Den siste delen av Twitter files avdekket av Substacks Matt Taibbi viser at Hamilton 68-kampanjen som skulle overvåke russisk propaganda på Twitter var en bløff. Den tvilsomme kilden var brukt flittig av media og demokrater for å fremme den falske fortellingen om russisk bot activity på platformen, skriver Joseph A. Wulfsohn i Fox News.

Taibbi har tidligere rapportert om hvordan flere toppdemokrater, som representant Adam Schiff og senator Dianne Feinstein, fortsatte å fremme påstander om at Kreml hadde betydelig innflytelse i den offentlige diskursen. Det til tross for at de ble fortalt noe annet av ledere i Twitter allerede før Elon Musk tok over.

I 2017 lanserte Alliance for Securing Democracy (ASD) Hamilton 68-kampanjen. ASD er beskrevet som en neoliberal tink tank og var ledet av tidligere FBI spesialagent og MSNBC-bidragsyter Clint Watts. Rådgivere i ASD inkluderte Clinton-alliert John Podesta, tidligere Obama-tjenstemenn og fungerende CIA-direktør Michael Morrell og tidligere Moskva-ambassadør Michael McFaul, og The Bulwark-redaktør Bill Kristol.

Taibbi skrev at Hamilton 68 var kilden til hundrevis om ikke tusenvis av mainstream-nyheter på trykk og TV da Donald Trump var president. Elson Musk skrev på Twitter for noen dager siden at MSNBC burde skamme seg for å ha villedet folket.

Bak kulissene i Twitter refset ledere Hamilton 68, og vurderte om de skulle irettesette ASD offentlig, skriver Wulfsohn.

Yoel Roth, som er alliert med det Demokratiske partiet, og hadde ansvaret for tillitt og sikkerhet i Twitter, beskrev i 2017 Hamilton 68 som bullshit, og sa at de er nødt for å avsløre bløffen. Senere, i januar 2018, skrev han at ASD feilaktig anklager en gjeng med legitime høyreorienterte Twitter-brukere for å være russiske roboter:

– … falsely accuses a bunch of legitimate right-leaning accounts of being Russian bots.

– Virtually any conclusion drawn from it will take conversations in conservative circles on Twitter and accuse them of being Russian.

Hamilton 68 var kilden til historier som hevdet at russiske roboter presset på ord som deep state eller hashtags som #FireMcMaster, #SchumerShutdown, #WalkAway, #ReleaseTheMemo, #AlabamaSenateRace og #ParklandShooting, blant mange andre, twitret Taibbi.

Det fantes ingen bevis som støttet påstanden om en  russisk informasjonsoperasjon, avslørte Taibbi, og Twitter-kontoene var stort sett vanlige amerikanere, kanadiere og briter. I stedet for å spore hvordan Russland påvirket amerikanske holdninger, samlet Hamilton 68 ganske enkelt en håndfull av ekte Twitter-brukere, og beskrev deres reelle samtaler som russisk svindel:

– It was a scam. Instead of tracking how ‘Russia’ influenced American attitudes, Hamilton 68 simply collected a handful of mostly real, mostly American accounts, and described their organic conversations as Russian scheming.

Ifølge en e-postutveksling fra januar 2018, slo Roth alarm om det etiske dilemmaet Twitter var innblandet i, og skrev at disse menneskene – som er ekte – må få vite at de har blitt stemplet som russiske lakeier uten bevis eller klagerett. Han forlangte at ledelsen avslørte listen, ellers ville han og teamet gjøre det.

Men høytstående ledere ville ikke ta på seg rollen med å avsløre bløffen til den politisk tilknyttede ASD. Emily Horne, som var daværende leder av Twitters globale policykommunikasjon, skrev at de måtte være forsiktig med hvor mye de presser tilbake på ASD offentlig.

Horne fikk senere rollen som talsperson for president Bidens nasjonale sikkerhetsråd. I fjor rapporterte CNN at hun skulle gå av i mars 2022.

Carlos Monje, som da var Twitters offentlige politiske direktør, var også veldig frustrert over at de ikke kunne avsløre Hamilton 68 offentlig, men forsto at det måtte utsettes. Monje jobber nå som assistent i Pete Buttigiegs Department of Transporation.

Twitter tok aldri kontakt med brukere som ble klassifisert av Hamilton 68 som russiske lakeier. Mange er nå sjokkert over Taibbis avsløringer. Blant dem var den konservative kommentatoren Dennis Michael Lynch og Consortium News sjefredaktør Joe Lauria.

Taibbi beskriver det enorme nyhetsfotavtrykket etter Hamilton 68 som en digital McCarthyism (bruk av «harde» virkemidler som overvåking, yrkesforbud, internering, etc.) Den ble brukt som en kilde for å hevde russisk innflytelse i en forbløffende rekke nyhetssaker om blant annet Brett Kavanaugh, Devin Nunes, Parkland-skytingen, manipulasjon av svarte velgere, angrep på Mueller-etterforskningen etc.

Disse historiene reiste frykt i befolkningen, skriver Taibbi, og det mest lumske av alt, de ble brukt til å sverte folk som Tulsi Gabbard som utenlandske ‘instrumenter», og tromme sammen sympati for politisk gevinst; som under Joe Bidens kampanje med å beskrive kritikere som russisk-allierte.

MSNBC, The Washington Post, Politico og Mother Jones publiserte minst 14 Hamilton 68-historier i løpet av Trump-årene. Ingen av de ønsker å kommentere Taibbis avsløringer.

Taibbi peker ut demokrater som Schiff, Feinstein, Blumenthal, Virginia-senator Mark Warner og den republikanske Oklahoma-senator James Lankford, alle har brukt Hamilton 68 som kilder. Det har også universiteter som Harvard, Princeton og New York University.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.