en av de viktigste tingene som hindrer kryptovalutaen Tether i å følge i fotsporet til FTX og bevege seg inn i en Lehman-lignende kollaps.

Om dette er mulig, er usikkert. Too big to fail, pleier myndighetene å si når store selskaper nærmer seg avgrunnen.

Men når det gjelder Tether, må man kanskje stille et annet spørsmål. Hva om skandalen rundt Tether er så stor at den rett og slett ikke lar seg skjule?

I så fall kan Biden-regimet stå overfor en utfordring så stor at selv ikke de klarer å dekke over skandalene.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som e-bok her!


Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.