Det amerikanske finanstilsynet (SEC) skal etterforske Elon Musks oppkjøp av det sosiale mediet Twitter, som nå er omdøpt til X.

Elon Musk kjøpte opp Twitter i starten av 2022, og har gjennomført store omveltninger i selskapet, som blant annet har skiftet navn til X.

Finanstilsynet opplyser at de vil etterforske Musk for hans offentliggjøring av kjøp av Twitter-aksjer.

Det kommer fram i rettspapirer fra tilsynet torsdag. Tilsynet ber retten beordre Musk til å møte opp for å avgi vitneforklaring. Musk skal ha sagt han ville stille opp, uten at han gjorde det.

– Finanstilsynet har allerede hørt Musks vitnemål flere ganger i denne etterforskningen som er på villspor. Nok er nok, sier Musks advokat Alex Spiro i en uttalelse. (NTB-Reuters)

Musk skulle møte i retten for å gi sitt vitnesmål 15. september, men dukket ikke opp på rettskontoret i San Francisco, ifølge Wall Street Journal.

Musks advokat Alex Shapiro reagerer sterkt.

– Finanstilsynet har allerede hørt Musks vitnemål flere ganger i denne etterforskningen som er på villspor. Nok er nok.

Musk anklages for å ha ført aksjonærene i Twitter bak lyset ettersom han ventet for lenge med å offentliggjøre at han hadde investert i selskapet, som han seinere tok kontroll over.

Musk er saksøkt av tidligere aksjonærer som mener han først kom med informasjon om at han hadde kjøpt 5 prosent av aksjene i selskapet, elleve dager etter fristen for å opplyse om det.

Aksjonærene mener de til slutt måtte selge sine aksjer for kunstig lave priser ettersom Musk holdt planene sine skjult. Musks advokater argumenterte da for at deres klient var en av verdens mest opptatte mennesker, og at det bare var en glipp.

Elon Musk er også i konflikt med EU om såkalt desinformasjon.

Les også:

Elon Musk i konflikt med EU om feilinformasjon

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.