Elon Musk tar plass i Twitters styre allerede dagen etter at det ble avslørt at han er blitt største aksjonær i firmaet.

– Gjennom samtaler med Elon er det klart for oss at han vil tilføre styret stor verdi, meldte Parag Agrawal, administrerende direktør i Twitter.

– Han er både en lidenskapelig tilhenger og en intens kritiker av tjenesten. Det er nettopp hva vi trenger på styrerommet for å gjøre oss sterkere på lang sikt. Velkommen Elon!»

Etter kunngjøringen steg Twitter-aksjen med i overkant av 9,5 prosent til 54,71 dollar. Selskapets aksjer steg 27 prosent da det ble kjent at Musk hadde kjøpt en eierandel på 9,2 prosent.

Musk er en ivrig twitrer med mer enn 80 millioner følgere. Han spurte i en nylig meningsmåling følgerne om Twitter skjøtter sin samfunnsrolle på en tilfredsstillende måte – og de svarte ganske tydelig nei.

Agrawal delte Musks tweet og advarte om at ‘konsekvensene av denne meningsmålingen vil være viktige’, med henvisning til tidligere kommentarer fra Musk om Twitter, demokrati og ytringsfrihet.

Elon Musk: – Twitter underminerer demokratiet fundamentalt

Twitters medgründer og tidligere administrerende direktør Jack Dorsey ønsket utnevnelsen velkommen. 

– Jeg er veldig glad for at Elon blir med i Twitter-styret! Han bryr seg dypt om vår verden og Twitters rolle i den. Parag og Elon leder begge med hjertet. De vil bli et utrolig team.

Les også:

Elon Musk hamstrer aksjer i Twitter

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.