Milliardær og Twitter-eier Elon Musk, tar til orde for å straffeforfølge USAs smittevernekspert, Anthony Fauci.

– Mine pronomen er Straffeforfølg/Fauci, skrev Twitter-eieren og Tesla-gründeren på Twitter, søndag.

Musk fikk raskt støtte fra flere, blant dem den republikanske kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene.

Musk sendte også ut en meme hvor Fauci blir sammenliknet med en karakter fra «Ringenes herre». Her framstår Fauci som rådgiveren til en konge (avbildet som Joe Biden journ.anm.) mens han pusher for «én nedstengning til».

Flere republikanere i Kongressen har nå sagt at de ønsker å starte en etterforskning av Fauci når de overtar kontrollen over Representantenes hus i januar. Fauci selv, hevder sin uskyld.

– Jeg har ikke noe å skjule i det hele tatt til tross for anklagene om at jeg skjuler noe. Jeg har ikke noe, som jeg ikke kan forklare tydelige til landet og rettferdiggjøre, sa Fauci til The Hill i november.

Demokratene ventet ikke lenge før de kom med sine fordømmelser av Musk.

– Dette er Amerika. Du kan velge hvilke fordømte pronomen du måtte ønske. Men Anthony Fauci har trolig reddet flere menneskeliv enn noen annen levende person i verden. Skam deg, skriver den demokratiske kongressrepresentanten Dean Phillips på Twitter.

– Å omfavne vaksinemotstandere virker ikke som en smart forretningsstrategi, men spørsmålet er dette: Kan du la en god mann være i fred i din tydeligvis endeløse søken etter oppmerksomhet, skriver den demokratiske senatoren Amy Klobuchar på Twitter.

Også den tidligere CIA-sjefen, John Brennan, går hardt ut mot Musk på Twitter.

– Doktor Fauci er en nasjonalhelt som vil bli husket i generasjoner for sin medfødte godhet og mange bidrag til offentlig helse. Til tross for din forretningssuksess, vil du bli husket mest for å fyre opp offentlig hat og splittelse. Du har kanskje penger, men du har ingen klasse, skriver han.

Den demokratiske kongressrepresentanten Ritchie Torres, er enda mer i tåka, og blander inn ytringsfrihet, eller det han mener er mangel på sådan.

– Elon Musk ønsker å kriminalisere Anthony Fauci fordi han er uenig med ham. Elon er ingen forkjemper for ytringsfriheten, skriver han, også på Twitter.

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.