Elon Musk i Twitters hovedkvarter den 26. oktober 2022. Stillbilde fra video: Elon Musk / Twitter.

Kanskje er det noe jeg ikke har oppdaget, men så vidt jeg kan se, har ingen av de store danske mediene – DR, Politiken, Jyllands-Posten, Berlingske – omtalt Elon Musks avsløringer av Twitters betenkelige rolle i amerikansk politikk med ett ord.

Nå er det ellers gått to dager siden det ble dokumentert at plattformen grep inn i presidentvalget i 2020 ved å undertrykke saker som kunne skade Demokratenes sjanser ved valget, og dermed på avgjørende måte bidro til Donald Trumps nederlag.

Det kommer neppe uventet på noen som har fulgt med på de turbulente tildragelsene der til lands, for når man i årevis har fylt kundene med oppspinn, fordreininger, fortielser og ren propaganda, kan man ikke plutselig gå til bekjennelse.

Så den danske USA-dekningen vil formodentlig også i fremtiden forbli sparsom, for å si det pent.

I mellomtiden lover Elon Musk flere avsløringer, som man kan håpe at de alternative danske mediene vil fortelle om.

Lørdag kunne Twitters nye eier opplyse at han planlegger å legge flere «rykende pistoler» på bordet, idet han uttrykte håp om at disse vil tvinge mainstream-mediene (MSM) til å bli mer sannferdige.

«Vi vil bare legge frem all informasjon for å gjøre rent bord og prøve å bli bedre, og [håper] at det også vil tvinge andre medieselskaper til å bli mer sannferdige eller miste leserne sine», uttalte Musk på Twitter.

«Det ser ut til å ha vært en dobbelt standard, der Demokrater ikke er blitt sensurert … mens Republikanere er blitt det», fortsatte Musk, som tilføyde at det var som ventet fra en organisasjon med hovedsete i det Demokratiske San Francisco. «Det er den oppførselen man ville forvente av en virksomhet som grunnleggende er et destillat av San Francisco-politikk», sa han.

Siden Musk overtok Twitter, har talløse venstreorienterte kommentatorer spådd at virksomheten ville gå nedenom og hjem, men ifølge Musk er det ikke skjedd.

Siden Twitter begynte å fortelle sannheten om sine tidligere politiske aktiviteter, er besøkstallet eksplodert. Samtidig har de virksomhetene som hadde satt sin annonsering på pause, så smått begynt å vende tilbake til plattformen. Elon Musk uttrykker derfor «forsiktig optimisme» på Twitters vegne.

Man venter spent på hva de neste avsløringene går ut på. En mulighet er at de vil belyse FBIs rolle i den politiske sensuren.

Facebook-eier Mark Zuckerberg har allerede fortalt at FBI tok kontakt for å få ham til å undertrykke historien om Hunter Bidens datamaskin, der innholdet dokumenterte Biden-klanens korrupsjon, og det virker sannsynlig at Twitter fikk en lignende beskjed om ikke å spre de pinlige opplysningene.

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.