Elon Musk er kjent for sine oppfinnelser. Han er administrerende direktør i Tesla og grunnleggeren av rakettselskapet SpaceX. Det har i lang tid vært mye blest om ham, og det er på ingen måte stilnet etter at han kjøpte Twitter for den nette sum av 44 milliarder dollar i oktober iår.

Matt Taibbi er journalisten som har publisert «Twitter Files»-lekkasjene om blant annet Twitters undertrykkelse av New York Posts dekning av Hunter Bidens bærbare datamaskin.

«Betydelig» mulighet for å bli skutt

På Twitter Spaces snakket Musk på direkten om mulige konsekvenser av «Twitter Files» og fortalte om drapstrusler etter overtagelsen av Twitter. Han sa at han vurderte muligheten for å bli skutt som «ganske betydelig» på grunn av de mange kontroversielle avgjørelser han har tatt.  

En av de 100.000 seerne som var tilstede, spurte Musk om han var «suicidal». Teknologi-guruen Kim Dotcom spurte ut av det blå om Musk han hadde hatt «selvmordstanker» – et spørsmål som lot til å komme ganske brått på. 51 år gamle Elon Musk svarte at det har han ikke:

– Jeg tenker ikke på å ta mitt eget liv. Hvis jeg tar livet av meg, er det ikke jeg som har gjort det.

Sparket 3700

Musk er bevisst at han gjennom sine disposisjoner i selskapet, løper en betydelig risiko for sin personlige sikkerhet. Han reduserte arbeidsstyrken til rundt det halve første uke i november da han offisielt overtok. 3700 mennesker mistet jobben.

Under de omfattende avskjedigelsene skjønte medarbeidere at de var blitt sparket først da de oppdaget at de var logget ut av arbeidsplassen.

1,8 millioner mennesker så Twitter Space-seansen, ifølge Twitter. 




Folket på sin side

– Helt ærlig, risikoen for at det skjer noe eller at jeg bokstavelig talt blir skutt, er ganske betydelig. Jeg kommer definitivt ikke til å delta i noen parade i åpen bil, for å si det sånn. Det vil ikke være så vanskelig å drepe meg hvis noen ønsker det, men forhåpentligvis gjør de ikke det.

– Kanskje burde jeg være mer bekymret enn jeg er, men jeg tror generelt at den som gjør det riktige for folket, har folket på sin side.

«Overdødelighet» blant mennesker med innsyn i elitenes hemmeligheter

Vi har tidligere skrevet at påfallende mange mennesker som sitter med ufordelaktig informasjon om, eller er på kant med mennesker med penger og/eller makt, dør i ulykker eller selvmord. 

Angrepene på budbringeren Matt Taibbi – journalisten som bragte Twitter-avsløringene til torvs – har ikke latt vente på seg. Det første som skal plukkes ned er hans integritet.

Få nevner substansen i det han rapporterer: At store plattformer sensurerer politiske ytringer etter ordre fra myndighetene. De prøver heller å ærekrenke Taibbi, en mann med røtter i den «progressive» venstresiden. Han høstet mye anerkjennelse i Bush-Cheney-tiden for å avdekke korrupsjon.




Epsteining er blitt begrep for å begå drap og fremstille det som selvmord – spesielt mot et vitne eller medsammensvorne i en forbrytelse.

Etter Epsteins død er flere personer som kan være i besittelse av kompromitterende informasjon om mektige personer, funnet død.

Vi har skrevet flere artikler om fenomenet, det siste i november iår om programmereren Nikolai Muchgian som twitret at CIA ville drepe ham – tre dager senere ble han funnet død.

Nikolai Muchgian twitret at CIA ville drepe ham. Tre dager senere ble han funnet død

USA: «Overdødelighet» blant mennesker med innsyn i elitenes hemmeligheter

Konspirasjonene etter John McAfees død lever

Les også Erlings artikkel om hvordan Det hvite hus avfeier anklagene etter Twitter-avsløringene:

Det hvite hus ignorerer Twitter-avsløringene, kaller det «gammelt nytt»

 

 

Document trenger din støtte.
Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar i debatten.