Irlands president Michael D Higgins sier at planene til Elon Musk om å tillate mer fri meningsutvikling på Twitter vil være en manifistering av «en utrolig og farlig narsissisme».

Is it a great success that a multi-billionaire would be now deciding what is appropriate for people to exchange by way of discourse? I think it can hardly be described as anything other than a manifestation of an incredible and dangerous narcissism, sa Labour-politikeren Higgins.

Higgins (81) er utdannet sosiolog, og har sittet som president siden 2011. Han har også gitt ut diktsamlinger, men selv ikke venstreliberale The Guardian var særlig imponert.

Merkelig nok er det ingen eksempler på at Higgins var like misfornøyd da multimilliardæren Jack Dorsey bestemte hva som var lov å skrive på Twitter, og gikk til det drastiske skrittet å utestenge USAs president, samt å nekte spredning av New York Post og omtalen om Hunter Bidens laptop.

New York Times bekrefter indirekte at Hunters laptop er ekte

Nåværende sjef for Twitter, Parag Agrawal, er ikke multimilliardær. Men med en årslønn inkludert bonuser på opp mot 2,5 millioner dollar, samt en tildelt aksjepost verdt 12,5 millioner dollar, så har han til salt i grøten.

Agrawal sitter trolig utrygt i stolen etter at Musk tok over selskapet.

Woke-venstre virker livredde for at Musk skal innføre ytringsfrihet på Twitter. De foretrekker sensur og straff av det som de til enhver tid definerer som hatprat. Men Musk ser ut til å ha andre planer.

– I hope that even my worst critics remain on Twitter, because that is what free speech means, sa Musk i slutten av april.

Men Musk spesifiserte senere at han med ytringsfrihet mente det som var tillatt innenfor lovverket.

[B]y ‘free speech’, I simply mean that which matches the law… If people want less free speech, they will ask government to pass laws to that effect.

Dermed vil sensuren av innbyggere i land som Kina, Saudi-Arabia, EU og Norge fortsette.

Breitbart

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.